Ceturtdiena, 28.marts

redeem Ginta, Gunda, Gunta

arrow_right_alt Sports

Futbolists Kaspars Dubra karjeru turpinās Ukrainas premjerlīgas vienībā "Oleksandriya"

© Romāns Kokšarovs/F64

Latvijas futbola izlases aizsargs Kaspars Dubra karjeru turpinās Ukrainas premjerlīgas vienībā "Oleksandriya", paziņojis vienības galvenais treneris Volodimirs Šarana.

Oleksandrijas futbolisti trešdien sāka jauno sezonu, savā laukumā ar 1:3 (1:0) piekāpjoties Ukrainas čempionei Doņeckas "Šahtar".

"Mums nepieciešami pastiprinājumu. Latvijas izlases kapteinis, centra aizsargs Kaspars Dubra jau ir ieradies. Viņš vēl nav gatavs, bet parakstīsim ar viņu līgumu. Cerams, nākotnē tas nesīs augļus," pēcspēles preses konferencē teica Šarana.

Jau ziņots, ka šī mēneša sākumā 28 gadus vecais Dubra pārtrauca darba attiecības ar Kazahstānas augstākās līgas futbola klubu Pavlodaras "Irtiš". Šķiršanās notikusi pēc abpusējas vienošanās, bet klubs, kuram sezonas pirmā puse nav bijusi veiksmīga, atbrīvojās arī no citiem futbolistiem.

Dubra uz Kazahstānu pārcēlās janvārī, bet pirms tam viņš pusotru sezonu pārstāvēja Latvijas virslīgas komandu RFS, kuras sastāvā pērn izcīnīja bronzas medaļu.

"Irtiš" sastāvā Dubra aizvadīja 12 spēles.

Vēl 2015.gada sākumā Dubra pievienojās Baltkrievijas flagmanim Barisavas BATE, kuru pameta 2017.gada vasarā. Latvijas futbolists BATE vienībā aizvadīja deviņus mačus UEFA Čempionu līgā, skaitot arī kvalifikācijas sacensības.

Dubra līdz 2012.gadam spēlēja Rīgas "Skonto" sistēmā, reizi kļūstot arī par Latvijas čempionu. Turpinājumā viņš pievienojās Polijas pirmās līgas komandai Bitomas "Polonia", bet tās sastāvā aizvadīja vien četrus mačus, pēc tam pārceļoties uz "Ventspils" vienību, kuras sastāvā vēl divas reizes triumfēja valsts meistarsacīkstēs.

Latvijas izlasē Dubra līdz šim aizvadījis 33 spēles un guvis divus vārtus.

"Oleksandriya" iepriekšējā sezonā Ukrainas premjerlīgā izcīnīja trešo vietu un šajā sezonā spēlēs UEFA Eiropas līgas grupu turnīrā.