Ceturtdiena, 25.aprīlis

redeem Bārbala, Līksma

arrow_right_alt Sports

Svarīgi! Kas jāzina Eiropas BMX čempionāta apmeklētājiem

© Romāns Kokšarovs/ F64 Photo Agency

No 11. līdz 14.jūlijam Valmierā norisināsies Eiropas čempionāts BMX riteņbraukšanā. Dalību apstiprinājuši 1060 sportisti no 26 valstīm. Sacensību dienās "Māra Štromberga BMX trases "Valmiera"" apkārtnē gaidāmi satiksmes ierobežojumi. Čempionāta apmeklētāji aicināti sekot līdz norādēm un informācijai, lai patiesi izbaudītu Valmierai un Latvijai pasaules līmeņa pasākumu.

No 11.jūlija plkst. 8.00 līdz 14. jūlija plkst. 22.00 satiksmei tiks slēgts Vaidavas ielas posms no Ausekļu ielas līdz Čempionu ielai. Šis ielas posms sacensību laikā tiks pārveidota par gājēju ielu, kur būs iespēja iegādāties Eiropas BMX čempionāta suvenīrus un BMX inventāru, kā arī sajust pasaules BMX atmosfēru. Pie sacensību teritorijas būs arī atrakcijas bērniem.

No 10.jūlija līdz 14.jūlijam būs slēgtas arī sabiedriskā transporta pieturas "Valmieras piens" (uz Vaidavas ielas) un "Ausekļa iela" (uz Ausekļa ielas). Pasažierus apkalpos autobusu pieturā "Valmieras piens" uz Rīgas ielas pretim Vidzemes Olimpiskajam centram.

Ieeja apmeklētājiem "Māra Štromberga BMX trasē "Valmiera"" plānota pa divām ieejām - no Vaidavas un no Ausekļa ielas puses. Sacensību norises teritorijā aizliegts ņemt līdz dzīvniekus un velosipēdus, ienest lietussargus, stikla traukus, asus priekšmetus un jebkāda veida alkoholiskos dzērienus. Skatītāju teritorijā būs pieejami tirdzniecības punkti, kur iegādāties uzkodas un atspirdzinājumus.

Automašīnas iespējams novietot stāvvietā pie Vidzemes Olimpiskā centra vai pļavā otrpus Vaidavas ielai (iebraukšana no Ausekļa/Vaidavas ielas krustojuma. Valmieriešus, nokļūšanai uz sacensībām, aicinām ierasties ar kājām vai sabiedrisko transportu.