Otrdiena, 16.aprīlis

redeem Alfs, Bernadeta, Mintauts

arrow_right_alt Sports

VIDEO: Mairis Briedis beidzot saņem izcīnīto WBO jostu

© F64 Photo Agency

Latviešu bokseris Mairis Briedis saņēmis 15. jūnijā izcīnītos WBO jostu, liecina boksera Facebook lapā publicētais video.

Video redzams, kā Mairis izpako viņas atsūtīto jostu.

To, ka Latvijas labākais bokseris ceturtdien beidzot saņēmis savu Pasaules Boksa organizācijas (WBO) čempiona jostu pirmā smagā svara kategorijā (līdz 90,7 kilogramiem), aģentūrai LETA apstiprināja arī sportista pārstāvis Raimonds Zeps.

Briedis jūnijā "Arēnā Rīga" trešajā raundā skandalozā Pasaules boksa supersērijas pusfināla cīņā nokautēja poli Kšištofu Glovacki. Lai arī tā bija cīņa par WBO jostu, pēc uzvaras latvietim tā netika pasniegta, turklāt pēc tam bija neskaidrība, vai viņš maz kļuvis par tās īpašnieku.

Jūnija izskaņā WBO oficiāli apstiprināja Briedi par šīs organizācijas čempionu, bet pie pašas jostas viņš beidzot tika ceturtdien, turklāt tās izpakošanas brīdi nodemonstrēja arī savos sociālajos tīklos.

Kā aģentūrai LETA teica Zeps, josta uz Rīgu atceļojusi jau trešdien, tomēr Briedis to saņēmis nākamajā dienā, jo pats tikai nupat atgriezies no atpūtas ar ģimeni.

Supersērijas finālā Briedis spēkosies ar kubieti Junieru Dortikosu, kurš tajā pašā 15.jūnija vakarā Rīgā desmitajā raundā nokautēja amerikāni Endrū Tabiti, iegūstot Starptautiskās Boksa federācijas (IBF) čempiona jostu.

Abi bokseri finālā sadalīs arī prestižo Pasaules Boksa padomes (WBC) čempiona jostu. Par to bija paredzēts cīnīties jau Brieža un Glovacka cīņā, tomēr WBC neilgi pirms dueļa to atsauca.