Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Sports

Reinis Nitišs piedalīsies Latvijas rallijkrosa un autokrosa sezonas noslēgumā Bauskā

© Publicitātes foto

Pasaules rallijkrosa čempionāta braucēju Reini Nitišu šajā nedēļas nogalē, 7. un 8. septembrī, līdzjutēji varēs vērot Bauskā. Savu dalību autosportists pieteicis Xtreme kroskartu klasē - tā viņam nav sveša, šogad startējis divos sacensību posmos. Mūsas trasē tiks aizvadīti Latvijas rallijkrosa un autokrosa čempionāta, Baltijas autokrosa kausa pēdējie posmi, bet Folkreisa Vasaras kausam priekšpēdējais posms.

"Sacensības Bauskā varētu teikt, ka būs treniņš pirms Pasaules rallijkrosa sacensībām nākamajā nedēļas nogalē. Tāpat, kā automašīnai, bagijam ir pedāļi un viss pārējais, lai stātos uz starta. Šis arī ir kontakta autosporta veids, procedūra lielā mērā nemainās - jākoncentrējas, jābūt veiksmīgam startam starp pārējiem dalībniekiem. Savus bonusus tas dod. Cīņas Bauskas trasē būs spraigas un iespaidīgas, dalībnieki būs daudz, līdz ar to konkurence būs ļoti sīva. Mērķis vienmēr augsts - uzvarēt. Domāju, ka trasē mani sagaida cīņa ar šī brīža kopvērtējuma līderi Ronaldu Baldiņu, jo Mūsas trasē abi esam ātri. Pirmajā sacensību posmā ierindojos otrajā pozīcijā, tāpēc Bauskā būtu laiks revanšam," atklāj R. Nitišs.

"Rallijkross ir tā disciplīna, kurā jūtos vislabāk, ir aizvadīti daudz gadi tajā. Arī citas autosporta disciplīnas ir aizraujošas, bet tomēr rallijkross ir mana topa augšgalā. Grūti gan spriest vai tas ir tāpēc, ka man ir iespēja piedalīties pasaules līmeņa sacensībās, vai tomēr daudzu gadu pieredze, tieši rallijkrosā."

“Sacensības būs gana interesantas un piesātinātas arī skatītājiem, jo uz Bausku dosies teju 200 sportisti, kas parūpēsies par spraigām cīņām trasē. Līdzjutēju acīm vilinošākas varētu būt dinamiskās klases - Open RX un Xtreme kroskarti. Lielākajai daļai dalībnieku šīs ir sezonas pēdējās sacensības, cīņa par tituliem, tāpēc tas piedod sava veida asumu - spēki netiks taupīti, brauks uz visiem 100%," domā R. Nitišs.

Jaunumiem var sekot līdzi www.rallycross.lv; Facebook.com Rallycross.lv; Instagram.com @rallycross.lv