Sestdiena, 20.aprīlis

redeem Mirta, Ziedīte

arrow_right_alt Sports

Kravčenoka/Graudiņa un Pļaviņš/Točs piedzīvo zaudējumus Gštādes Pasaules tūres posma astotdaļfinālā

© Vladislavs Proškins/ F64 Photo Agency

Latvijas pludmales volejbolisti Anastasija Kravčenoka/Tīna Graudiņa un Mārtiņš Pļaviņs/Edgars Točs piektdien Šveices pilsētā Gštādē piedzīvoja zaudējumus Pasaules tūres piecu zvaigžņu posma astotdaļfinālā.

Pamatsacensībās ar 23.numuru izliktās Graudiņa/Kravčenoka izslēgšanas turnīra pirmās kārtas mačā ar 2-0 (21:16, 21:19) pieveica ar 29.numuru izliktās vācietes Viktoriju Bīneku/Izabell Šneideri.

Tikmēr astotdaļfinālā Graudiņa/Kravčenoka ar 0-2 (16:21, 17:21) piekāpās pasaules čempionēm Sārai Pevenai/Melisai Hjūmenai-Paredesai no Kanādas, kuras izliktas ar augsto otro numuru. Līdz ar zaudējumu Latvijas duets sacensības noslēdza dalītā devītajā vietā.

Pirms tam grupu turnīrā Graudiņa/Kravčenoka guva vienu uzvaru divos mačos.

Piektdien izslēgšanas turnīra astotdaļfinālu aizvadīja arī ar 20.numuru izliktie Pļaviņš/Edgars Točs, kuri gan ar 0-2 (24:26, 19:21) piekāpās sacensību 14.numuram Šeriffam Junussi/Ahmedam Tidžanam no Kataras.

Tādējādi Pļaviņš/Točs šo posmu noslēguši dalītā devītajā vietā.

Ceturtdien notikušajā pirmajā kārtā latvieši lieliskā cīņā ar 2-1 (18:21, 25:23, 15:8) pārspēja Pavlo Erreru/Adrianu Gaviru no Spānijas, kuri bija izlikti ar sesto numuru.

Pļaviņš/Točs grupu turnīrā tika pie vienas uzvaras divās spēlēs.

Tikmēr vēl viens Latvijas duets Aleksandrs Samoilovs un Jānis Šmēdiņš nepārvarēja izslēgšanas turnīra pirmo kārtu un šo posmu noslēdza dalītā 17.vietā.

Aģentūra LETA jau ziņoja, ka pirms tam šonedēļ visi trīs Latvijas dueti pārvarēja Gštādes turnīra kvalifikāciju.

Pirms Gštādes turnīra pagājušajā nedēļā Vācijas pilsētā Hamburgā tika aizvadīts pasaules čempionāts, kurā Samoilovs/Šmēdiņš ieņēma dalītu 17.vietu, bet Pļaviņš/Točs astotdaļfinālā piekāpās pasaules ranga līderiem Annešam Mūlam un Kristianam Sērumam no Norvēģijas, finišējot dalītajā devītajā vietā. Savukārt Kravčenoka/Graudiņa apstājās sacensību astotdaļfinālā, arī ieņemot dalītu devīto vietu.