Ceturtdiena, 28.marts

redeem Ginta, Gunda, Gunta

arrow_right_alt Sports

Sevastovai prestižajā Vimbldonas čempionātā būs piešķirts 12.numurs

© AFP/ SCANPIX

Latvijas pirmajai raketei sieviešu tenisā Anastasijai Sevastovai sezonas trešajā "Grand Slam" turnīrā - Vimbldonas čempionātā - būs piešķirts 12.numurs, trešdien pavēstīja sacensību rīkotāji.

Sevastovas numurs Vimbldonā atbilst arī viņas vietai WTA rangā.

Kopumā izlikto spēlētāju statuss Vimbldonā gan vīriešu, gan sieviešu konkurencē būs pa 32 tenisistiem, tāpēc sportistiem pirmajās kārtās nebūs jātiekas ar potenciāliem favorītiem. Starp izsētajām spēlētājām nav Latvijas otrās raketes Aļonas Ostapenko, kura pasaules rangā šobrīd atrodas 35.vietā. Viņa pašlaik ir labā formā un šonedēļ sasniegusi arī Īstbornas WTA "Premier" sērijas turnīra astotdaļfinālu, turklāt Vimbldonas čempionātā Latvijas sportiste pērn aizkļuva līdz pusfinālam.

Sieviešu turnīrā ar pirmo numuru būs izlikta pasaules ranga līdere Ešlija Bārtija no Austrālijas, kura gan pašlaik iedzīvojusies veselības likstās, tomēr viņa paudusi apņēmību startēt Vimbldonā. Otrais un trešais numurs tikmēr piešķirts attiecīgi japānietei Naomi Osakai un čehietei Karolīnai Plīškovai.

Tikmēr vīriešu sacensībās ar pirmo numuru būs izlikts ATP ranga līderis Novaks Džokovičs no Serbijas, bet otrais un trešais numurs ticis attiecīgi leģendārajam šveicietim Rodžeram Federeram un spānim Rafaelam Nadalam.

Vimbldonas čempionāta pamatsacensību izloze notiks piektdien, bet turnīrs sāksies ar pirmdienu.