Piektdiena, 19.aprīlis

redeem Fanija, Vēsma

arrow_right_alt Sports

Porzinģis treniņspēlē gūst 12 punktus

© AP/ SCANPIX/ LETA

Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) vienība Dalasas "Mavericks" svētdien aizvadīja atklāto treniņu, kurā piedalījās arī viena no līgas zvaigznēm Kristaps Porziņģis, spēlētājam vēlāk veltot lielu uzmanību faniem.

Spēle norisinājās divos puslaikos pa desmit minūtēm. Porziņģis jau pirmo desmit minūšu laikā izcēlās ar desmit punktiem, bet kopumā viņš mači noslēdza ar 12 gūtiem punktiem un vienu bloķētu metienu.

"Mavericks" spēlētāji tika sadalīti divās komandās - zilā un baltā. Uzvaru mačā ar rezultātu 57:39 guva baltā komanda, kuras rindās bija Porziņģis un Luka Dončičs.

Jau pašā spēles sākumā Porziņģis treneriem un faniem pasniedza to, ko visi gaidīja jau vairāk nekā gadu - veiksmīga sadarbība ar Dončiču latvietim deva iespēju izdarīt pirmo trīspunktu metienu, kas arī bija precīzs.

Arī spēles turpinājumā abi "Mavericks" vadošie spēlētāji vairākkārt veica sadarbības, lai izkārtotu viens otram labas metienu pozīcijas.

"Vienmēr vēlos būt agresīvs, lai parādītu, uz ko esmu spējīgs, izmantojot savus auguma parametrus. Biju noilgojies pēc basketbola un sāncensības. Ceru, ka sezonu iesākšu labi, lai jau no paša sākuma parādītu savas spējas," teica Porziņģis.

Komplimentus Latvijas basketbolistam veltīja arī galvenais treneris Riks Kārlails.

"Viņš ir vienreizējs uzbrucējs. Tāpat ir skaidri redzams, ka viņš ir smagi strādājis, lai būtu tur, kur viņš ir tagad," pārliecināts bija Kārlails. "Noteikti ir lieliska sajūta atgriezties NBA arēnā pēc tik ilga laika. Nometne ir tikai sākuma posmā, bet viņam viss izdodas lieliski."

Treniņspēle Dalasā izpelnījās lielu uzmanību, faniem vairākas stundas pirms mača jau veidojot rindu pie arēnas durvīm. Vēlāk noskaidrojās, ka spēli apmeklējis rekordliels skaits atbalstītāju - 8850 cilvēki, kas ir jauns treniņspēļu apmeklētības rekords.

Porziņģis faniem nelika vilties un pēc spēles ilgu laiku sniedza autogrāfus, bet drīz vien jau devās uz ģērbtuvi. Tomēr tas nebija viss, jo spēlētājs īsi pēc tam atgriezās, lai vēl aptuveni 15 minūtes veltītu faniem.

"Vēlos iegūt kontaktu ar cilvēkiem. Šī man ir jauna vieta, tāpēc cilvēki mani pārāk labi nepazīst. Protams, vēlos, lai mana spēle runā pati par sevi, bet es arī vēlos izveidot saikni ar faniem," pēc spēles stāstīja Porziņģis. "Man patīk to darīt, jo redzu smaidu uz bērnu sejām, kuri vēlas manu autogrāfu, kas arī liek pasmaidīt man."

Vietējie mediji Porziņģi ielenca ar vairākiem jautājumiem, tostarp vaicājot, kur viņam patīk labāk, Ņujorkā vai Dalasā?

"No vietām, kur esmu dzīvojis, Dalasā, man šķiet, ir visjaukākie cilvēki. Ļaudis ir ļoti laipni un jauki. Ikviens smaida un ir atvērts. Pilsētai ir lieliska aura," atzīmēja basketbolists.

Tāpat Porziņģis neslēpa, ka viņam jau ir izdevies izveidot saikni ar Dončiču, kas "Mavericks" treneriem un faniem ir ļoti būtiski.

"Cenšamies izveidot ciešāku ķīmiju. Ārpus laukuma jau nedaudz esam iepazinuši viens otru. Arī Luka runā spāniski. Esam procesā," stāstīja basketbolists. "Šīs lietas mums palīdzēs izveidot labāku ķīmiju laukumā. Abi esam jauni un mums skriet un spēlēt agresīvi. Domāju, ka laukumā viens otram ļoti palīdzēsim."

"Mavericks" komandai pirmā oficiālā pirmssezonas pārbaudes spēle paredzēta trešdien, kad jātiekas ar Oklahomsitijas "Thunder". Dalasas vienība pirmo šīs sezonas spēli aizvadīs 24.oktobrī, tiekoties ar Dāvja Bertāna pārstāvēto Vašingtonas "Wizards".