Sestdiena, 27.aprīlis

redeem Klementīne, Raimonda, Raina, Tāle

arrow_right_alt Sports

Latvijas sieviešu futbola izlase FIFA rangā saglabājusi 93.pozīciju

© Nora Krevneva/ F64 Photo Agency

Latvijas sieviešu futbola izlase jaunākajā Starptautiskās Futbola federāciju asociācijas (FIFA) pasaules rangā, kas tiek publicēts četras reizes gadā, saglabājusi 93.pozīciju.

Šo pozīciju FIFA rangā Latvija ieņem jau trešo reizi pēc kārtas, bet kopš marta, kad tika publicēts iepriekšējais reitings, komanda ir aizvadījusi četras spēles un guvusi divas uzvaras. Abas no tām bija pār Lietuvu un Igauniju Baltijas kausā, kas ļāva nosargāt reģiona trofeju. Pirms tam aprīlī divās cīņās nācās zaudēt Baltkrievijai.

Tikmēr no Latvijas izlases pretiniecēm 2021.gada Eiropas čempionāta kvalifikācijā visaugstāk rangā ir Zviedrija, kas ieņem sesto pozīciju, kamēr Islande atrodama 17.vietā, Ungārija ir 45., bet Slovākija ierindojas 47.pozīcijā.

Savukārt no Baltijas valstīm Igaunija saglabājusi 99.pozīciju, kamēr Lietuva ar vienas pozīcijas kāpumu ieņem 106.vietu.

Ranga līderpozīciju saglabājusi jūlijā Pasaules kausu nosargājusī ASV un otrā joprojām ir Vācija, kamēr trešā tagad ir planētas meistarsacīkšu fināliste Nīderlande, veicot kāpumu par piecām pozīcijām.

Kopumā FIFA sieviešu rangā pašlaik iekļautas 158 valstis, kas pēdējo 18 mēnešu laikā aizvadījušas kādu spēli.

Nākamais sieviešu rangs tiks publicēts septembra izskaņā.