Ceturtdiena, 18.aprīlis

redeem Jadviga, Laura

arrow_right_alt Sports

83 gadu vecumā miris Latvijas autosporta leģenda Mārtiņš Sesks

© Emīls Desjatņikovs/ F64 Photo Agency

Pirmdien, 8.jūlijā, 83 gadu vecumā mūžībā devies piensaimnieks un autosportists, Mārtiņš Sesks (27.11.1936.-08.07.2019.) - tētis, vectētiņš un vecvectētiņš.

Savu profesionālo dzīvi veltījis divām sfērām - piensaimniecības attīstībai un autorallijam. PSRS kausa autorallijā ieguvējs, dibinājis Liepājas piena kombināta autosporta sekciju, vairākkārt organizējis Latvijas un PSRS čempionātus, Sporta meistars, Vissavienības kategorijas tiesnesis. Rallija Kurzeme organizators no 1965.gada, vēlāk organizatoriskos pienākumus nodeva dēla, Ulda Seska, un Dainara Damberga rokās, tieši pateicoties Mārtiņa Seska ieguldītajam darbam, daudzu gadu garumā - Latvijā varam lepoties, ka tiek organizēts Eiropas rallija čempionāta posms Liepājā.

Dzimis Cēsīs, skolojies Siguldas 1.vidusskolā, beidzis Latvijas Lauksaimniecības akadēmijas pārtikas rūpniecības tehnoloģiju fakultāti. Bijis Liepājas piena kombināta direktora vietnieks un galvenais inženieris, bijis Kurzemes piens komercdirektors, 11 gadus bijis AS Rīgas piensaimnieks padomnieks. Apkopojis piensaimniecības vēstures materiālus publicēšanai un rūpējies par pienrūpniecības muzeja pārprojektēšanu. Organizējis un vadījis celtniecību un rekonstrukciju Liepājā, Ventspilī, Priekulē, Talsos, Oktē, Ugālē, Aizputē un Saldū. Izveidojis atpūtas bāzi un piensaimniecības muzeju, otrreizēji atjaunojis Kalnamuižu.

Vienmēr bijis padomdevējs pie kura aiziet mirkļos, kad viss kārtībā un kad ir šaubas par ikdienas lietām vai nav skaidrības - kā labāk darīt, lai uzvarētu rallijā.

Atvadīšanās piektdien, 12.jūlijā, plkst. 14.00 Sv. Annas baznīcā, zemes klēpī guldīs Centrālkapos, informē tuvinieki.

Izsakām līdzjūtību ģimenei!