Otrdiena, 23.aprīlis

redeem Georgs, Jurģis, Juris

arrow_right_alt Sports

"Dinamo" atkal gūst vārtus, taču zaudē astoto spēli pēc kārtas

© f64

Krievijas čempionātā zaudējumus turpina kolekcionēt Rīgas "Dinamo". Šoreiz 1:2 savā laukumā pret "Vitjaz" un tas bija jau astotais zaudējums pēc kārtas. Nākamā spēle (nākamais zaudējums?) jau trešdien savā laukumā pret Minskas "Dinamo".

Ja Rīgas “Dinamo” šodienas spēli sagaida ar pēdējās septiņās spēlēs piedzīvoties septiņiem zaudējumiem (visi pamatlaikā), tad “Vitjaz’ Rīgā ieradusies ar līderes cienīgu bilanci. Dienā, kad rīdziniekus mizoja CSKA, “Vitjaz” ar 1:2 zaudēja Maskavas “Spartak”, taču zaudēja pēcspēles metienos. Toties pirms tam tika izcīnītas desmit uzvaras pēc kārtas un sešas no tām pamatlaikā. Ja reiz ir šāda bilance, tad nav nekāds pārsteigums, ka “Vitjaz” rietumu tabulā atrodas pašā augšgalā.

Lai arī šobrīd “Vitjaz” uz Rīgas hokeju skatās ar pārākuma apziņu, savstarpējās spēlēs tomēr labāk klājies tieši rīdziniekiem. Pagājušajā gadā abas spēles beidzās ar vienādu 2:1 un uzvaras tika sadalītas brālīgi uz pusēm. Šodienas tikšanās būs 23 savstarpējā spēle un tajās 14 uzvaras “Dinamo” - 11 pamatlaikā un pa vienai papildlaikā un pēcspēles metienos. “Vitjaz” pretī var nolikt astoņas pamatlaika uzvaras un vienu uzvaru pēcspēles metienos.

“Dinamo” šī būs septītā spēles savā laukumā un tieši mājās rīdzinieki tikuši pie visiem pieticīgajiem punktiem. Sešās spēlēs viena uzvara pamatlaikā un divas papildlaikā. Vārti - 11:17. Tas gan nenozīmē, ka tieši šodien tiks iekrāts vēl kāds punkts, jo “Vitjaz” izbraukuma sešās spēlēs piedzīvojusi tikai vienu zaudējumu, bet visas piecas uzvaras izcīnītas pamatlaikā. Paši guvuši 17 vārtus, bet pretiniekiem ļāvuši atzīmēties vien 10 reizes.

Tiem, kuri vēl domā par spēlēšanu Gagarina kausa izcīņā, ļoti noderētu ieskatīties turnīra tabulā. “Dinamo” 13 spēlēs ir izcīnījusi tikai sešus punktus un stabili nogruntējusies pēdējā vietā. Lai spēlētu Gagarina kausā, rietumos jābūt vismaz astotajiem. Šobrīd astotajā vietā esošā “Jokerit” ir izcīnījusi divreiz vairāk punktu un pat nedaudz vairāk - 13. Respektīvi, lai noķertu “Jokerit”, rīdziniekiem ir jāizcīna četras uzvaras ar piebildi, ja “Jokerit” tikai zaudēs.

Dinamo” sastāvs:

Makarovs; Ališausks - Bārtulis, Sarkanis - Dārziņš - Rēdlihs; Mamčics - Gimajevs, Eštons - Džeriņš - Makmilans; Berglunds - Sotnieks, Meija - Batņa - Lipsbergs; Balinskis, Trastašenkovs - Pavlovs - Giliss, Zabusovs.

1. trešdaļa.

Arēnā tieši tāds pats klusums kā vakardienas Latvijas čempionāta spēlē starp "Olimp" un "Zemgale/LLU".

4. min. Abas komandas vairāk mīcās pa cetra zonu un tikai pa retam tām izdodas ieiet pretinieku zonā. Metieni vārda vistiešākajā nozīmē vēl nav bijuši.

4:48. Varbūt tagad parādīsies kaut kāda dzīvība, kaut atceroties "Dinamo" pēdējo spēļu vairākumu, cerības nav lielas. Jo īpaši, ka "Vitjaz" ir viens no labākajiem mazākumiem visā čempionātā.

Lieku reizi varēja pārliecināties, ka "Dinamo" tik tiešām ir viens no švakākajiem vairākumiem turnīrā.

1:0 (7:38). Jau piemirsta ainiņa rīdzinieku izpildījumā. Uzbrukums sākās jau savā zonā, tad eleganti pārvarētu vidus zona, sakarīgs spēlētāju izvietojums uzbrukuma zonā un elegants Pavlova metiens vārtu augšējā stūrī. Rezultatīvas piespēles Sotniekam un Lipsbergam.

8:23. Tūlīt pēc vārtu guvuma "Dinamo" tiek vēl pie viena vairākuma...

... un vēlreiz bezjēdzīgi notrallina šīs divas minūtes.

11:31. Tagad vairākums viesiem. Kapteinis Dārziņš uzbrukuma zonā nespēja savaldīt savu nūju.

Noteikti labāks vairākums par rīdzinieku, bija pat divas ļoti labas iespējas izlīdzināt rezultātu, taču kaut kādā veidā tomēr izdevās nezaudēt vārtus.

Tikai sezonas pirmajā spēlē "Dinamo" pēc pirmās trešdaļas bijusi vadībā (pret "Spartak" 1:0).

2. trešdaļa.

Metieni pirmajā periodā - 10:6.

24. min. Cik tur trūka, lai rīdzinieki gūtu arī otros vārtus, taču izgājiens 2 pret 1 tiek nopūdelēts.

Tūlīt pat Makarovam divās epizodēs pēc kārtas jārāda visa sava meistarība un jāglābj komandu no vārtu zaudējumiem.

24:31. Rīdziniekiem jau trešais vairākums.

Vairākuma pirmajā pusminūtē spēle notiek... "Dinamo" zonā un viesi ir ļoti tuvu vārtu guvumam.

Savukārt pašiem ar vairākuma izspēli ļoti slābeni. Pat ļoti, ļoti...

30:34. Kādas divas minūtes "Dinamo" nometnē bija jaušama panika un visu šo laiku viesi dzīvojās pa rīdzinieku zona un tas viss beidzās ar loģisku Makmilana noraidījumu.

Vairākums viesiem tieši tāds pats kā Rīgai - nekāds.

33:47. Vēl divas minūtes Rīgai. Jāsēž Bārtulim.

Daudz metienu, taču tikai retais aizlido līdz vārtiem. Mazākums izturēts arī trešo reizi.

37:07. Ceturtais vairākums "Dinamo".

Kaut kas līdzīgs vairākumam, daudz metienu pa vārtiem, bet paša galvenā - vārtu guvuma, nav.

3. trešdaļa.

Metieni otrajā trešdaļā - 7:22.

Trešdaļas pirmajā minūtē ātrais Rēdlihs nav tik ātrs un nespēj aizskriet 1 pret 1, tad viens šķīliens no zilās līnijas... Daudzsološs sākums.

1:1 (42:01). Makarovs atsit spēcīgu metienu, ripa uzlec gaisā un glābjot komandu no vārtu zaudējuma, Ališausks iestumj ripu vārtos... Tā gadās.

50. min. Ja "Dinamo" spēs nosargāt neizšķirtu, tas būs neliels varoņdarbs. Tā vien šķiet, ka kāda puse komandas varētu saļimt turpat uz laukuma. Tik fiziski vāji izskatās daudzi rīdzinieki, bet "Vitjaz" tikai uzbrūk un uzbrūk. Ja nebūtu Makarova, rezultāts būtu pavisam cits.

1:2 (55:19). Ilgu laiku nekādas aktivitātes no abu komandu puses nebija un skat, ne no kurienes viesi gūst vārtus. Savā ziņā loģiskus vārtus, jo viņi tomēr pēdējā trešdaļā ir daudz dzīvāki.

58:22. "Dinamo" paņem pusminūtes pārtraukumu.