Sestdiena, 20.aprīlis

redeem Mirta, Ziedīte

arrow_right_alt Sports

Latvija uzlabo sniegumu, bet piedzīvo sesto zaudējumu pēc kārtas

© f64

Latvijas futbola izlase aizvadījusi kārtējo 2020. gada Eiropas čempionāta kvalifikācijas turnīra spēli un piedzīvojusi kārtējo zaudējumu - sesto sešās aizvadītajās spēlēs. Šoreiz ar 0:2 zaudējums pret Ziemeļmaķedoniju. Nākamā spēle 10. oktobrī, kad savā laukumā būs jātiekas ar Polijas izlasi.

Šī būs abu komandu trešā savstarpējā spēle un otrā savā ciklā. Teju vai pats par sevi saprotams, ka abās spēlēs Latvija zaudēja. 2014. gada 5. marta pārbaudes spēlē ar 1:2 un šā gada 21. martā, jau kvalifikācijas turnīra ietvaros, 1:3. Kādam var būt šķitīs pārsteidzoši, ka katrā no spēlēm gūti vieni vārti, taču skarbā realitāte ir tāda, ka pašiem nav bijusi jauda to izdarīt. Tā pirmajā spēlē latviešiem piepalīdzēja Georgijevskis, kurš raidīja bumbu savos vārtos un to pašu martā izdarīja arī Velkoskis.

Jau trīspadsmit spēlēs pēc kārtas Latvijas izlase nav izbaudījusi tos priekus, kurus dod uzvara. Pēdējo reizi tas bija 2018. gada 2. jūnijā pār Igauniju Baltijas kausa izcīņā, bet pēc tam pieci neizšķirti un astoņi zaudējumi. Pēdējie pieci zaudējumi bijuši pēc kārtas. Latvijas izlase sevi var mierināt, ka bijuši vēl skarbāki laiki. Proti, 2016. un 2017. gada laikā tika sakrāti pat deviņi zaudējumi pēc kārtas un tikai viens bija tāds, pēc kura neviens lamu vārds izlases virzienā nebija par maigu - 0:5 pret Gruziju.

Ziemeļmaķedonija cikla aizvadītajās piecās spēlē ir izcīnījusi vienu uzvaru (pār Latviju 3:1) divas reizes spēlējusi neizšķirti (1:1 viesos pret Slovēniju un 1:1 izbraukumā pret Izraēlu) un piedzīvojusi divus zaudējumus (1:4 savā laukumā pret Austriju un 0:1 mājās pret Poliju). Līdzīgi kā Latvijai, arī Ziemeļmaķedonijai nav lielu perspektīvu kaut uz otro vietu grupā, taču tādas ir. Atšķirībā no Latvijas, kurai pat sapņu līmenī nav izredžu pakāpties kaut uz priekšpēdējo vietu.

Pirms iepriekšējās Latvijas izlases sagrāves (viņsestdien viesos 0:6 pret Austriju), visā kvalifikācijas ciklā bija vēl astoņas komandas, kuras nav izcīnījušas kaut vienu punktu, bet pirms šodienas spēles ar Ziemeļmaķedoniju tādu kļuvis par divām mazāk, jo pie pirmajiem punktiem tikušas Baltkrievija un arī Lihtenšteina. Bez punktiem vēl ir Igaunija, Gibraltārs, Azerbaidžāna, Fēru salas, Andora un Sanmarīno.

Latvijas izlases sastāvs

Vaņins: Pētersons, Maksimenko, Černomordijs, Rugins; Ķigurs, Laizāns, Kamešs; Gutkovskis, Uldriķis, Ikaunieks.

Šodien viena spēle jau aizvadīta un tajā Azerbaidžāna savā laukumā atņēma punktus savas grupas līderei Horvātijai (1:1). Līdz ar to kļuva vēl par vienu komandu mazāk, kura šajā ciklā spēē bez punktiem. Varbūt arī Latvijas izlasei pienācis laiks tikt kaut pie punkta?

1. puslaiks.

4. min. Pirmajās četrās minūtēs Latvijas izlase pretinieku laukuma pusē uzturējās ilgāk kā visā iepriekšējā mačā pret Austriju.

8. min. Pirmais bīstamais moments tomēr pie Latvijas vārtiem. Vaņins atvaira sitienu uz stūra sitienu.

13. min. Bumbas kontrole neticama - 41% Latvijai, 59% pretiniekam.

0:1 (14. min). Nav pirmā reize, kad Latvijas izlase pretiniekam ļauj brīvi dzīvoties pa savu vārtsarga laukumu no kurienes tad arī tika gūti pirmie vārti. Vārtu guvējs - Pandevs.

17. min. Latvija tiek pie soda sitiena. Attālums pieklājīgs, kādi 30m. Laizāns mēģina sist, taču trāpa sieniņā un kas notiek? Pretinieks uzreiz uzbrūk un gūst jau otros vārtus. Izcēlās Bardi.

Ziemeļmaķedonieši nedaudz atpaliek no austriešu grafika, kuri pirmos divus vārtus guva līdz 13. minūtei. Toties ir visas iespējas pārsist Austrijas izlases iespēto un gūt vairāk kā sešus vārtus.

26. min. Neticami, bet mūsējie jau ilgāku laiku kontrolē bumbu viesu laukuma pusē. Vispirms tiek pie soda sitiena, tad arī pie stūra sitiena. Ar lieliem brāķiem, taču kaut kas tiek darīt uzbrukumā.

35. min. Izskatās tā, ka pamazām briest vārtu guvums un tos briedina latvieši. Nudien itin bieži mūsējie viesojas pretinieku soda laukumā un laiku pa laikam tiek arī līdz kādam sitienam. Ja reiz bijuši jau četri sitieni, tad kaut kas tik tiešām veidojas.

37. min. Brīdinājums Bejtulajam.

42. min. Vaņins izglābj komandu no trešā vārtu guvuma. Pandevs iziet viens pret viņu, bet Andris paliek nepārspēts.

43. min. Brīdināts Kamešs.

Bumbas kontrole: 57%:43%

Sitieni pa vārtiem: 6:8

Sitieni vārtu rāmī: 1:5

2. puslaiks.

46. min. Maiņa Latvijas izlasē - Uldriķa vietā Savaļnieks.

47. min. Brīdinājums Maksimenko.

53. min. Brīdinājums Ikauniekam.

54. min. No aptuveni 25m attāluma labs un spēcīgs sitiens izdodas Gutkovskim. Lai arī nedaudz neprecīzs, grūti atcerēties, kad pēdējo reizi kādam no mūsējiem izdevies līdzīgs sitiens.

58. min. Pandeva sitienu no soda laukuma (atkal soda laukums) atvaira Vaņins. Stūra sitiens pretiniekam.

65. min. Maiņa Ziemeļmaķedonijas izlasē: Trajkovska vietā Ņesterovskis.

67. min. Brīdinājums Ruginam.

69. min. Brīdinājums Bardijam un mūsējiem soda sitiens tieši pretī vārtiem.

75. min. Maiņa Latvijas izlasē: Ķigura vietā Punculis

75. min. Maiņa Ziemeļmaķedonijas sastāvā: Pandeva vietā Nikolovs.

82. min. Spēle kļūst arvien garlaicīgāka un garlaicīgāka. Neviena no izlasēm vairs īsti neiespringst uz uzbrukumu veidošanu un spēle pārsvarā notiek ap laukuma centru.

83. min. Maiņa Latvijas izlasē: Kameša vietā Šabala.

85. min. Brīdinājums Ademi.

88. min. Maiņa Ziemeļmaķedonijas izlase: Elmasa vietā Radeskis.