Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Sports

"Dinamo" izbraukuma bilance - trīs spēlēs trīs sagrāves

© f64

Rīgas "Dinamo" Krievijas čempionātā aizvadījusi pirmo izbraukuma tūri un mājās atgriežas ar nolaistām rokām. Trīs spēlēs piedzīvotas trīs sagrāves, gūti tikai trīs vārti, bet zaudēti 16.

Abas komandas šodienas spēli sagaida ar nelielām zaudējumu sērijām. “Dinamo” zaudējumus piedzīvojusi pēdējās divās spēlēs un abās izbraukumos. Vispirms Helsinkos sagrāva ar 2:7 pret “Jokerit”, bet pāris dienām tikpat bezcerīgs 0:4 zaudējums pret “Ņeftehimik”. Katrā no šīm spēlēm rīdzinieki mazākumā zaudēja pa četriem vārtiem. “Spartak” zaudējumu sērija ir par vienu garāka, taču divi no šiem zaudējumiem piedzīvoti pagarinājumos. Pēdējās spēlē ar 2:3 pret Omskas “Avangard”, bet pirms tam 2:3 pret Maskavas “Dynamo”. Starp šiem zaudējumiem bija arī 4:5 pret Minskas “Dinamo”.

Pēdējās četrās savstarpējās spēlēs tikai vienā uzvarētājs noskaidrojies pamatlaikā. 2018. gada 18. oktobrī rīdzinieki viesos uzvarēja ar 3:2. 2018. gada 3. decembrī ar 3:2 pēcspēles metienos uzvarēja “Spartak”, 2019. gada 31. janvārī pagarinājumā ar 2:1 pārāka bija “Dinamo” un visbeidzot jaunās sezonas pirmajā spēlē atkal 2:1 papildlaikā uzvarēja rīdzinieki. Šodien abām komandām būs 30 savstarpējā spēle. “Dinamo” ir 14 uzvaras pamatlaikā, divas papildlaikā un viena pēcspēles metienos. “Spartak” šie rādītāji ir 9, 0 un 3.

Pēc tam, kad “Dinamo” pēdējās divās spēlēs astoņas reizes zaudēja vārtus spēlējot mazākumā, komanda šajā rādītājā ir kļuvis pārliecinoši vissliktākā visā Krievijas čempionātā. Četrās aizvadītajās spēlēs 19 reizes būts mazākumā un 9 reizes zaudēti vārti (52,6%). “Spartak” spēle mazākumā ir krietni labāka - 23 mazākumos zaudēti tikai četri vārti (82,6%).

“Dinamo” sastāvs

Gudļevskis; Maršals - Balinskis, Rēdlihs - Dārziņš - Vilstrēms; Sotnieks - K. Berglunds, J. Berglunds - Makmilans - Eštons; Zīle - Ališausks, Marenis - Džeriņš - Giliss; Gimajevs, Ģēģeris - Pavlovs - Meija.

1. trešdaļa

Pirmās pusminūtes laikā Spartaks izdarījis jau divus metienus pa Gudļevska vārtiem.

5. min. Pēc pirmā mājinieku uzbrukuma viļņa spēle ir izlīdzinājusies. Nevienai no komandām neizdodas uz ilgāku laiku nostiprināties pretinieku zonā un līdz ar to arī vārtu gūšanas momentu nav.

8. min. It kā nedaudz aktīvāki ir rīdzinieki. Vairāk izdodas padzīvoties pa Spartak zonu, pa kādai reizei arī uzmest pa vārtiem, taču līdz vārtu guvumam ir patālu.

9:19. Pirmais vairākums rīdziniekiem.

Kaut kas līdzīgs vairākumam. Pēc pāris metieniem nākamajā mēģinājumā izdodas ripu dabūt līdz vārtsarga laukumiņam, tā tur iestrēgts, vārti tukši, bet nav kam to iebakstīt vārtos.

14. min. Abas komandas pamatīgi joņo, taču lielajiem skrējieniem pietrūkst kvalitātes.

14:02. Vēl viens vairākums rīdziniekiem. Vienubrīd laukumā tika noķerti seši sarkanie.

Vienu metienu pa divām minūtēm izdevās saorganizēt.

16:15. Tagad divas minūtes rīdziniekiem. Vaininieks - Giliss.

Paveicās rīdziniekiem, ka tiesneši nepamanīja sešus baltos kreklus vienlaikus laukumā.

2. trešdaļa.

Metieni pa vārtiem 1. trešdaļā - 7:13.

23. min. Komandas turpina auļot un šoreiz tam ir arī kaut kāda jēga. "Dinamo" šo skriešanos pabeidza ar diviem pieklājīgiem metieniem, " Spartak" - ar vienu.

0:1 (24:09). No zilās līnijas devītniekā iešauj lietuvietis Ališausks, kuram šie ir jau otrie vārti. Piespēles J. Berglundam un Makmilanam.

26:54. Kādu pusotra minūti mājiniekiem bija aizturētais sods visu šo laiku spēlējot 6 pret 5, bet divas minūtes Meijam.

1:1 (28:48). Pietrūka astoņas sekundes, lai izturētu šo mazākumu, taču pamazām brieda šie vārti un nobrieda.

2:1 (29:27). Ātri viss notiek. Rīdziniekiem atkal aizturētais sods, taču līdz noraidījumam nemaz netika.

3:1 (32:40). Daugaviņš viens pats pie Gudļevska vārtiem, ar roku mierīgi apstādina ripu, pēc tam noliek uz nūju, pēc tam apspēlē vārtsargu un ripa vārtos. Izskatījās elementāri! Ja latvieši nemet "Dinamo" komandā, tad latvieši iemet "Dinamo" vārtos.

36. min. Tikai kādas trīs minūtes pēc trešajiem zaudētajiem vārtiem "Dinamo" atceras, ka arī pašiem laiku pa laikam vajadzētu aizskriet uzbrukumā un šo to izveidot.

38:34. Rīdziniekiem atkal noraidījums. Divas minūtes Eštonam, kurš glāba komandu no vēl vienu vārtu zaudējuma.

Pēdējā trešdaļa būs jāsāk mazākumā. Pusminūti.

3. trešdaļa.

Metieni pēc divām trešdaļām - 19:22.

4:1 (40:44). Karsums jau otro spēli pēc kārtas iemet Gudļevska vārtos. Un izdara to ar smagu darbu, kuram astē ir ieķēries Eštons, taču velti.

Uzreiz pēc zaudētajiem vārtiem nemaz tik tālu nebija arī piektie. Viens no mājiniekiem izgāja vienatnē pret Gudļevski, taču vārtsargs šoreiz vinnēja.

45:37. Meija bija tuvu tam, lai kļūtu par pirmo latvieti, kurš guvis vārtus "Dinamo" labā, taču pēdējā brīdī viņam šo prieku liedza pretinieks. Toties tika nopelnīts vairākums.

Nekas lādzīgs nesanāca un ne pirmo reizi šajā mačā un visā sezonā.

52:05. Rīdziniekiem vēl viena iespēja radīt kaut kādu intrigu šajā mačā - atkal vairākums. No vairākuma sākuma Gudļevskis ir nomainīts pret sesto spēlētāju.

Apsēsts jau aposēda pretinieku vārtus, bet jēga nekāda.

5:1 (54:34). Kad vairākums jau bija beidzies, Gudļevskis joprojām atradās uz rezervistu soliņa un Hanzls atrada iespēju ieraidīt ripu tukšajos vārtos.