Trešdiena, 8.maijs

redeem Staņislava, Staņislavs, Stefānija

arrow_right_alt Sports

"Dinamo" bezcerība turpinās ar kārtējo sagrāvi

© f64

Tā sauktie Rīgas "Dinamo" meistari Krievijas čempionātā piedzīvojuši kārtējo zaudējumu. Septītā neveiksme pēc kārtas tika piedzīvota viesos pret Maskavas CSKA (1:6). Nākamais mačs jau pirmdien Rīgā, kad būs jātiekas vēl ar vienu Rietumu konferences līderi "Vitjaz".

Pirms pāris dienām Rīgā piedzīvotā kārtējā kauna (0:7 pret “Avangard”), rīdzinieki savā melno rekordu grāmatā varēja veikt svaigu ierakstu. Proti, pirmo reizi komandas vēsturē trīs spēlēs pēc kārtas netika gūti vārti. Vienkāršāk sakot, tika piedzīvoti trīs sausies zaudējumi pēc kārtas (vēl 0:3 pret SKA un 0:4 pret “Lokomotiv”).

Šodienas spēlē rīdziniekiem ir ļoti lielas izredzes veikt vēl vienu, ne mazāk apkaunojošu, ierakstu. Pēc spēles ar “Avangard”, laika izteiksmē rīdzinieki vārtus nebija guvuši jau 183:40 minūtes un tā ir otra ilgākā sausā sērija komandas vēsturē. Pagājušajā sezonā uzbrukums impotents bija 200:22 minūtes. Matemātika ir pavisam vienkārša. Lai labotu šo antirekordu, šodien bez vārtiem jāaizvada tikai nepilns pirmais periods un tas nav nekas nereāls.

“Dinamo” unikāla ir vēl vienā ziņā. Proti, pirms šodienas spēles rīdzinieki ir vienīgā komanda visā Krievijas čempionātā, kura izbraukumā nav aizķērusi kaut vienu punktiņu - sešas spēles un seši zaudējumi, un visi pamatlaikā. Šajās sešās spēlēs kaut kādā veidā izdevies gūt piecus vārtus, bet savos salaistas 30 ripas.

Par to, ka arī šodien, visticamāk, sagaidāms kārtējais zaudējums, liecina pēdējās desmit savstarpējās spēles. Visās desmit piedzīvoti zaudējumi un tikai vienā tas piedzīvots papildlaikā (2017. gada 3. oktobrī, 2:3). Pagājušajā sezonā ar CSKA spēlēts divreiz un abos sausie zaudējumi 0:5 Rīgā un 0:3 Maskavā. Starp citu, šajās desmit zaudētajās spēlēs septiņos mačos “Dinamo” vārtus tā arī nav guvusi. Baisa statistika un ir ļoti lielas aizdomas, ka šodien nebūs labāk.

Dienu pirms šodienas spēles ar CSKA, ar savu oriģinalitāti kārtējo reizi izcēlās “Dinamo” priekšniecība. Kā visa šī nesmukuma glābējs tika nolīgts latviešu nelatviešu aizsargs Oskars Bārtulis, kurš vēl pavisam nesen uzmeta Latvijas izlasi aizbildinoties ar Krievijas pilsonības pieņemšanu. Reizē ar Bārtuļa uzrašanos, atteikumu listē tika iekļauts uzbrucējs Dāvids Ulstrēms un tagad šo zviedru uzbrucēja 48 stundu laikā var paņemt jebkurš cits Krievijas čempionāta klubs.

Dinamo” sastāvs:

Makarovs; Sotnieks - Berglunds, Giliss - Eštons - Makmilans; Zīle - Ališausks, Rēdlihs - Džeriņš - Dārziņš; Maršals - Mamčics, Meija - Batņa - Marenis; Jansons, Grīnbergs - Pavlovs - Lipsbergs, Zabusovs.

1. trešdaļa.

Pirmajā minūtē daudzkārt redzēta aina - rīdiznieki pirmie cenšas būt aktīvāki par pretinieku un tā bija arī šodien.

5. min. Nospēlētas jau četras minūtes, bet nekādu briesmu pie abu komandu vārtiem nav bijis. Tiesa, vairāk darba ir Makarovam.

1:0 (4:19). Pirmais nopietnais metiens pa "Dinamo" vārtiem un gols. Iepriekšējā spēlē pēc pirmajiem diviem zaudētajiem vārtiem rīdzinieki izlaida visu pāri palikušo gaisu.

10. min. Abas komandas sākušas skrieties. Ātrumā rīdzinieki īsti neatpaliek, taču, ja CSKA skrien ar prātu un kaut kādu domu, tad "Dinamo" skrējienā atrast kaut kādu funktieri ir ļoti grūti.

11. min. Pirmais sakarīgais uzbrukums arī rīdziniekiem un Dārziņš ir ļoti tuvu tam, lai izvairītos no lielā kauna - no jauna antirekorda aizvadītajās minūtēs bez vārta guvumiem.

1:1 (17:09). Kaut kas neticams - "Dinamo" gūst vārtus!!!!! Mamčics uzmeta no zilās līnijas, ripa trāpa pa Meijas slidu un gols. Rezultatīva piespēle arī Marenim.

Mazliet par vēl tika gūti šie vārti, jo jauns antirekords tomēr tika sasniegts. Sausais periods beidzās pēc 200 minūtēm un 49 sekundēm, bet iepriekšējais rekords bija 200:22 minūtes. Respektīvi, rekords uzspodrināts par 27 sekundēm.

18:47. Pirmais noraidījums - sēž Mamčics.

19:20. Rīdziniekiem vēl viens noraidījums. Blakus Mamčicam sēdēs Berglunds.

2. trešdaļa.

Metieni pirmajā trešdaļā - 15:6.

Sliktākais mazākums visā Krievijas čempionātā izturēja i lielo, i mazo mazākumu pret vienu no turnīra labākajām vairākuma komandām.

2:1 (24:37). Kamēr Batņa un Marenis saskrējās savā zonā, tikām CSKA četratā pret diviem izkombinējās līdz pat tukšiem vārtiem.

25:01. Pie vairākuma tiek arī "Dinamo".

Viens no sliktākajiem vairākumiem visā čempionātā pret labāko mazākuma aizsardzību. Uzvarēja labākais mazākums.

29:22. CSKA ir palielinājusi apgriezienus un "Dinamo" tiem nespēj izskriet līdzi. Spēj, bet ar noraidījuma palīdzību. Divas minūtes Makmilanam.

29:53. Vēl viens lielais mazākums. Divīti nopelna Makarovs. Pusotra minūte trijatā. Sodu atsēž Džeriņš.

3:1 (31:20). Divas sekundes pietrūka, lai izturētu lielo mazākumu.

4:1 (34:32). Aiz saviem vārtiem Sotniekam kā mazam puikam tiek atņemta ripa un tālākais jau ir tehnikas jautājums.

35:37. Ališausks nopelna Maskavai soda metienu un Makarovs to atvaira.

5:1 (37:41). Spēle ir beigusies. Pareizāk sakot, vēl otrās trešdaļas ievadā tā jau bija beigusies. Bilde, kas redzama laukumā, liek domāt, ka CSKA pretiniekos ir patrāpījusies kāda lauku komanda no Zelta ripas. Tālākais atkarīgs no tā, cik nopietni trešo periodu aizvadīs CSKA, bet Rīgai ir jābūt gatavai arī uz desmit zaudētiem vārtiem.

39:20. Makmilanam apnika spēlēt un nopelnīja divas minūtes.

Viena no retajām reizēm trešdaļā, kad rīdzinieki tiek līdz CSKA vārtiem un tā pati nopūdelēta - Džeriņš mazākumā aizskrien 1 pret 1 un nekā.

3. trešdaļa.

Metieni otrajā trešdaļā - 20:3.

45:58. Abpusējais noraidījums. "Dinamo" sēž Batņa.

47:06. Vairākums (4 pret 3) rīdziniekiem.

Rīdzinieki paņem 30 sekunžu pārtraukumu. Laikam mainīs vārtsargu pret piekto spēlētāju.

6:1 (47:41). Vārtsargs ir nomainīts, ir lielais vairākums, bet CSKA uzmet no savas zonas un trāpa tukšajos vārtos.

48:08. Neizmantojuši lielo vairākumu, "Dinamo" tiek pie vēl viena vairākuma. Atkal pie lielā un turpat minūtes ilgumā.