Ceturtdiena, 28.marts

redeem Ginta, Gunda, Gunta

arrow_right_alt Sports

"Ventspils" noslēdz komandas komplektāciju ar amerikāņu uzbrucēju

© Romāns Kokšarovs/ F64 Photo Agency

Latvijas basketbola klubs "Ventspils" noslēdzis komandas komplektāciju ar amerikāņa uzbrucēja Raiena Lutera pievienošanos, vēsta klubs.

Augumā raženais 206 centimetrus garais uzbrucējs basketbola prasmes slīpējis Pitsburgas koledžā, bet pagājušo sezonu papildināja Arizonas koledžas basketbola komandas rindas. Bijis pamatsastāva spēlētājs un aizvadījis 32 spēles, Luters vidēji mačā guva deviņus punktus un izcīnīja piecas atlēkušās bumbas.

Tikmēr līdz ar basketbolista pievienošanos komandai ģenerālmenedžeris Ralfs Pleinics paziņoja, ka vienība noslēgusi sastāva komplektāciju pirms gaidāmās sezonas.

"Līdz ar Lutera pievienošanos "Ventspils" sastāvam, 2019./20.gada sezonas komandas modeļa komplektācijas galvenā fāze ir noslēgusies. Raiens ir pirmgadnieks profesionālajā basketbolā, kurš spēj sevi labi parādīt spēka uzbrucēja un centra pozīcijās, kā arī ir pietiekami mobils aizsardzības spēlētājs," teica Pleinics. "Pašlaik notiek pārbaudes spēļu grafika saskaņošana un intensīvs treniņu process. Pirmās spēles plānojam augusta trešajā dekādē, un kopsummā aizvadīsim 8-10 pārbaudes spēles."

"Komandas sastāvs ir relatīvi "neapšaudīts', tāpēc centīsimies vienoties ar potenciāli stipriem pretiniekiem, lai, pateicoties, laba līmeņa spēlēm, pēc iespējas ātrāk sasniegtu gatavību Starptautiskās Basketbola federācijas (FIBA) Basketbola Čempionu līgas atlases spēlēm. Daudz iespēju mums nebūs un skaidrs jau tagad, ka neviens mums neko nedāvinās, viss būs jāpaņem pašiem. Laika nav daudz un tas mums jāizmanto pēc iespējas mērķtiecīgāk," nākotnes aprises ieskicēja ģenerālmenedžeris.

Komanda pilnā sastāvā sāks trenēties jau nākamajā nedēļā. Ventspilnieki 2019./20.gada sezonā gatavojas cīnīties kvalifikācijas turnīrā FIBA Basketbola Čempionu līgā, kā arī Latvijas - Igaunijas basketbola līgas turnīrā.

Šobrīd komandas sastāvu veido Mārcis Vītols, Artūrs Grīnbergs, Kristaps Ķilps, Dāvids Vīksne, Jānis Bērziņš, Ronalds Zaķis, Jānis Kaufmanis, Klāvs Čavars, Linards Jaunzems, kā arī amerikāņu basketbolisti Džeilons Teits un Vess Vašpūns Komandā uz vēl divām sezonām paliek arī ilggadējais komandas kapteinis Māris Gulbis.

Treneru sastāvu viedos - galvenais treneris Artūrs Visockis-Rubenis, bet viņam asistēs Gints Fogels un Gatis Melderis, kā arī fiziskās sagatavošanas treneris Edgars Seredjuks.

"Ventspils" sezonu sāks 26.septembrī, kad izbraukumā tiksies ar FIBA Basketbola Čempionu līgas kvalifikācijas kārtas pārvarējušo komandu - savu valstu čempioniem Ungārijas Sombathejas "Falco" vai Rumānijas Oradejas CSM. Tikmēr pirmo mājas spēli savā laukumā ventspilnieki aizvadīs 29.septembrī, kas būs atbildes spēle Basketbola Čempionu līgas kvalifikācijas otrajai kārtai par iekļūšanu regulārās sezonas pamatturnīrā.