Ceturtdiena, 28.marts

redeem Ginta, Gunda, Gunta

arrow_right_alt Sports

Rīgas "Dinamo" sezonu iesāk ar uzvaru papildlaikā

© f64

Divas iepriekšējās sezonas iesākusi ar zaudējumu, šovakar Rīgas "Dinamo" jauno Krievijas čempionātu iesāka ar 2:1 uzvaru papildlaikā pār Maskavas "Spartak".

Vienpadsmit iepriekšējās sezonās tikai četras reizes “Dinamo” pirmo spēli aizvadījusi savā laukumā. Šo spēļu bilance - divas uzvaras un tikpat zaudējumi. Abas uzvaras izcīnītas divas sezonas pēc kārtas (2013./14. un 2014./15.) un abos gadījumos tās izcīnītas pār vienu un to pašu komandu - ār Minskas “Dinamo” (2:1 un 4:2). Pēdējā sezonas ievada sava laukuma spēle bija 2017./18. gada ievadā, kad ar 1:5 tika zaudēts Maskavas “Dinamo”.

Skaitot kopā visu sezonu pirmās spēles, bilance ir sekojoša - piecas uzvaras un seši zaudējumi. Ja visi zaudējumi piedzīvoti pamatlaikā, tad uzvaras pamatlaikā ir tikai trīs un vēl par reizei tās izcīnītas papildlaikā un pēcspēles metienos. Pēdējā uzvara pirmajā čempionāta spēlē izcīnīta 2016./17. gada sezonas ievadā, kad viesos ar 3:2 pēcspēles metienos uzvarēts “Salavat Julajev”.

Maskavas “Spartak” ir viena no retajām komandām, pret kuru “Dinamo” ir pozitīva savstarpējo spēļu bilance. 28 līdzšinējās spēlēs rīdziniekiem 14 uzvaras pamatlaikā un pa vienai uzvarai papildlaikā un pēcspēles metienos. Maskavai - 9 uzvaras pamatlaikā un trīs pēcspēles metienos. Vārti - 76:67. Aizvadītajā sezonā tika aizvadītas četras spēles un bilance ir neitrāla - katrai komandai pa uzvarai pamatlaikā un papildlaikā vai pēcspēles metienos.

Gatavojoties jaunajai sezonai, Rīgas komanda pārbaudes spēlēs kļuvusi par Rietumu konferences čempioni. Desmit spēlēs izcīnītas septiņas uzvaras un piedzīvoti trīs zaudējumi - divi pēcspēles metienos un viens pamatlaikā. Visā Krievijas čempionātā labāks rezultāts ir tikai Čeļabinskas “Traktor”, kuram deviņās spēlēs par vienu punktu vairāk. “Spartak” sagatavošanās posmā deviņās spēlēs izcīnījusi 5 uzvaras (4 pamatlaikā un vienu pēcspēles metienos) un zaudējusi četros mačos (trīs pamatlaikā un vienu papildlaikā).

“Dinamo” sastāvs

Gudļevskis; Balinskis - Maršals, Ulstrēms - Dārziņš - Rēdlihs; Sotnieks - J. Berglunds, Makmilans - Eštons - K. Berglunds; Zīle - Ališausks, Gillīss - Džeriņš - Marenis; Gimajevs, Bērziņš - Ģēģeris - Meija.

1. trešdaļa.

Pirmajās trīs minūtēs aktīvs hokejs no abu komandu puses. Vispirms uzspieda viesi, pēc tam arī rīdzinieki atrada veidus, kā aplenkt pretinieku vārtus. Tiesa, viss bez bīstamiem metieniem.

8. min. Rīdzinieki kļuvuši aktīvāki, vairāk ir ar ripu, taču reāla darba viesu vārtsargam nav. Pagaidām nekas vairāk par palieliem ātrumiem nav. Savukārt pretinieks meklē iespējas pretuzbrukumiem un vienā no tiem Daugaviņam izdodas izkārtot ērtu metienu partnerim. Ripa lido gar vārtu stabu.

Trešdaļas vidū izdarīti tikai četri metieni pa vārtiem un visus izdarījuši rīdzinieki.

11:03. Aizturētā soda laikā viesi pamanās nopelnīt vēl vienu noraidījumu. Rīgai divas pilnas minūtes lielākais vairākums.

1:0 (11:31). Vairākums realizēts eleganti - J.Berglundam bija tikai jātrāpa tukšajā vārtu stūrī un tas tika izdarīts ar glanci! Rezultatīvas piespēles Ulstrēmam un Maršalam.

13:19. Tagad divas minūtes mazākumā "Dinamo". Komandas sodu atsēž Dāzriņš.

15:02. Gimajevs uz zilās līnijas "izslēdz" pretinieku un pēc tam viņu pārmācīt metas Rilovs. Nekāds kautiņš nesanāca, taču Gimajevam 2+2 minūtes. Arī pretiniekiem līdzīgs noraidījums.

Pusotra minūti pirms trešdaļas beigām pa kreiso maliņu līdz vārtiem tiek Daugaviņš un arī metiens itin labs, taču Gudļevskis ir uzvarētājs.

Metieni pirmajā periodā - 10:5.

2. trešdaļa.

Jau pirmajā minūtē Rēdlihs izraujas līdz vārtiem, taču metiens ir atvairīts.

20:42. Vairākums rīdziniekiem.

Pāris bīstami momenti bija, taču līdz vārtu guvumam netika.

23:45. Vēl viens vairākums Rīgai.

Visa vairākuma laikā tikai vienu reizi izdevās iekārtoties zonā un arī tad tikai uz pārdesmit sekundēm.

28. min. Šķiet, ka pirmo reizi šajā trešdaļā viesi uz ilgāku laiku iekārtojās "Dinamo" zonā. Arī ar vienu metienu pabiedēja Gudļevski.

31. min. Beidzot arī viesiem izdodas nopietni apdraudēt vārtus un būt tuvu vārtu guvumam. Gudļevskis arī šajā situācijā bija labāks par visiem.

31:30. Mājiniekiem noraidījums. Vaininieks - Gillis. Pirms noraidījuma viesiem atkal bija laba iespēja izlīdzināt rezultātu. Tendence kļūst tāda, ka "Spartak" arvien tuvāk un tuvāk ir vārtu guvumam.

1:1 (31:39). Tā arī notiek. Pavisam neilgs laiks bija nepieciešams, lai viesi realizētu vairākumu un to izdarīja Mārtiņš Karsums. Rezultatīva piespēle Kasparam Daugaviņam.

Pēc pāris minūtēm visa komanda var pateikties Gudļevskim, kurš kaut kādā veidā pamanās atvairīt metienu no pusmetra attāluma.

34:52. "Dinamo" tiek pie vairākuma - laukumā ir seši krievi.

Sliktākais vairākums šajā spēlē. Toties spartakam bija laba iespēja gūt vārtus mazākumā...

39:05. Nu jau kārtējais vairākums rīdziniekiem. Bija salīdzinoši laba iespēja trešdaļu pabeigt ar realizētu vairākumu, bet jāgaida labākus laikus, trešās trešdaļas sākumu, kad ledus būs tīrs.

Metieni 2. trešdaļā - 11:5.

3. trešdaļa.

Kaut kāda iespēja bijam taču tik un tā vairākums nav realizēts.

42:14. Tagad vairākums viesiem. Dumjš noraidījums Bērziņam.

Ieteikums rīdziniekiem - nenoraidīties. "Spartak" vairākums ir krietni draudīgāks. Vārtus viņi gan neguva, taču varianti bija.

Labs uzbrukums rīdziniekiem. Tik labs, ka Makmilans paliek ērtā metiena pozīcijā iepretī vārtiem, taču virsū vārtsargam.

48:06. "Spartak" jau otro reizi šajā spēlē laukumā pamanās būt sešatā un tās ir divas minūtes.

Balinskis. Šķīliens no viduszonas. Vārtu stabs!

Balinska vārdā nosauktais vārtu stabs arī bija vienīgais bīstamais moments vairākumā.

54. min. "Dinamo" iekrīt, Karsums vēl viens iziet divatā pret vienu aizsargu. Mārtiņš met, bet garām... Paveicās rīdziniekiem.

57:05. Daugaviņš pažēlo rīdziniekus. Pārāk jau lielu pauzi Kaspars uztaisīja. Taisīja tik ilgi, kamēr neko neuztaisīja. Toties pēc mirkļa divas minūtes nopelna Gints Meija. Drūma perspektīva pamatlaika izskaņā.

Metieni trešajā periodā - 4:6.

Papildlaiks.

Jau pirmajās sekundēs Spartakam ir variants gūt vārtus.

2:1 (60:47). Eštons izmanto viesu vārtsarga kļūdu un ieraida ripu tukšajos vārtos.