Piektdiena, 19.aprīlis

redeem Fanija, Vēsma

arrow_right_alt Sports

Briedis pēc uzvaras: Nevaru aptvert, kā tas sanāca

© Vladislavs Proškins/F64 Photo Agency

Latvijas labākais bokseris Mairis Briedis pēc uzvaras Pasaules boksa supersērijas pusfinālā pret poli Kšištofu Glovacki jūtas kā sapnī, pēc panākuma teica latvietis.

Aģentūra LETA jau ziņoja, ka Briedis sestdien "Arēnā Rīga" trešajā raundā nokautēja Glovacki un savā īpašumā ieguva Pasaules Boksa organizācijas (WBO) čempiona jostu pirmā smagā svara kategorijā (līdz 90,7 kilogramiem), turklāt viņš sasniedza arī Pasaules boksa supersērijas finālu.

"Jūtos kā sapnī," preses konferencē teica Briedis. "Nevaru aptvert, kā tas sanāca. Laikam, pateicoties manai ģimenei gan mājās, gan komandā. Viņi atdod sevi visu un dara to no sirds."

"Jūtos fantastiski. Paldies komandai - esam izdarījuši lielu darbu, bet vārdos to vēl nespēju izteikt," priecīgs bija bokseris.

Briedis supersērijas finālā tiksies ar kubieti Junieru Dortikosu, kurš turpat Rīgā desmitajā raundā nokautēja amerikāni Endrū Tabiti.

Par nākamo cīņu latvietis nedomājot, jo šobrīd vēloties veltīt laiku atpūtai. "Par to domās mana komanda. Tagad dosimies nelielā atpūtā un tad jau atkal uzsāksim gatavošanos nākamajai cīņai."

Cīņas otrajā raundā pēc ieiešanas klinšā un sitiena saņemšanas pa pakausi Briedis pretiniekam iesita ar elkoni pa žokli. Par šādu gājienu latvietim tika atņemts viens punkts.

"Tas bija speciāli, jo arī Glovackis man nesmuki iesita no muguras. Ja viņš būtu džentlmenis, es tad tā nedarītu. Līdz ar to es viņam atbildēju ar līdzīgu gājienu, lai liktu noprast, ka netīri boksēties nevajag," strīdīgo situāciju aprakstīja Briedis, piebilstot, ka viņa sitiens ar elkoni nemaz nebija tik spēcīgs.

Lai arī daudziem boksa faniem šķita, ka Briedis pirms cīņas nedaudz pieklusis, pats bokseris atzina, ka intensīvi gatavojies un doties ārpus Latvijas nesaskatīja vajadzību. "Bija laba nometne. Beidzot traumas ir sadzījušas, un es varēju parādīt savu sniegumu. Beidzot aizvadīju labu nometni."

Pēc divām Pasaules boksa supersērijas iespaidīgajiem fināliem, sacensību organizators Kalle Zauerlands bija apmierināts ar redzēto. "Paldies atlētiem, mēs redzējām divas labas pusfināla cīņās."

"Pirmajā pusfināla mačā Tabiti boksēja taktiski, tomēr iesita pretiniekam ar galvu. Domāju, ka tas saniknoja Dortikosu un viņš pēc pāris raundiem par to atriebās," teica organizators "Tas bija spēcīgs sitiens. Abas cīņas bija jaudīgas, tāpēc arī Tabiti un Glovackis šobrīd devušies uz slimnīcu."

Tikmēr par otras cīņas norisi, kurā Briedis kvalificējās supersērijas finālam, Zauerlands neslēpa pārsteigumu. "Iespaidīgas beigas. Cīņas bija trakas un brutālas, tomēr nesaprotu, kāpēc otrajā raundā tiesneši nepārtrauca cīņu."

"Jā, arēnā bija Anglijas futbola premjerlīgas cienīga atmosfēra, bet pat es dzirdēju zvanu," par otrā pusfināla norisi stāstīja Zauerlands. "Tiesneša darbs ir apturēt cīņu, bet bokseriem - klausīt tiesnesi. Soģi neiejaucās, līdz ar to raunds ieilga."

Tāpat supersērijas organizators bija priecīgs par gaidāmo finālu, izceļot abus bokserus. "Briedis labi iesita - neticami precīzi sitieni. Sen neesmu viņu redzējis labākajā formā, un šovakar viņš bija lielisks. Finālā mums ir gaidāma iespaidīga divu smagsvaru cīņa."

Supersērijas finālā tiksies divi čempioni, jo Dortikoss sestdien savā īpašumā ieguva Starptautiskās Boksa federācijas (IBF) čempiona jostu, kamēr Briedis kļuvis par WBO čempionu.