Piektdiena, 19.aprīlis

redeem Fanija, Vēsma

arrow_right_alt Sports

Futbolista Bekhema izveidotais klubs paraksta līgumu ar diviem spēlētājiem

© Reuters / Scanpix /LETA

Bijušā Anglijas futbola izlases spēlētāja Deivida Bekhema dibinātā komanda Miami "Inter" piektdien noslēgusi vienošanos ar diviem spēlētājiem, kuri līdz ar to kļuvuši par pirmajiem futbolistiem šajā vienībā.

Aģentūra LETA jau ziņoja, ka pērnā gada septembrī Bekhems plašākai sabiedrībai prezentēja viņa un vēl vairāku investoru izveidoto futbola klubu Miami "Inter", kas spēkosies Amerikas Futbola līgā (MLS).

Par pirmajiem diviem kluba spēlētājiem kļuvuši 19 gadus vecie argentīnieši Matiass Peljegrini un Hulians Karansa. Pirmais no viņiem līdz 2020.gada janvārim turpinās spēlēt Argentīnas vienībā "Estudiantes", jo transfēru logs ASV čempionātā atveras vien janvārī. Tikmēr Karansa līdz nākamā gada janvārim turpinās spēlēt vietējā komandā Buenosairesas "Banfield".

"Tas ir ļoti svarīgi mūsu klubam, ka esam atraduši divus jaunus spēlētājus, kuri pašlaik ir savā karjeras pilnbriedā," teica komandas sporta direktors Pols Makdona. "Abiem spēlētājiem ir pietiekami daudz potenciāla, lai kļūtu par vadošajiem futbolistiem šajā līgā."

"Mēs turpināsim darbu pie spēlētāju piesaistes. Vēlamies papildināt sastāvu ar labiem spēlētājiem, kuri šeit iederētos. Sākām ar jaunajiem futbolistiem, tomēr vēlamies iegūt arī kādu veterānu no Eiropas vai citiem kontinentiem, kā arī kādu vietējo sportistu," par kluba mērķiem teica direktors.

Peljegrini savā līdzšinējā komandā debitēja pērn, kad 15 spēlēs izcēlās ar trim gūtiem vārtiem. Tāpat spēlētājs divreiz piedalījies prestižajā "Copa Libertadores" turnīrā, kā arī iepriekš pārstāvējis Argentīnas U-17 un U-20 vecuma izlases.

Savukārt Karansa Buenosairesas klubā spēlē jau otro sezonu, kurā 30 mačos pamanījies gūt desmit vārtus.

Pats Bekhems ir "Inter" kluba direktors, bet 2013.gadā viņš lika punktu savai 20 gadus ilgajai spēlētāja karjerai. Tikmēr 2007.gadā parakstītais līgums ar Losandželosas "Galaxy" vienību paredzēja, ka spēlētājs nākotnē drīkstēs iegādāties kādu no MLS līgas klubiem par draudzīgāku cenu. Nopirktais klubs attiecīgi arī tiktu iekļauts MLS čempionātā, kas, kā plānots, laiku no laika piedzīvos paplašināšanos.