Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Sports

Latvijas izlase izcīna augsto 4. vietu Eiropas jauniešu čempionātā dambretē

© Publicitātes foto

Šodien Polijas galvaspilsētā Varšavā ar Latvijas pārstāvja izcīnītu sudraba medaļu junioru konkurencē noslēdzies 21. Eiropas jauniešu čempionāts 100 lauciņu dambretē. Latvijas izlasei kopvērtējumā iegūta augstā 4.vieta.

Šī gada Eiropas čempionātā piedalījās spēcīgākie jaunie dambretisti, apliecinot savu meistarību 100 lauciņu dambretes spēlēs pamatturnīrā, ātrajā dambretē un ātrspēlē.

Izcīnot trīs medaļas, Latvijas dambretisti uzrādīja visaugstākos rezultātus sarežģītajā pamatturnīrā. U-19 meiteņu grupā sudraba medaļa Jeļenai Česnokovai, U-13 zēnu grupā sudrabs Klāvam Norenbergam, bet Gunāram Gribuškam bronzas medaļa U-19 zēnu grupā.

Talantīgā jaunā dambretiste Jeļena Česnokova pierādīja savu meistarību arī ātrajā dambretē, izcīnot 3.vietu U-19 meiteņu grupā.

Arī Gunārs Gribuška šogad mājās devās ar divām medaļām, izcīnot sudraba godalgu ātrspēlē U-19 zēnu grupā. Uzrādīts augsts rezultāts un izcīnīta 4.vieta latvietim Ričardam Osītim. Jeļenas Česnokovas un Gunāra Gribuškas trenere ir Latvijas dambretes lielmeistare Zoja Golubeva, kura par pasaules čempioni dambretē ir kļuvusi 16 reizes.

Latviešu augsto sniegumu Eiropas čempionātā komentē Latvijas Dambretes Federācijas prezidents Roberts Misāns: “Esmu lepns par mūsu sportistu augsto sasniegumu. Prieks redzēt, ka jau otro gadu pēc kārtas latvieši spējuši palielināt medaļu skaitu visspēcīgākajā Eiropas jauniešu turnīrā. Eiropas jauniešu čempionātā piedalās augsta līmeņa dambretisti, kuri sevi jau pierādījuši arī pieaugušo konkurencē. Šāds rezultāts pierāda, ka esam uz pareizā ceļa, fokusējoties ne tikai uz sporta masveidību, bet arī uz augstiem sasniegumiem.”