Ceturtdiena, 28.marts

redeem Ginta, Gunda, Gunta

arrow_right_alt Sports

Latvijas pludmales volejbolistu pāri iekļūst Pasaules tūres posma astotdaļfinālā

© F64

Latvijas pludmales volejbola pāri Mārtiņš Pļaviņš/Edgars Točs un Aleksandrs Samoilovs/Jānis Šmēdiņš sestdien sasniedza Portugālē notiekošā Ešpiņu Pasaules tūres posma izslēgšanas turnīra otro kārtu jeb astotdaļfinālu.

Turnīrā ar 12.numuru izliktie Pļaviņš/Točs izslēgšanas turnīra pirmās kārtas mačā ar rezultātu 2-0 (21:17, 21:18) uzvarēja sacensību 19.numuru Pedro Solbergu Salgado un Vitoru Gonšalvešu Felipi no Brazīlijas.

Līdz ar to latvieši sasnieguši šī posma astotdaļfinālu, kur viņiem pretī stāsies Pavlo Errera/Adrians Gavira no Spānijas, kuri bija izlikti ar 11.numuru.

Pirms tam grupu turnīrā Pļaviņš/Točs guva vienu uzvaru divās spēlēs, tāpēc "play-off" viņiem bija jāsāk no pirmās kārtas.

Vēlāk sestdien izslēgšanas turnīru uzsāka arī sacensību 16.numurs Samoilovs/Šmēdiņš, kuri pirmās kārtas mačā pārliecinoši ar 2-0 (21:14, 21:13) pieveica turnīra 29.numuru Maksimu Sivolapu/Artjomu Jarzutkinu no Krievijas.

Astotdaļfinālā šis Latvijas duets spēkosies ar citu krievu pāri Konstantīnu Semjonovu/Iļju Ļešukovu, kuri izlikti ar otro numuru.

Arī Samoilovs/Šmēdiņš grupu turnīrā guva vienu uzvaru divos mačos.

Šis Latvijas pāris ir pagājušā gada Ešpiņu turnīra uzvarētāji.

Iepriekš šī turnīra sieviešu kvalifikāciju nepārvarēja Latvijas duets Anastasija Kravčenoka/Tīna Graudiņa.