Ceturtdiena, 28.marts

redeem Ginta, Gunda, Gunta

arrow_right_alt Sports

Jonasam otrais pjedestāls pēc kārtas MXGP posmos

© Romāns Kokšarovs/F64 Photo Agency

Latvijas vadošais motokrosa braucējs Pauls Jonass no "Rockstar Energy Husqvarna" komandas svētdien izcīnīja trešo vietu sezonas 17.posmā - Turcijas "Grand Prix" - prestižākajā MXGP klasē.

Jonass pirmajā braucienā bija otrais, bet otrajā finišēja piektajā vietā, kas summā deva 38 punktus. Latvijas motosportists uz goda pjedestāla kāpa trešo reizi sezonā un otro posmu pēc kārtas.

Uzvaru posmā ar 50 punktiem svinēja nīderlandietis Džefrijs Herlingss, kurš bija ātrākais abos braucienos, bet otrais ar 42 punktiem bija viņa tautietis Glens Koldenhofs.

Jonass, kurš kvalifikācijā bija devītais, kā pirmais aizbrauca no starta un līderpozīcijā pabeidza pirmo apli. Tiesa, pēc pāris minūtēm Herlingss viņu apsteidza, bet latvietis pacietīgi turējās otrajā pozīcijā. Turpat netālu aiz muguras bija Koldenhofs, kurš brauciena otrajā pusē neapdraudēja Jonasa pozīciju. Brauciena 12.aplī Herlingss piedzīvoja nelielu kritienu, taču tas viņam netraucēja nosargāt līderpozīciju.

Otrajā braucienā Jonasam starts nebija tik veiksmīgs un pirmajos apļos viņš bija astotais. Turpinājumā pēc konkurentu neveiksmēm viņš pakāpās par pāris vietām un apdzina nīderlandieti Brīanu Bogersu. Kalvenietis finišēja piektais, kamēr uzvaras laurus plūca Herlingss, kurš vien pēdējā aplī apsteidza Koldenhofu, kamēr trešais bija čempiona titulu nodrošinājušais slovēnis Tims Gajsers.

Kopvērtējumā pēc 17.posma vadībā ir titulu nodrošinājušais Gajsers, kuram ir 744 punkti. Otrais ar 542 punktiem ir šveicietis Žeremijs Sīvers, bet trešo vietu ar 499 punktiem ieņem francūzis Gotjē Polēns. Tikmēr Jonass iekrājis 428 punktus un pakāpies uz sesto pozīciju, par 12 punktiem apsteidzot savu komandas biedru Armīnu Jasikoni no Lietuvas.

Līdz sezonas beigām palikuši divi posmi.

Savukārt MX2 klasē titulu nodrošinājis spānis Horhe Prado.

Jonasam šī ir debijas sezona spēcīgajā MXGP klasē, turklāt aizvadītajā gadā viņš iedzīvojās smagā savainojumā, tāpēc šo sezonu nācās iesākt nedaudz vieglākā režīmā.

Šajā sezonā pasaules čempionātā 19 posmi, no kuriem devītais jūnijā tika aizvadīts Ķegumā, kur Jonass ieņēma 12.vietu.