Trešdiena, 24.aprīlis

redeem Nameda, Ritvaldis, Visvaldis

arrow_right_alt Sports

Vasaras drifta festivāls Biķerniekos jau šonedēļ

© Publicitātes foto

Šo sestdien, 15.jūnijā, Biķernieku trasē norisināsies Latvijas drifta kausa 3.posms, Igaunijas drifta kausa posms, kā arī jaunās LAF disciplīnas ‘’Gymkhana’’ 1.posms. Visas dienas garumā būs iespējams vērot kā trasi piekūpina vairāk kā 60 drifteru, kuriem pievienosies arī Gymkhana dalībnieki.

Pēc šī posma Latvijas drifta kausam priekšā posmi Daugavpilī un Igaunijā, tāpēc šī būs lieliska iespēja visus satikt un redzēt Biķerniekos tieši šo sestdien. Nākamreiz ProAm klasi Biķerniekos redzēsim tikai 31. augustā konfigurācijā Raganas katlā, bet Street klasi - tikai sezonas noslēgumā, 5. oktobrī.

Latvijas drifta kausam ir notikuši 2 posmi, pēc kuriem jau ir izveidojies labāko braucēju TOP5. Proam klasē pašlaik kopvērtējuma līderis ir Rolands Bērziņš, kuram seko abi jaunākie Latvijas drifteri - Artūrs Bondars un Nikolass Bertāns. Viņiem ļoti tuvu ir arī citi ProAm klases braucēji, bet sezonas kopvērtējums, visticamāk, pēc šīm sacensībām izskatīsies pavisam savādāk. Sezonas kopsummā tas, protams, vēl neko neizsaka, bet cīņa katrā ziņā būs interesanta. To vēl aizraujošāku padarīs Igaunijas spēcīgie ProAm piloti, kuri aizvadīs savu oficiālo posmu Biķerniekos. ProAm klase brauks konfigurāciju #frombridge, kas nozīmē daudz dūmu, tuvus tandēmus un atraktīvas cīņas lielās tribīnes priekšā.

Street klase savu ieskaiti aizvadīs aiz starta mājas, kur trase tiks veidota atbilstoši Street klases prasībām un noteikumiem, lai nodrošinātu mazāku ātrumu un būtu tuvu tandēmu iespēja. Arī Street klasē notiks apvienotais posms gan Latvijas, gan Igaunijas ieskaitei. Street klasē viss var mainīties vienā posmā, kāds izstājas, kāds uzvar, jaunie braucēji, kuru šogad ir īpaši daudz, pārsteidz ar savu rezultātu.

Šajās sacensībās tiks aizvadīts Gymkhana.lv pirmais pilotposms. Gymkhana jeb auto slaloms ir viens no jaunākajiem autosporta virzieniem. Sacensības notiek slēgtās trasēs vai īpaši pielāgotos un ierīkotos laukumos. Braucējam ir jāveic tiesnešu izlikta trases konfigurācija saskaņā ar shēmu, noteiktā secībā. Trases shēmas tiek publiskotas tikai sacensību dienā un iepazīties ar trasi braucējiem ir tiesības tikai izstaigājot ar kājām. Braukšanā tiek izmantoti tādi elementi kā čūska, vārti, 180, 360 vai vairāk grādu pagriezieni, braukšana atpakaļgaitā, stāvbremzes izmantošana, mucu apbraukšana u.c. Uzvarētājs Gymkhanā ir tas sacensību dalībnieks, kas distanci ir veicis pareizi, visātrāk un precīzāk, nenogāžot / neaizskarot trasi apzīmējošos konusus un citus trases norobežojošos šķēršļus. Organizatori jau ir sagatavojuši trases konfigurāciju 15. jūnijam un tā būs ļoti interesanta. Gymkhana notiks paralēli drifta sacensībām Spīdveja stadionā.

Šobrīd sacensībām kopā ir pieteikušies vairāk kā 60 braucēji, un 31 braucējs Gymkhana klasē. Par papildus pārsteigumu Gymkhana, iespējams, parūpēsies PRO klases braucēji, kuri izteikuši vēlmi piedalīties.

Pozitīva ziņa drifta līdzjutējiem - šajā sacensībās dalībnieku parks būs atvērts visiem skatītājiem, kas nozīmē, ka jebkuram skatītājam būs iespēja ienākt dalībnieku parkā un apskatīt drifta automobiļus un lieliski pavadīt laiku drifta gaisotnē. Tāpat padomāts ir arī par izklaidēm bērniem, jo būs pieejams bērnu stūrītis ar bezmaksas atrakciju.

Biļetes iepriekš pārdošanā uz sestdienas sacensībām pieejamas visās Biļešu servisa kasēs un www.bilesuserviss.lv. Biļetes cena iepriekš pārdošanā ir 10 eiro, vairāk informāciju par biļetēm un sacensībām var iegūt organizatora mājas lapā.

SESTDIENA15.06.2019

08:00- 10:30 PROAM TRENIŅI

10:30-11:30 PROAM KVALIFIKĀCIJA

12:00-13:00 STREET TRENIŅŠ

13:00-14:00 STREET KVALIFIKĀCIJA

14:00 SACENSĪBU OFICIĀLĀ ATKLĀŠANA LIELĀ TRASE

14:30-16:30 PROAM TANDĒMI TOP32

17:00-20:00 STREET TANDĒMU BRAUCIENI TOP32

20:00 APBALVOŠANAS CEREMONIJA

GYMKHANA DISCIPLĪNA (SPĪDVEJA STADIONS)*

06:30-11:30 REĢISTRĀCIJA

11:30 DALĪBNIEKU SAPULCE

12:00-16:00 4 TRENIŅBRAUCIENI UN 2 IESKAITES BRAUCIENS/4 PRACTICE RUNS AND 2 QUALIFICATION RUN

16:00-17:00 SLALOMA TANDĒMU BRAUCIENI

17:00-20:00 DRIFT GYMKHANA TANDĒMU BRAUCIENI