Sestdiena, 30.marts

redeem Igmārs, Ilgmārs, Nanija

arrow_right_alt Sports

Kalniņš atzīts par nedēļas labāko vārtsargu KHL

© Romāns Kokšarovs/F64 Photo Agency

Latvijas hokejists Jānis Kalniņš atzīts par Kontinentālās hokeja līgas (KHL) piektās nedēļas labāko vārtsargu, vēstī turnīra organizatori.

Kalniņš, kurš pārstāv Helsinku "Jokerit" komandu, čempionāta piektajā nedēļā abās aizvadītajās spēlēs izcīnīja uzvaras, vidēji spēlē ielaižot 0,99 vārtus, tādējādi atvairot 96,92% metienu. Latvijas sportists demonstrēja absolūti labāko sniegumu starp visiem līgas vārtsargiem.

Par labāko aizsargu tika atzīts Ufas "Salavat Julajev" spēlētājs Filips Larsens, kurš divās spēlēs atzīmējās ar diviem gūtiem vārtiem un četrām rezultatīvām piespēlēm. Hokejists spēlē pret Ņižņijnovgordas "Torpedo" izcēlās ar četriem rezultativitātes punktiem (2+2), bet piekto nedēļu viņš noslēdz ar pozitīvu lietderības koeficientu +5.

Tikmēr par labāko uzbrucēju tika atzīts Maskavas CSKA hokejists Kirils Kaprizovs, kurš trijās spēlēs izcēlās četriem vārtiem un vienu rezultatīvu piespēli. Spēlētājs uzvarā pār Maskavas "Spartak" izcēlās ar "hat-trick", bet trijās spēlēs viņa lietderības koeficients bija +5.

Savukārt par labāko debitantu tika atzīts Kazaņas "Ak Bars" uzbrucējs Artjoms Gaļimovs, kurš savai komandai palīdzēja izcīnīt trīs uzvaras, tajās izceļoties ar diviem gūtiem vārtiem. Spēlē pret Minskas "Dinamo" uzbrucējs iemeta uzvaru nesošos vārtus, bet vidēji mačā viņš laukumā pabija 13 minūtes un 32 sekundes.