Basketboliste Krēsliņa par vakardienas uzvaru: Ieguvām pārliecību uzbrukumā

© F64

Par spēles uzvaras atslēgu kalpojusi iegūtā pārliecība uzbrukumā, kā arī kvalitatīvais sniegums aizsardzībā, pēc piektdien gūtā panākuma pār Ukrainas izlasi Eiropas čempionātā Rīgā, saka Latvijas valstsvienības spēlētāja Kate Krēsliņa.

Jau ziņots, ka piektdien A apakšgrupā Latvija ar 82:74 pārspēja Ukrainu, tādējādi turpinot cīņu par izslēgšanas turnīru. Šajā mačā 33 punktus guva Elīna Dikeulaka, kura tādējādi laboja izlases rekordu oficiālajos valstsvienību turnīros.

"Panākuma atslēga bija aizsardzības spēlē, kā arī uzbrukumā ieguvām lielāku pārliecību. Uzbrukumā spēlējām ar caurgājieniem, un viņas netika līdzi ātrumā, līdz ar to ukrainietēm nācās sist sodus," pēc spēles pret Ukrainu teica Krēsliņa, kura šajā mačā iemeta desmit punktus.

Tāpat basketboliste uzteica komandas sniegumu pirmajā puslaikā, jo Latvijas izlase šajā laika nogrieznī pieļāva tikai piecas kļūdas. "Jā, varbūt sākumā nebija tā stabilākā spēle, bet puslaika pārtraukumā treneris uzsvēra, ka esam pieļāvušas tikai piecas kļūdas, kas ir ļoti labs rādītājs," teica izlases spēlētāja.

"Trenera norādījums bija katru uzbrukumu noslēgt ar metienu, ko mēs arī izdarījām. Attiecīgi otrajā puslaikā mēs jau bijām ieskrējušās, un Ukrainas izlase lēnām sāka lūzt," spēles gaitu raksturoja Krēsliņa.

Basketboliste arī neslēpa, ka otrā puslaika beigās realizētais tālmetiens turpmākajā spēlē viņai devis lielāku enerģiju. "Basketbols vienmēr ir bijis komandas sporta veids, un pie tā es arī pieturos," piebilda valstsvienības spēlētāja. "Vienmēr ir vajadzīga šī enerģijas apmaiņa starp basketbolistēm, kas palīdz visām uzlādēties. Tas noteikti iedeva impulsu."

Turnīru Latvija iesāka ceturtdien, kad ar 60:74 zaudēja Lielbritānijas izlasei.

"Lielbritānija vairāk realizēja tālmetienus, un mēs bieži iekritām uz rotācijām aizsardzībā," atšķirības starp Lielbritānijas un Ukrainas izlasēm izklāstīja basketboliste. "Tomēr šodien strādājām kā vienots kodols un palīdzējām viena otrai, bet šodienas spēle vēl ir jāpārdomā, tāpēc lielāka skaidrība par to būs vēlāk."

Krēsliņa uzvarā pār Ukrainu laukumā pavadīja vairāk nekā 25 minūtes, un lielāko spēles daļu viņai nācās segt pretinieču līderi Alīnu Jagupovu, kura basketbola aprindās jau izsenis pazīstama ar savu fizisko spēli.

"Protams, nebija viegli pret viņu spēlēt, jo Jagupova ir apveltīta ar lielāku spēku nekā citas basketbolistes. Tomēr cilvēki ir dažādi, tāpēc jābūt spēcīgai un jācīnās arī pret tādām spēlētājām. Rīt noteikti būs zilumi, taču tas ir tikai normāli," savas pretinieces spēli raksturoja Krēsliņa, kura piebilda, ka nobrāzumi ir neatņemama basketbola sastāvdaļa.

Tikmēr iespaidīgākais sniegums no latvietes bija manāms noslēdzošajā ceturtdaļā, kad Krēsliņa realizēja gan divpunktu, gan trīspunktu metienus. "Sapratu, ka viņas nav nemaz tik labas aizsardzībā, tāpēc devos caurgājienos un meklēju sodus. Pati sevi nomotivēju un kļuvu agresīvāka uzbrukumā," par savu sniegumu spēles beigās teica sportiste.

Krēsliņa arī neslēpa, ka spēle pret Ukrainu bijusi ļoti svarīga, ko atgādināja arī valstsvienības treneris Zībarts. "Gatavojoties mačam, treneris uzsvēra, ka šī būtībā ir "visu vai neko" spēle, tādēļ pēc gūtās uzvaras no sirds ir novēlies mazs akmens. Tomēr mums vēl priekšā ir svarīgas spēles, tāpēc gatavosimies un cīnīsimies par uzvaru," kaujinieciski noskaņota pirms gaidāmās cīņas pret Spāniju bija Krēsliņa, kura arī atklāja, ka fanu atbalsts tribīnēs esot bijis lielisks.

Eiropas čempionāta A apakšgrupā vadībā ar divām uzvarām divās spēlēs ir Spānija, tālāk ar vienu panākumu ir Lielbritānija un Latvija, bet Ukraina cietusi divus zaudējumus. Tikmēr nākamā turnīra spēle paredzēta svētdien pret Spānijas izlasi.

Sports

Piektdien Utenas rallijā notikušajā traģiskajā negadījumā iesaistītais Latvijas rallija pilots Kristaps Telle un stūrmanis Kaspars Grīva ir atgriezušies Latvijā, un šobrīd nav informācijas, ka viņiem būtu izvirzītas kādas apsūdzības, sarunā ar aģentūra LETA sacīja Latvijas Automobiļu federācijas (LAF) viceprezidents Jānis Krastiņš.