Belgradā noskaidros EČ basketbolā sievietēm finālistes

© AP/ SCANPIX

Šodien Serbijas galvaspilsētā Belgradā tiks aizvadītas pusfināla spēles Eiropas čempionātā basketbolā sievietēm.

Plkst.19 pēc Latvijas laika cīņā dosies Francija un Lielbritānija, bet plkst.21.30 dueli uzsāks Spānija un Serbija. Mačus tiešraidē translēs kanāls "TVPlay Sports".

Lielbritānija Eiropas čempionātā spēlē kopš 2011.gada, līdz šim divreiz sasniedzot devīto vietu, bet šogad sperts plašs solis uz priekš un sasniegts pusfināls. Tikmēr Francijas izlase ir divkārtējā Eiropas čempione, savu pēdējo titulu izcīnot pirms desmit gadiem Rīgā. Tāpat Francijas izlase sešas reizes izcīnījusi sudraba godalgas, bet vēl reizi bronzu.

Britu basketbolistes pirms tam ceturtdaļfinālā ar 62:59 pārspēja Ungāriju, bet Francija ar 84:80 papildlaikā guva virsroku pār Beļģiju.

Tikmēr Spānija ir trīskārtēja Eiropas čempione, bet kopš 2001.gada tā tikai vienu reizi turnīru noslēgusi ārpus labāko trijnieka. Spānijas izlases rēķinā ir arī viena sudraba un piecas bronzas godalgas. Savukārt Serbija 2015.gadā pirmo reizi tika kronēta par Vecā kontinenta spēcīgāko komandu, bet divus gadus iepriekš šī valstsvienība aizcīnījās līdz sacensību pusfinālam, bet turnīru noslēdza ceturtajā vietā. Serbijas izlase ir arī 2016.gada Riodežaneiro olimpisko spēļu bronzas laureāte.

Spānietes ceturtdaļfinālā ar 78:54 pārspēja Krieviju, bet serbietes ar 87:49 uzveica Zviedriju.

Zīmīgi, ka divas no četrām pusfinālistēm - Lielbritānija un Zviedrija - bija Latvijas izlases pretinieces apakšgrupā.

Vēl šodien pusfinālos par piekto vietu plkst.13.30 Beļģija tiksies ar Ungāriju, bet plkst.16 spēkus mēros Zviedrija un Krievija. Maču uzvarētājas nodrošinās ceļazīmi uz 2020.gada Tokijas olimpisko spēļu kvalifikācijas turnīru.

Iepriekš jau ziņots, ka Latvijas izlase sacensības noslēdza astotdaļfinālā, jo tika piedzīvots zaudējums Zviedrijas izlasei. Savukārt Latvijas valstsvienības galvenais treneris Mārtiņš Zībarts pēc šīs spēles paziņoja, ka atkāpjas no sava amata un turpmāk sieviešu izlasi vairs nevadīs.

Eiropas 37.meistarsacīkstes sieviešu komandām notika līdz svētdienai. Savukārt Rīgā notika divi no četriem grupu turnīriem, kā arī norisinājās divas no četrām astotdaļfināla spēlēm. Divi grupu turnīri risinājās Serbijas pilsētās Nišā un Zreņaninā, savukārt ceturtdaļfināli, pusfināli un medaļu cīņas risinās Serbijas galvaspilsētā Belgradā.

Eiropas čempionāta pirmo sešu vietu ieguvējas nodrošinās ceļazīmi uz 2020.gada Tokijas olimpisko spēļu kvalifikācijas turnīru.

Latvija kontinenta meistarsacīkstes uzņēma otro reizi vēsturē - pirmā reize bija 2009.gadā.