Piektdiena, 26.aprīlis

redeem Alīna, Rūsiņš, Sandris

arrow_right_alt Sports

Aicina atbalstīt nākotnes parasportistus

VARAM PALĪDZĒT. Lai izaugtu jauni, talantīgi paralimpiskie sportisti kā Aigars Apinis (attēlā) un citi, jauniešiem ir vajadzīgs ne tikai gribasspēks, bet arī liels sabiedrības atbalsts – izstāde veikalā Domina aicina ikvienu palīdzēt šo mērķi jauniešiem sasniegt © F64 Photo Agency

Ar izstādi Palīdzi bērniem uzvarēt! par bērnu parasporta nodarbībām Latvijas Paralimpiskā komiteja aicina līdzcilvēkus atbalstīt jauniešus ar invaliditāti.

Izstādes atklāšana tirdzniecības centrā Domina Shoping iezīmē jaunas, ilgtermiņa labdarības kampaņas sākumu. Šajā kampaņā pircēji varēs savā klienta kartē uzkrātos punktus ziedot, lai palīdzētu bērniem un jauniešiem ar invaliditāti pievērsties aktīvākam dzīvesveidam un iekļauties sabiedrībā caur dažādām parasporta aktivitātēm.

Latvijas Paralimpiskās komitejas prezidente Daiga Dadzīte norāda, ka kopā ar sadarbības partneriem dzimusi ideja veidot jaunu organizāciju, kas būs atbildīga par parasporta popularizēšanu bērnu un jauniešu vidū. Bērnu un jauniešu parasporta apvienības mērķis būs veicināt tieši bērnu un jauniešu iesaisti paraolimpiskajā sportā, maksimāli nodrošinot tiem visu nepieciešamo mērķu sasniegšanā. «Esmu pārliecināta, ka sportiskās aktivitātes maina domāšanu, vairo dzīvesprieku un stiprina veselību, turklāt paver iespējas socializēties - tieši tāpēc aicināsim bērnus nodarboties ar sportu jau no agra vecuma, veidojot nākotnes paraolimpiešus,» teica D. Dadzīte.

Izstādes fotogrāfiju autori Natālija Novikova un Romualds Vambuts ļauj ieskatīties parasporta nodarbību procesā. Bērni un jaunieši, kuriem jau līdz šim ir bijusi izdevība piedalīties parasporta aktivitātēs Latvijā un ārvalstīs, ierauga dzīves sniegtās iespējas, vēlas aktīvi iekļauties sabiedrībā, apgūt profesiju un kļūt neatkarīgi. Vecāki atklāj, ka līdz ar sporta aktivitātēm no mazvērtības kompleksu mākta bērna, kurš netic vecāku teiktajam par gaišāku nākotni, viņi kļūst par pašapzinīgiem jauniešiem ar mirdzošām acīm, kuri ir pārliecināti par sevi, drošāki un gatavi par uzvaru pacīnīties ne tikai tenisa kortos un stadionos, bet arī darba tirgū un sabiedrībā.

Projektā saziedotie līdzekļi mērķtiecīgi tiks novirzīti Latvijas Paralimpiskās komitejas rūpju lokā esošajiem bērniem un jauniešiem, lai rīkotu dažādas parasporta spēles un nometnes. Jauniešiem ar lielāko apņēmību tas pavērs durvis uz Eiropas Jauniešu sporta spēlēm 2020. gada vasarā Čehijā.