Ceturtdiena, 28.marts

redeem Ginta, Gunda, Gunta

arrow_right_alt Sports

Traģiskajā avārijā cietušā F-2 pilota Korreas stāvoklis uzlabojas

© AFP/ SCANPIX/LETA

Augusta pēdējā dienā Francijā traģiskajā avārijā cietušais "Formula 2" (F-2) seriāla pilots Huans Manuels Korrea atlabis tik tālu, lai svētdien viņam veiktu labās kājas operāciju.

Aģentūra LETA jau ziņoja, ka sportists atrodas Londonā, kur saņem intensīvo aprūpi. Korrea pārcietis abu kāju un mugurkaula operācijas. Vēlāk viņam parādījās problēmas ar elpošanu, bet ārsti nevarēja veikt vēl vienu garāku operāciju, lai glābtu sportista kājas, kamēr viņa plaušu darbība nebija atgriezusies normas līmenī.

Pilota mājaslapā ievietotā informācija liecina, ka svētdien viņam tiks veikta aptuveni 10 stundas gara operācija, kas lielā mērā noteiks Korreas turpmākās dzīves iespējas.

Korrea patlaban ir atguvies no komas un ir pie pilnas apziņas, savukārt viņa plaušas atlabušas ātrāk nekā to paredzēja ārsti.

"Viņa veselības stāvokļa uzlabošanās pārsteidza pat ārstus," teikts paziņojumā. "Ārsti noteiks kājas stāvokli un centīsies saglābt to, kas ir glābjams, lai atgrieztu tās fukncionētspēju pēc iespējas augstākā līmenī."

Sportistam tika piedāvāta labās kājas apakšējās daļas amputācija, tomēr viņš no tās atteicās, izvēloties sarežģīto desmit stundu operāciju, kurā ārstiem nāksies saskarties ar ne vienu vien problēmu.

Jau ziņots, ka 31.augustā Beļģijā sacensību laikā gāja bojā "Formula 2" seriāla franču pilots Antuāns Ibērs.

Negadījums notika neilgi pēc starta, kad 22 gadu vecā Ibēra vadītais spēkrats pēc sadursmes ietriecās riepu nožogojumā un ieslīdēja perpendikulāri trasei. Viņa vadītājā auto ar aptuveni 257 kilometru ātrumu ietriecās Korreas vadītā formula.