Otrdiena, 23.aprīlis

redeem Georgs, Jurģis, Juris

arrow_right_alt Sports

Pludmales volejbolisti Samoilovs/Šmēdiņš ar uzvaru iesāk Pasaules kausa turnīra kvalifikāciju

© f64

Latvijas pludmales volejbolisti Aleksandrs Samoilovs un Jānis Šmēdiņš otrdien ar uzvaru iesāka Šveices pilsētā Gštādē notiekošo Pasaules kausa piecu zvaigžņu turnīra kvalifikāciju.

Samoilovs/Šmēdiņš sacensības sāka no pirmās kvalifikācijas kārtas, kurā Latvijas pāris izlikts ar trešo numuru. Latvieši pirmajā kvalifikācijas kārtas mačā ar 2-0 (21:12, 21:15) uzveica nīderlandiešus Dirku Bēleru un Stefanu Būrmanu, kuriem kvalifikācijā piešķirts 30.numurs.

Nākamā spēle Latvijas duetam paredzēta pret Austrālijas vai Turcijas volejbolistiem.

Šajā turnīrā piedalās arī otrs vīru pāris Mārtiņš Pļaviņš un Edgars Točs, kuri sacensības uzsāks no otrās kvalifikācijas kārtas, bet mača sākums plānots otrdienas vakarā ap plkst.17 pēc Latvijas laika. Pļaviņš/Točs kvalifikācijas turnīrā izlikti ar otro numuru.

Tāpat sacensībās piedalās arī vadošais dāmu duets Anastasija Kravčenoka un Tīna Graudiņa, kuras kvalifikācijas turnīrā izliktas ar ceturto numuru un sacensības sāks no otrās kārtas. Dāmas savu pirmo spēli aizvadīs ap plkst.16 pēc Latvijas laika.

Šī turnīra sacensību formāts paredz, ka katrs pāris apakšgrupā aizvadīs divas spēles - vispirms savā starpā tiekoties grupas pirmajai un ceturtajai, kā arī otrajai un trešajai komandai, bet pēc tam spēkus samēros abu maču uzvarētāji, kā arī zaudētāji. Abās spēlēs uzvarējusī komanda automātiski sasniegs izslēgšanas turnīra otro kārtu jeb astotdaļfinālu, bet vienības, kas gūs pa vienai uzvarai, iekļūs izslēgšanas sacensību pirmajā kārtā, bet abos mačos zaudējušajam pārim sacensības noslēgsies. Šāds sacensību formāts daļā Pasaules kausa posmu tika ieviests 2017.gadā.

Pirms Gštādes turnīra pagājušajā nedēļā Vācijas pilsētā Hamburgā tika aizvadīts pasaules čempionāts, kurā Samoilovs/Šmēdiņš ieņēma dalīto 17.vietu, bet Pļaviņš/Točs piekāpās pasaules ranga līderiem Annešam Mūlam un Kristianam Sērumam no Norvēģijas, finišējot dalītajā devītajā vietā. Savukārt Kravčenoka/Graudiņa apstājās sacensību astotdaļfinālā, ieņemot dalīto 17.vietu.

Pērn Gštādes sacensību ceturtdaļfinālu sasniedza Pļaviņš/Točs, bet Samoilovs/Šmēdiņš apstājās astotdaļfinālā. Tikmēr Kravčenoka/Graudiņa nepārvarēja sacensību kvalifikācijas turnīru.