Piektdiena, 19.aprīlis

redeem Fanija, Vēsma

arrow_right_alt Sports

Neticami liela interese par EČ futbolā! Bar biļetēm saņemti jau 19.3 miljoni pieprasījumu

© Vladislavs Proškins/ F64 Photo Agency

Par 2020.gada Eiropas futbola čempionāta biļetēm ir vairāk nekā 19,3 miljonu pieprasījums, pirmdien vēstīja Eiropas Futbola asociāciju savienība (UEFA).

UEFA norādīja, ka uz 2020.gada 12.jūlija fināla maču, kas paredzēts Londonā Vemblija stadionā, organizācija saņēmusi vairāk nekā 1,9 miljonu pieprasījumus, lai arī stadiona ietilpība esot 22 reizes mazāka.

Tāpat liela interese bijusi par pusfināla mačiem, kuri norisināsies Minhenē un Amsterdamā. Savukārt turnīra atklāšanas spēli vēloties apmeklēt astoņas reizes lielāks skaits nekā to ļauj stadiona ietilpība. Meistarsacīkšu atklāšanas spēle noritēs Romā.

19,3 miljonus lielā atsaucība pārspējusi 2016.gada Eiropas čempionāta Francijā popularitāti, bet interese par gaidāmo turnīru izrādīta no 213 pasaules valstīm.

Savukārt kopumā uz gaidāmo čempionātu pārdošanā ir trīs miljoni biļešu. 2020.gadā meistarsacīkstēs piedalīsies 24 izlases, kopumā aizvadot 51 spēli 12 valstīs.

Pirmā puse no trīs miljoniem biļešu pārdošanā nonāks jau šajā mēnesī. Savukārt decembrī, kad noskaidrosies grupu sadalījums, fani caur nacionālajām federācijām varēs pieteikties atlikušajām biļetēm.