Piektdiena, 19.aprīlis

redeem Fanija, Vēsma

arrow_right_alt Sports

Bukmeikeru prognozes: Briedis ar nokautu iekļūs Supersērijas finālā

© Romāns Kokšarovs/F64 Photo Agency

Nedēļas nogalē, 15. jūnija vakarā, Mairis Briedis aizvadīs ļoti svarīgu boksa cīņu, Pasaules boksa Supersērijas pusfinālā tiekoties ar poli Kšištofu Glovacki, WBO čempionu. Briedis ir šīs cīņas favorīts, un sporta totalizatora “Betsafe” prognozes liecina, ka ticamākais cīņas iznākums ir Brieža uzvara ar nokautu, kamēr Briedim pēdējā laikā ierastākā uzvara pēc punktiem novērtēta kā mazāk iespējams notikums.

Mairim Briedim šī būs otrā reize, kad viņš piedalās Supersērijas pusfinālā, un otrā reize, kad viņš cīnās par divām čempiona jostām. Pirms pusotra gada Briedis to darīja pret Oleksandru Usiku, ciešot zaudējumu pēc punktiem, bet tagad pretim stāsies polis Kšištofs Glovackis, kurš arī savu vienīgo zaudējumu karjerā cietis tikai pret Usiku.

Trešajā sezonā Supersērijā Brieža pārstāvētā pirmā smagā svara kategorija vairs netiks iekļauta, vismaz šobrīd tas netiek plānots, attiecīgi Briedim šī var izrādīties pēdējā iespēja piepildīt savu mērķi un iegūt Muhameda Ali vārdā nosaukto trofeju. Līdzīgi gan var teikt arī par Glovacki, kas nozīmē, ka gaidāma patiešām aizraujoša cīņa ne tikai no Latvijas līdzjutēja viedokļa, bet arī neitrāla sporta vērotāja skatupunkta.

Brieža un Glovacka karjeras bilances ir ļoti līdzīgas, tāpat kā viņu ceļš uz eliti, taču, lai arī Glovackis uz cīņu ieradīsies kā pasaules čempions WBO versijā, pēdējos gados poļa rezultāti nav bijuši īpaši iespaidīgi. Nosakot cīņas favorītus, svarīga arī pasākuma norises vieta, kas atkal būs Rīga, attiecīgi arī bukmeikeri favorīta statusu piešķīruši Briedim.

Uz Brieža uzvaru pieejams koeficients 1.32, kamēr Glovacka iespējamā uzvara novērtēta ar koeficientu 3.40. Boksa specifika gan ir atšķirīga no citiem sporta veidiem - galu galā, visas prognozes jāveic saskaņā ar iepriekšējo cīņu rezultātiem, un starp tām ir vairāku mēnešu pārtraukums. Brieža gadījumā šoreiz pārtraukums ir veseli septiņi mēneši starp cīņām, abi bokseri arī nebūt nesteidzas pirms cīņas informēt pretiniekus par treniņos paveikto, attiecīgi visas šobrīd izteiktās prognozes ir tikai aptuvenas.

Tomēr “Betsafe” bukmeikeri par ticamāku uzskata Brieža uzvaru ar nokautu (koeficients 2.05), nevis pēc punktiem (koeficients 3.20). Brieža iepriekšējais nokauts pamazām aizslīdējis jau visnotaļ tālā pagātnē, proti, tas viņam nav izdevies jau divarpus. Savas iepriekšējās četras uzvaras Briedis svinēja ar labvēlīgu tiesnešu lēmumu, kamēr viņa pretinieks Glovackis karjerā tā arī nekad nav piedzīvojis nokautu. Pavisam tuvu tam Glovackis bija pirms četriem gadiem, kad tika nogāzts cīņā pret Marko Huku, taču paspēja piecelties, atspēlēties un iegūt WBO čempiona titulu. Glovacki nokautēt neizdevās arī Usikam viņu savstarpējā cīņā.

Arī savos Supersērijas ceturtdaļfinālos Briedis un Glovackis uzvarēja pēc punktiem, bet šoreiz iespēju, ka cīņā būs nepieciešami visi 12 raundi, bukmeikeri novērtē ar koeficientu 2.40. Arī Briedis vēl ne reizi savā profesionālajā karjerā nav ticis nokautēts, bet iespēja, ka tas pirmoreiz notiks tieši 15. jūnijā Rīgā, pirmscīņas prognozēs tikusi novērtēta ar koeficientu 5.00.

Sestdien Rīgā norisināsies vēl viena ļoti augsta līmeņa boksa cīņa, proti, otrā pusfinālā sacentīsies amerikānis Endrjū Tabiti un kubietis Juniers Dortikoss. Šajā cīņā prognozes izkārtojušās nedaudz līdzvērtīgāk, un Dortikoss ir favorīts ar uzvaras koeficientu 1.45. Taču, ja Briedim izdosies iekļūt finālā, viņš tajā tik un tā būs pirmais numurs. Šobrīd bukmeikeri tieši Latvijas sporta zvaigzni izliek kā ticamāko kandidātu (koeficients 2.00) uz uzvaru Supersērijas otrajā sezonā.