Otrdiena, 19.marts

redeem Jāzeps

arrow_right_alt Sports

Dalasas "Mavericks" grasās Porziņģim piedāvāt maksimālo līgumu 158 miljonu vērtībā

© F64

Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) vienība Dalasas "Mavericks" latviešu spīdeklim Kristapam Porziņģim tuvākajā laikā grasās piedāvāt maksimāli vērtīgāko līgumu - 158 miljoni dolāru (139 miljoni eiro) piecos gados, vēsta "The Athletic".

Kā informē "The Athletic" žurnālists Šems Karanija, Porziņģis, kurš šajā vasarā kļūs par ierobežoti brīvo aģentu, svētdien tiksies ar "Mavericks" vadību, kurā klubs plāno piedāvāt latvietim iespaidīgo līgumu.

Svētdien tieši sākas brīvo aģentu tirgus.

Iepriekš izskanēja informācija, ka Porziņģis varētu vienoties ar "Mavericks" arī par krietni mazākas summas vienas sezonas kvalifikācijas līgumu, kas latvietim nākamajā vasarā jau ļautu kļūt par neierobežoti brīvo aģentu un pievienoties jebkuram citam NBA klubam. Šāda varbūtība gan netiek uztverta ar lielu iespējamību, jo tādā gadījumā latvietis atteiktos no lielas garantētas naudas summas.

Kā būtisks apstāklis ilgtermiņa līguma noslēgšanā tiek minēts Porziņģa traumatisms, tāpēc "Mavericks" varētu piedāvāt kontraktu, kas visu paredzēto summu izmaksā, piemēram, tikai konkrētu spēļu skaita aizvadīšanas gadījumā.

Tiesa, Porziņģis var arī šovasar noraidīt "Mavericks" līgumu un lūkot, ko piedāvās citas komandas, tomēr tik un tā Dalasas klubs varēs pielīdzināties šiem kontraktiem un paturēt latvieti savā sastāvā.

Porziņģis, kuram ir 23 gadi, pašlaik ir pilnībā atlabis no smagas ceļgala traumas, ko viņš guva pagājušā gada februārī. Šogad janvārī ievērojamā maiņas darījumā no Ņujorkas "Knicks" viņš nokļuva "Mavericks" komandā. Jau neilgi pēc maiņas Dalasas kluba vadība neslēpa, ka ar Latvijas basketbolistu rēķinās ilgtermiņā.

Latvietis nav spēlējis kopš 2018.gada 6.februāra, tomēr pēdējos mēnešos paudis apņēmību būt gatavs jau ar pirmssezonas nometnes pirmo dienu.

"Knicks" klubs Porziņģi izvēlējās 2015.gada draftā ar kopējo ceturto numuru. Līdz šim viņš savas NBA karjeras laikā 186 spēlēs vidēji iemetis 17,8 punktus un izcīnījis 7,1 atlēkušo bumbu. 2017./2018.gada sezonā viņš 48 spēlēs caurmērā guva 22,7 punktus, izcīnīja 6,6 atlēkušās bumbas un bloķēja 2,4 metienus.