Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Sports

"Dinamo" otrais bezcerīgais zaudējums pēc kārtas

© f64

Krievijas čempionātā otro bezcerīgo zaudējumu pēc kārtas piedzīvojuši Rīgas "Dinamo". Šoreiz viesos ar 0:4 zaudējums pret Ņižņekamskas "Ņeftehimik". Pretinieks visus vārtus guva vairākumā.

Abas komandas jauno sezonu iesākušas līdzīgi - “Dinamo” trīs aizvadītajos mačos izcīnījusi četrus punktus, bet “Ņeftehimik” tikpat spēlēs par vienu mazāk. Tomēr ir neliela atšķirība, jo “Ņeftehimik” pirmās trīs spēles aizvadīja izbraukumā. Sezona tika iesākta ar 4:2 uzvaru Minskā pār “Dinamo”, tad 2:3 zaudējums Sočos, bet pēdējā spēlē 2:3 pagarinājumā pret pērnā gada čempioni Maskavas CSKA.

Rīdzinieki pagaidām par visiem 100% izmantojuši sava laukuma priekšrocības vispirms ar 2:1 pagarinājumā pārspējot “Spartak”, bet tad ar 3:0 arī “Torpedo”. Jau pirmajā izbraukumā “Dinamo” saskārās ar skarbo dzīves realitāti un Helsinkos piedzīvoja 2:7 sagrāvi pret “Jokerit”.

Krievijā nav daudz komandu, pret kurām “Dinamo” ir pozitīva savstarpējo spēļu bilance, bet “Ņeftehimik” ir viena no tām. Šī būs 22. savstarpējā tikšanās, kurās “Dinamo” ir 12 uzvaras pamatlaikā un pa vienai papildlaikā un pēcspēles metienos. “Ņeftehimik” pretī var nolikt piecas uzvaras pamatlaikā un divas pēcspēles metienos. Pagājušajā sezonā abas komandas tikās divas reizes un abās uzvarēja rīdzinieki - 2:0 Rīgā un 4:3 viesos.

Līdzšinējās trijās spēlēs “Dinamo” ir guvusi septiņus vārtus un visus ir guvuši leģionāri. Zviedram Jakobam Berglundam trīs vārti, kanādietim Brendonam Makmilanam divi un pa vieniem lietuvietim Nerijusam Ališauskam un kanādietim Kārteram Eštonam. No pašmāju kadriem visvairāk punktu par divām piespēlēm ir Laurim Dārziņam.

“Dinamo” sastāvs

Gudļevskis; Maršals - Balinskis, Rēdlihs - Džeriņš - Dārziņš; Sotnieks - K. Berglunds, J. Berglunds - Eštons - Vilstrēms; Zīle - Ališausks, Giliss - Makmilans - Marenis; Jansons, Bērziņš - Ģēģeris - Meija.

1. trešdaļa.

1. min. Pirmajā pusminūtē pa pretinieku zonu dzīvojās "Dinamo", bet pirmie pa vārtiem uzmeta mājinieki ļaujot ieslidīties Gudļevskim.

1:40. Pavisam dumjš noraidījums J.Berglundam - padene pretinieku zonā.

Kādu pusotru minūti vajadzēja parauties melnās miesās, taču mazākums ir izturēts.

5:15. Pie vairākuma tiek arī rīdzinieki.

Pagalam vājš vairākums. Pašiem neko neizdevās izveidot, bet mājiniekiem gan sanāca viens pusmoments.

9. min. Katrai komandai bijis pa vienam vairākumam, taču metienu skaits uz abām komandām ir tikai trīs. Atbilstoši divām viduvēja līmeņa komandām.

10:55. Rīdziniekiem atkal divas minūtes. Šoreiz sagrēkoja otrs Berglunds.

1:0 (11:20). Ilgi nebija jāgaida, lai mājinieki realizētu vairākumu. Vien pārdesmit sekundes un Porjadina izgājiens vienatnē pret Gudļevski beidzās ar zaudētiem vārtiem.

13:32. Otrā iespēja vairākumam arī rīdziniekiem.

Varbūt par vienu krievu rubli labāks vairākums par pirmo, bet kopumā tāpat vājš izpildījums.

16:20. Būs jāsēž Kristapam Zīlem. Paveicās, ka iedeva tikai divas minūtes, kaut varēja būt stipri vairāk.

2:0 (18:11). Pirms pāris dienām "Jokerit" pret rīdziniekiem izmantoja četrus no sešiem vairākumiem. Šodien "Ņeftehimik" realizējusi jau divus no trim vairākumiem.

Metieni pa vārtiem - 7:4.

2. trešdaļa.

23:56. Pirmās divas minūtes rīdzinieki metās atspēlēties, šis tas arī sanāca, bet pēc tam jau mājinieki uzspieda un savu panāca - "Dinamo" atkal paliek mazākumā. Jāsēž Makmilanam.

24:34. Vēl viens noraidījums rīdziniekiem. Šoreiz divas minūtes Balinskim.

3:0 (24:54). Pavisam maz bija vajadzīgs, lai realizētu lielo vairākumu. Uzvarēts iemetiens, šķīliens no zilās līnijas un gols.

27:37. Rīdziniekiem iespēja atspēlēt vienus vārtus, jo Rēdlihs nopelna vairākumu. Tiesa, atceroties iepriekšējos vairākumus, ilūziju nekādu.

Mērot rīdzinieku vairākumu krievu rubļos, tad šoreiz tā izpildījums bija par pusribli labāks par iepriekšējo, taču bīstamākais moments bija pie ... Gudļevska vārtiem.

30. min. Tūlīt pēc vairākuma beigām mājiniekiem izdodas gūt vārtus, kurus pēcāk pēta videoatkārtojumā - bija vai nebija kustība ar kāju? Ilgi skatījās šo momentu un lēmums bija par labu rīdziniekiem.

32. min. Ja kritiski, tad tikai tagad rīdziniekiem bija pirmā nopietnā iespēja gūt vārtus, kad divatā pret vienu aizsargu izgāja Berglunds un Ulstrēms. Pēdējā metiens bija tieši virsū vārtsargam..

35. min. "Dinamo" turpina savu ofensīva un atkal tiek līdz ļoti labai iespējai gūt pirmos vārtus. Šoreiz pats sev metienu izkārto Balinskis, taču atkal virsū vārtsargam.

36:12. Abpusējais noraidījums. Rīgai sēž Rēdlihs, kuram divītis par simulāciju.

37:49. "Dinamo" paliek mazākumā. Atkal sēž J. Berglunds.

4:0 (39:10). Jau ceturto vairākumu realizē mājinieki. Divās pēdējās spēlēs jau astoņi zaudēti vārti mazākumā!!!

Metieni pēc 2. trešdaļas - 12:9

3. trešdaļa.

5. min. Saraustīta spēle, kas noteikti ir parocīgāk mājiniekiem. It kā "Dinamo" kaut ko mēģina izdarīt, taču ar varēšanu ir pašvaki.

44:49. Varbūt tagad, kad atkal jāspēlē vairākumā? Ankipāns paņem 30 sekunžu pārtraukumu saprotot, ka šī ir pēdējā iespēja kaut ko glābt.

Izmantojot iespēju, Gudļevskis tiek nomainīts pret sesto spēlētāju. Ja nu sanāk?

Nekas nesanāca. Uz pārdesmit sekundēm izdevās iekārtoties zonā, taču jēga no tā nekāda.

48:34. Nākamā iespēja gūt vismaz vienus vārtus. Atkal vairākums.

Vairākums tieši tāds pats kā iepriekšējie - nekāds.

55. min. Laukumā nekas būtisks vairs nenotiek un tā vien šķiet, ka "Dinamo" ir samierinājusies ar otro bezcerīgo zaudējumu pēc kārtas.

56:51. Mājinieki tomēr dod rīdziniekiem vēl vienu iespēju realizēt vairākumu.

57:21. "Ņeftehimik" vēl viens noraidījums. Pusotra min;uti būs lielais vairākums. Ja nav tagad... Gudļevskis ir nomainīts pret sesto spēlētāju un tas nozīmē, ka tiek spēlēts 6 pret 3.

Spaidīt jau spaidīja mājiniekus, bet līdz brīdim, kad Makmilans nopelnīja divas minūtes. Respektīvi, arī lielais vairākums palika neizmantots.