Otrdiena, 19.marts

redeem Jāzeps

arrow_right_alt Sports

Sevastova WTA rangā pakāpjas uz 11.pozīciju; Ostapenko izkrīt no labāko piecdesmitnieka

© Reuters/Scanpix

Latvijas vadošā sieviešu tenisa rakete Anastasija Sevastova WTA vienspēļu rangā pakāpusies par vienu vietu un šobrīd ieņem 11.pozīciju, kamēr Aļona Ostapenko izkritusi no labāko piecdesmitnieka.

Abas tenisistes pēdējo turnīru aizvadīja Vimbldonā, kur Ostapenko apstājās jau pirmajā kārtā, bet tālāk par otro netika Sevastova.

Latvijas pirmā rakete trešajā otrajā kārtā ar 6-4, 4-6, 3-6 piekāpās amerikānietei Daniela Kolinsai. Savukārt pirmdien latviete uzsāks dalību Bukarestes WTA "International" līmeņa turnīrā, kurā viņa jau trešo reizi izlikta ar pirmo numuru.

Iepriekšējā rangā Sevastova ieņēma 12.vietu, tomēr nu jau pietuvojusies labāko desmitniekam, no tā atpaliekot par mazāk nekā desmit punktiem, jo par deviņiem vairāk ir Arinai Sabaļenkai no Baltkrievijas.

Tikmēr Ostapenko nespēja aizstāvēt pērn Vimbldonā nopelnītos 780 WTA ranga punktus, kad iekļuva pusfinālā, līdz ar to viņa atkritusi par 42.vietām, ieņemdama vien 79.pozīciju. Šogad Ostapenko pirmajā kārtā ar 2-6, 2-6 kapitulēja taivānietei Suvejai Sje.

Abas tenisistes jau iepriekš apstiprinājušas dalību WTA "International" raudzes "Baltic Open" turnīrā, kas šogad no 22. līdz 28.jūlijam norisināsies Lielupē, Jūrmalā.

Savukārt trešā Latvijas rakete Diāna Marcinkēviča rangā zaudējusi divas vietas, ieņemot 223.pozīciju, bet Daniela Vismane pakāpusies par 14 vietām un šobrīd atrodas 481.vietā, kas arī ir viņas rekords.

Pasaules ranga desmitniekā lielāko kāpumu piedzīvojusi Vimbldonas čempione Simona Halepa no Rumānijas, kura pēc triumfa turnīrā pacēlās par trim vietām, ieņemot ceturto vietu ar 5933 punktiem. Nīderlandiete Kiki Bertensa atkāpusies par vietu un atrodas piektajā pozīcijā (5130 punkti), sestā ir Petra Kvitova no Čehijas (4785), septītā ukrainiete Jeļina Svitoļina (4638), astotā amerikāniete Sloeina Stīvensa (3802), bet viņai seko tautiete Serēna Viljamsa (3411) un Sabaļenka (3365). Neskaitot Kvitovu un Halepu, visas iepriekš minētā tenisistes rangā pakāpušās par vienu pozīciju.

Zīmīgi, ka Halepa labāko pieciniekā vairākkārt bijusi jau kopš 2014.gada marta, tikai 13 nedēļas atrodoties ārpus tā. Tikmēr debiju labāko divdesmitniekā piedzīvojusi horvātiete Petra Martiča, kura no 24.vietas pakāpusies par četrām pozīcijām.

Tikmēr labāko trijnieks palicis nemainīgs - pirmā ar 6606 punktiem ir austrāliete Ešlija Bārtija, otro vietu ar 6257 punktiem ieņem japāniete Naomi Osaka, bet labāko trijnieku noslēdz Čehijas sportiste Karolīna Pliškova, kura ieguvusi 6055 punktus.

Aģentūra LETA jau vēstīja, ka aizvadītajā nedēļā triumfēja Vimbldonas sieviešu vienspēļu turnīrā, finālā ar 6-2, 6-2 vien 55 minūšu laikā pārspējot titulēto amerikānieti Viljamsu.

Latvijas vīru tenisa pirmā rakete Ernests Gulbis ierindojas vien 131.vietā.

Gulbis pēdējo turnīru aizvadīja prestižajās Vimbldonas sacensībās, kur pirmajā kārtā ar 1-6, 6-7 (12:14), 2-6 piekāpās Leonardu Majeram no Aregentīnas, bet vēl neilgu laiku pirms prestižā turnīra viņš Turcijas pilsētā Antaljā zaudēja piektā simta tenisistam.

Šonedēļ latvietis startēs Bostades "ATP World Tour 250" raudzes turnīrā, kurā ne reizi nav spējis pārvarēt otro kārtu.

Tikmēr otrā Latvijas rakete Mārtiņš Podžus atrodas dalītā 668.vietā, zaudējot četras pozīcijas.