Sestdiena, 20.aprīlis

redeem Mirta, Ziedīte

arrow_right_alt Sports

Kārtējā sagrāve! Šoreiz 0:6 pret Austriju.

© scanpix.ee

Latvijas izlase turpina krāt zaudējumus. Šovakar ar 0:6 izbraukumā tika piedzīvots zaudējums pret Austriju un tas šajā ciklā ir jau piektais pēc kārtas. Nākamā spēle (nākamais zaudējums?) jau pirmdien, kad savā laukumā būs jātiekas ar Ziemeļmaķedoniju.

Pirmā riņķa pēdējo spēli Latvijas izlase sagaida kā pārliecinoši vājākā izlase savā apakšgrupā - četrās spēlēs tikpat zaudējumu, kurās gūti tikai vieni vārti, bet zaudēti 13. Vienīgie vārti tika gūti pirmajā cikla spēlē izbraukumā pret Ziemeļmaķedoniju, kurā tika zaudēts ar 1:3. Pēc tam sekoja 0:2 viesos pret Poliju, bet nākamajos divos mačos savā laukumā pamatīga vilšanās - 0:3 pret Izraēlu un 0:5 pret Slovēniju.

Pretēji mūsējiem, Austrijas izlase līdzšinējās četrās spēlēs piedzīvojusi divus zaudējumus un izcīnījusi divas uzvaras. Cikls tika iesākts ar 0:1 savā laukumā pret Poliju un 2:4 viesos pret Izraēlu. Pēc tam sekoja divas uzvaras - 1:0 savā laukumā pār Slovēniju un 4:1 viesos pret Ziemeļmaķedoniju.

Kvalifikācijas cikla desmit apakšgrupās Latvijas izlase nav vienīgā, kura nav izcīnījusi kaut punktu. Pat starp visām cikla vājākajām komandām mūsējie nav paši pēdējie. Tā Lihtenšteina un Fēru salas zaudējušas jau piecās spēlēs un arī vārtu attiecība ir mazāk pievilcīga - 0:18 un 3:16. Pa četriem zaudējumiem vēl ir Gibraltārai, Sanmarīno, Andorai un Baltkrievijai (vārti 0:20, 0:12, 0:10 un 1:9). Savukārt Igaunijai un Azerbaidžānai ir pa trim zaudējumiem (3:10 un 1:12).

Kamēr vēl nav beigusies šā vakara Latvijas un Austrijas spēle, atceroties agrāko gadu savstarpējos mačos, aina nemaz tik bēdīga neizskatās. Sešās savstarpējās spēlēs (neskaitot 1937. gada tikšanos) Latvija ir izcīnījusi pat divas uzvaras. 1996. gada Eiropas čempionāta kvalifikācijā savā laukumā tika uzvarēts ar 3:2 (pirmajā spēlē viesos 0:5), bet 2005. gada 9. februāra pārbaudes spēlē uzvara ar 2:1. 1998. gada pasaules čempionāta kvalifikācijā 1:3 un 1:2, bet 2001. gada pārbaudes spēlē 1:3.

Pirms bija sākusies Austrijas un Latvijas spēle, citās grupās jau bija aizvadītas dažas spēles un vienā no tām Baltkrievija viesos ar 2:1 pārspēja Igauniju. Igaunijai tas bija ceturtais zaudējums ciklā, bet baltkrieviem pirmā uzvara.

Latvijas izlases sastāvs

Šteinbors; Maksimenko, Dubra, Černomordijs, Pētersons; Kamešs, Tobers, Laizāns, Bogdaškins, Cigaņuks; Gutkovskis. Latvijas izlases starta sastāvā iekļauti trīs debitanti: Černomordijs, Pētersons un Bogdaškins.

1. puslaiks.

Negaidīts sākums. Trešajā minūtē pirmais stūra sitiens un to nopelna Latvijas izlase.

4. min. Pirmā dzeltenā un tā tiek Pētersonam un soda sitiens no labas pozīcijas. Sitiens patiešām ļoti bīstams un Šteinbors izvelk bumbu no stūra. Austriešiem stūra sitiens.

1:0 (7. min.). Trūkst epitetu par to, kas notika soda laukumā un ko domāja Bogdaškins uzdāvinot bumbu pretiniekam. Neviens vārtsargs šajā situācijā nebūtu bijis glābējs. Vārtus guva Arnautovičs.

10. min. Vēl viens stūra sitiens pie Latvijas vārtiem. Bīstami, bet Šteinbors izvēlējies pareizo pozīciju un viegli tver bumbu.

12. min. Vēl viens Šteinbora šedevrs izsitot bumbu no vārtu stūra un austriešiem jau kārtējais stūra sitiens.

2:0 (13. min.). Sitiens no daudziem metriem un te Šteinbors ir pilnīgi bezspēcīgs. Bumba precīzi ielido stūrī. Vārtus guva Zabicers.

15. min. Skats laukumā ir baiss. Tas, kas notika trešajā minūtē (Latvijai stūra sitiens), šķiet, bija ļoti liels pārpratums.

21. min. Tas vairs nav nopietni. Austrija ne tikai ilgstoši uzturas Latvijas laukuma pusē, bet brīvi saspēlējas vārtsarga soda laukumā. Un visi lielām acīm noskatās uz notiekošo...

30. min. Ilgi nekas nav noticis pie Šteinbora vārtiem, taču bumba visu laiku atrodas viņa acu priekšā. Toties otrajā laukuma galā viņa kolēģis var mierīgi telefonā vērot citu spēļu tiešraides.

31. min. Šteinboram atkal jārāda savas spējas. Špreiz viens pats pret viņu izgāja Arnautovičs, bet vārtsargs veikli atbrīvoja viņu no bumbas.

37. min. Austrieši tā pa īstam vairs nemaz neiespringst. Spēlēt jau spēlē, taču izskatās, ka viņiem ir žēl sist guļošos.

Izklausās, ka pēc katras reizes, kad tiek apspēlēts kāds no mūsējiem, skatītāji tribīnēs skaļi smejas. Atsevišķas epizodes tik tiešām ir smīna vērtas.

Arī mača tiesnešiem ir jautri. Par ko viņi piešķīra trīs kompensācijas minūtes?

2. puslaiks.

Statistiķi saskaitījuši, ka austrieši 17 reizes situši pa vārtiem un septiņi no tiem vārtu rāmī. Latvija pretī var nolikt vienu tā saukto sitienu pa vārtiem.

52. min. Dzeltenā Laizānam.

3:0 (53. min.). Bogdaškins savā soda laukumā nopelna brīdinājumu un par to 11m soda sitiens. To realizē Arnautovičs.

67. min. Maiņa Latvijas izlasē - Cigaņika vietā nāk Savaļnieks.

68. min. Būtībā šajā brīdī varētu beigt šo spēli un neviens nebūtu dusmīgs. Austrieši vairs lāgā negrib, bet latvieši jau vismaz gadu nevar.

69. min. Maiņa Austrijas izlasē - Lazaro vietā Gregoričs.

72. min. Pirmajā puslaikā Latvija pamanījās izdarīt vienu sitienu pa vārtiem. Šajā puslaikā tas nav vēl izdevies, bet vai izdosies? Tā varētu būt lielākā atlikušā laika intriga.

75. min. Maiņa Austrijas izlasē - Baumgartlingera vietā Ilzankers.

4:0 (76.min.). Tikko kā uz maiņu iznākušais Ilzankers nokārto arī ceturto golu. Viņam lielākais palīgs ir vārtu stabs no kura atlekusī bumba trāpa pa Šteinboru un gols. Oficiāli - Šteinbors ieraidīja bumbu savos vārtos.

77. min. Maiņa Latvijas izlasē - Tobera vietā Rugins.

5:0 (80. min.). Otro spēli pēc kārtas tiek zaudēts vismaz ar 0:5, bet spēle vēl nav beigusies. Vārtus guva Laimers.

82. min. Maiņa Austrijas izlasē - Dragoviča vietā Griličs.

82. min. Maiņa Latvijas izlasē - Laizāna vietā Uldriķis.

6:0 (85. min.). Bez komentāriem. Bumbu tukšajos vārtos iesita Gregoričs.

87. min. Dzeltenā Savaļniekam.