Ceturtdiena, 18.aprīlis

redeem Jadviga, Laura

arrow_right_alt Sports

Ostapenkko turnīru iesāks ar spēli pret Sabaļenku

© Romāns Kokšarovs/F64

Latvijas sieviešu tenisa otrā rakete Aļona Ostapenko nākamnedēļ aizvadīs pirmo spēli Džendžou "Premier" turnīrā, kas norisinās Ķīnā.

Ranga 77.vietā esošā Ostapenko turnīrā ir brīva no pirmās kārtas, bet otrajā viņai jātiekas ar pasaules 13.numuru Arinu Sabaļenku, kura iepriekš ilgu laiku bija labāko desmitniekā.

Abas tenisistes savā starpā iepriekš nav tikušās.

Latvijas tenisistei, kuras kontā ir uzvara 2017.gada Francijas atklātajā čempionātā, kā arī vēl viens tituls Seulas turnīrā tajā pašā gadā, šī nav labākā sezona. Viņa līdz šim uzvarējusi 16 no 38 mačiem. Tikmēr Sabaļenka šosezon aizvadījusi 48 spēles, 28 izcīnot panākumu.

Ostapenko aizvadītajā nedēļā piedalījās sezonas pēdējā "Grand Slam" turnīrā, kurā atkārtoja savu pēdējo divu gadu sniegumu - trešā kārta. Viņa trešajā kārtā ar rezultātu 3-6, 5-7 piekāpās amerikānietei Kristijai Anai. Tikmēr Sabaļenkai "US Open" klājās vēl sliktāk, viņa pirmajā kārtā uzveica savu tautieti Viktoriju Azarenku, bet otrajā ar rezultātu 3-6, 6-7 (3:7) piekāpās Jūlijai Putincevai no Kazahstānas.

Baltkrievijas tenisiste pagājušā gada nogalē triumfēja Šeņdžeņas "International" raudzes turnīrā, bet pēc tam tikai reizi iekļuvusi kādā no sacensību fināliem (Sanhosē "Premier").

Neviena no tenisistēm šajā turnīrā iepriekš nav spēlējusi.

Džendžou "Premier" sacensības norisināsies no 9. līdz 15.septembrim.