Ceturtdiena, 28.marts

redeem Ginta, Gunda, Gunta

arrow_right_alt Sports

Sevastova rangā zaudē vienu pozīciju; Gulbis saglabā vietu

© SIPA/SCANPIX/LETA

Latvijas sieviešu tenisa pirmā rakete Anastasija Sevastova pirmdien atjaunotajā WTA rangā zaudējusi vienu pozīciju, kamēr Aļona Ostapenko spējusi saglabāt savu līdzšinējo 75.vietu.

Iepriekš Sevastova pāris nedēļas atradās WTA ranga 11.vietā un uz brīdi bija nieka deviņu punktu attālumā no labāko desmitnieka, tomēr neveiksmīgais sniegums Sinsinati WTA "Premier 5" turnīrā viņu nobīdījis uz 13.pozīciju. Kritumu rangā Latvijas tenisiste piedzīvojusi Medisonas Kīzas dēļ, kura svētdien triumfēja Sinsinati turnīrā, pakāpjoties par astoņām pozīcijām. Iepriekš Sevastova nespēja pārvarēt arī Toronto WTA "Premier 5" turnīra pirmo kārtu.

Tikmēr Ostapenko rangā saglabājusi 75.pozīciju, lai arī viņa tapāt kā Sevastova, Sinsinati turnīrā netika tālāk par pirmo kārtu. Tomēr iepriekš viņai Toronto WTA "Premier 5" turnīrā izdevās aizkļūt līdz astotdaļfinālam, nopelnot 105 WTA reitinga punktus.

Savukārt Diāna Marcinkēviča rangā pakāpusies par trim vietām un pašlaik ieņem 204.pozīciju, tikai nedaudz atpaliekot no sava rekorda - 196.vieta. Daniela Vismane zaudējusi pozīciju un ieņem 469.vietu, kamēr Kamilla Bartone atrodama 871.pozīcijā. Viņa jaunajā rangā zaudējusi trīs vietas, kamēr Alise Čerņecka saglabājusi 1208.pozīciju.

Savukārt ranga līderes godu saglabājusi japāniete Naomi Osaka, kura par aptuveni 100 punktiem apsteidz šī gada Francijas atklātā čempionāta uzvarētāju no Austrālijas Ešliju Bārtiju. Trešo vietu ieņem Karolīna Pliškova, ceturto rumāniete Simona Halepa, bet divu vietu kāpumu piedzīvojusi Ukrainas sportiste Jeļina Svitoļina, no kuras vien septiņu punktu attālumā ir vēl viena čehiete Petra Kvitova, ierindojoties sestajā pozīcijā. Nīderlandes tenisiste Kiki Bertensa zaudējusi divas vietas un ieņem septīto pozīciju, tālāk seko Serēna Viljamsa no ASV un Arina Sabaļenka no Baltkrievijas, bet labāko desmitnieku noslēdz Kīza.

Jau ziņots, ka Kīza svētdien Sinsinati WTA "Premier 5" sērijas turnīrā ar rezultātu 7-5, 7-6 (7:5) pārspēja krievieti Svetlanu Kuzņecovu, tādējādi rangā piedzīvojot lielu kāpumu. Amerikāniete šajā mačā realizēja 13 netveramās serves jeb "eisus".

Tikmēr dubultspēļu rangā Ostapenko atguvusi vienu pozīciju un ieņem 31.vietu, kamēr Sevastovai 20 pozīciju kritums un 83.vieta. Četras pozīcijas zaudējusi Marcinkēviča, ieņemot 252.vietu, bet Vismane rangā atrodama 646.vietā. Ja Vismane rangā zaudēja divas vietas, tad Čerņceka četras ieguva un pakāpās uz 888.pozīciju, kamēr Batone pakāpās soli zemāk uz 1020.vietu.

Latvijas vīriešu tenisa pirmā rakete Ernests Gulbis pirmdien atjauninātajā ATP rangā saglabājis savu pozīciju, bet Mārtiņš Podžus gan vienspēlē, gan dubultspēlē sasniedzis karjeras rekordu rangā.

Gulbis par spīti Vankūveras "Challenger" turnīra otrajā kārtā piedzīvotajam zaudējumam ar 3-6, 2-6 pret japāni Go Soedu (ATP 170.) jau otro nedēļu pēc kārtas rangā saglabājis 124.vietu.

Valsts otrs labākais tenisists Mārtiņš Podžus iepriekšējā nedēļā nespēlēja, taču atjauninātajā rangā pakāpās par 35 vietām un sasniedza karjeras rekordu - 433.pozīciju.

Rangā vēl atrodami citi Latvijas sportisti - Jānis Podžus (ATP 1507.), kurš pakāpies par 282 vietām, Artūrs Lazdiņš (ATP 1528.), un Mārtiņš Rocēns (ATP 1571.), kurš veicis straujāko kāpumu no latviešiem - par 378 vietām.

Vadošajā desmitniekā pirmajā vietā joprojām ir serbs Novaks Džokovičs, kurš par nedaudz vairāk nekā 3500 punktiem apsteidz Rafaelu Nadalu no Spānijas. Trešais ir šveicietis Rodžers Federers, viņam seko Dominīks Tīms no Austrijas, bet labāko pieciniekā pirmoreiz karjerā pēc uzvaras Sinsinati ATP "Masters 1000" turnīrā iekārtojies krievs Daniils Medvedevs. Nemainīgi sestais ir Vācijas tenisists Aleksandrs Zverevs, bet par divām vietām atkāpies japānis Kei Nišikori, ieņemot septīto vietu. Par vietu lejup noslīdējis arī grieķis Stefans Cicips, kuram kā devītais seko krievs Karens Hačanovs un Roberto Bautista Aguts no Spānijas, kurš šonedēļ debitē labāko desmitniekā.

Jau ziņots, ka Medvedevs svētdien triumfēja Sinsinati ATP "Masters 1000" turnīrā, finālmačā ar 7-6 (7:3), 6-4 pārspējot beļģi Dāvidu Gofēnu,

Dubultspēļu rangā Latvijas pirmās raketes godu saglabājis M.Podžus, kurš nespēlējot pakāpies par 31 vietu un šonedēļ ieņem 390.pozīciju. Divas pirms nedēļas zaudētās vietas atguvis Gulbis, kurš ieņem 438.pozīciju. Kāpums par 73 vietām arī J.Podžum, kuram 561.vieta. Kritums gan Lazdiņam, kurš atkāpies par 73 pozīcijām, ierindojoties 1018.vietā, gan Rocēnam, kurš noslīdējis rangā par četrām vietām un ir dalītā 1640.pozīcijā.