Ceturtdiena, 28.marts

redeem Ginta, Gunda, Gunta

arrow_right_alt Sports

Pusotra gada laikā Rīgā plāno uzcelt jaunu ledus halli

© Romāns Kokšarovs/F64 Photo Agency

Daugavas stadiona ledus halles projektēšanu pabeigs pusotra gada laikā, lai 2021.gadā Rīgā uzņemtu pasaules čempionātu hokejā, norādīja VSIA "Kultūras un sporta centra "Daugavas stadions"" valdes loceklis Guntis Zālītis.

Vaicāts, vai pusotrs gads ir pietiekami ilgs termiņš tik liela objekta būvniecībai, Zālītis skaidroja, ka "ja reiz izsludināts iepirkums uz šādu termiņu un vairāki pretendenti ir pieteikušies, tādējādi norādot, ka iekļautos šajā termiņā, tad uzskatām, ka jāpaspēj".

Kā vēstīts, Daugavas stadiona ledus halles projektēšanas iepirkumā uzvarējusi personu grupa "ARMS", kuru veido SIA "ARMS Group" un igauņu uzņēmums "OÜ RTS Infraehitus". Gadījumā, ja projektētājs un būvnieks "ARMS" neiekļausies līgumā noteiktajā termiņā vai neizpildīs darbus kvalitatīvi, tiks piemērotas līgumā atrunātas sankcijas.

Viņš stāstīja, ka iepirkumā izsludinātā summa bijusi 10,55 miljoni eiro, bet personu grupai "ARMS" bija zemāka piedāvātā summa, kuru valdes loceklis atklās, kad nākamnedēļ beigsies apstrīdēšanas periods un tiks noslēgts līgums.

Aģentūra LETA jau ziņoja, ka Latvijas Hokeja federācija (LHF) iepriekš norādījusi, ka tai nav pilnīgas pārliecības, ka 2021.gadā Rīgā notiks pasaules čempionāts, kuru paredzēts rīkot kopā ar Baltkrieviju, ziņoja portāls TVNET. Problēmas saistītas ar treniņhalli, kas līdz 2021.gada sākumam jāuzbūvē pie Daugavas stadiona.

Starp LHF un Baltkrievijas pusi februārī tika parakstīts sadarbības līgums par 2021.gada pasaules čempionāta rīkošanu. Tas paredz, ka vienas apakšgrupas komandas sacentīsies Rīgā, bet otras spēlēs Minskā. Izslēgšanas mači un cīņas par medaļām notiks Baltkrievijā.

Komentējot šīs bažas, Zālītis iepriekš aģentūrai LETA pauda pārliecību, ka visus paredzētos objektus izdosies uzbūvēt laikus.

"Pirmais iepirkums noslēdzās bez rezultāta, jo pieteicās tikai viens neatbilstošs pretendents. Nedaudz samazinājām prasības, tāpēc tagad visam vajadzētu būt kārtībā. Kopējās halles būvniecības izmaksas ir 10,5 miljoni eiro. Gala projektēšanas un būvniecības process ilgs 18 mēnešus," iepriekš skaidroja Zālītis.

Kā iepriekš vēstīja portāls "Tvnet", ja tomēr kādu neparedzētu apstākļu dēļ būvniecība aizkavējas, tā obligāti jāpabeidz līdz 2022.gada beigām. Pretējā gadījumā Latvijai jāatmaksā Eiropas Savienības (ES) finansējums 37 miljonu eiro apmērā.

Tāpat portāls vēstīja, ka Daugavas stadiona halle ekspluatācijā jānodod līdz 2021.gada februārim, lai to varētu izmantot čempionāta vajadzībām. Ja ēkas uzcelšanai paredzēti 18 mēneši, tad līgums ar halles būvnieku jānoslēdz vēlākais šā gada septembrī.

Latvija pasaules meistarsacīkstes līdz šim vienīgo reizi uzņēmusi 2006.gadā.

Plānots, ka 2021.gada pasaules čempionāts hokejā Rīgā un Minskā sāksies 7.maijā un ritēs līdz 23.maijam.