Piektdiena, 19.aprīlis

redeem Fanija, Vēsma

arrow_right_alt Sports

LFF ārkārtas kongresā balsošanas pirmajās trīs kārtās ievēl piecus valdes locekļus [papildināta]

© F64 Photo Agency

Latvijas Futbola federācijas (LFF) ārkārtas kongresā pirmajās trīs balsošanas kārtās ievēlēti pieci no sešiem organizācijas valdes locekļiem - Arturs Gaidels, Jānis Engelis, Sergejs Kovaļovs, Egons Brants un Anastasija Kučinska.

Balsošanā būs ceturtā kārta, kurā turpināsies cīņa par vēl vienu vietu valdē. Kongresu tiešraidē translē kanāls "Sportacentrs.com TV".

Lai kļūtu par valdes locekli, pirmajā kārtā kandidātam jāsaņem 55 no 108 atnākušo biedru balsīm.

Elites futbola attīstības grupā visvairāk, 68 balsis, saņēma Gaidels, kurš bija ilggadējs LFF Sacensību nodaļas vadītājs, bet februārī pirms ārkārtas kongresa atkāpās no amata. Savukārt tautas futbola attīstību pārraudzīs kluba "Super Nova" prezidents, kurš balsojumā saņēma 66 balsis, bet treneru attīstības lauciņā darbosies Tukuma sporta skolā strādājošais Kovaļovs, kurš saņēma 57 balsis.

Otrajā kārtā neviens no kandidātiem atbalstu nesaņēma, bet trešajā kārtā Brants tika pie 64 balsīm un pārraudzīs izglītības segmenta attīstību, bet Kučinskai tika 60 balsis un viņa būs atbildīga par sieviešu futbola attīstības pārvaldīšanu. Kučinska būs pirmā sieviete LFF valdes vēsturē. Brants ir Latvijas Jaunatnes futbola līgas (LJFL) direktors.

Ceturtajā balsošanas kārtā par infrastruktūras un reģionālo attīstību pārvaldīšanu cīnīsies Maksims Krivuņecs un Māris Peilāns.

LFF kārtējā kongresa laikā 26.aprīlī un pēc tā atkāpās seši no 11 LFF valdes locekļiem. Līdz ar to atbilstoši LFF statūtiem bija nepieciešams rīkot ārkārtas kongresu un ievēlēt trūkstošos valdes locekļus uz atlikušo valdes darbības pilnvaru laiku, kas ir 2020.gada aprīlis.

Pretendējot uz vietu valdē, kandidāts vienlaikus pretendē arī uz vienas LFF pastāvīgās komitejas priekšsēdētāja vai priekšsēdētāja vietnieka amatu. Lai kļūtu par LFF valdes locekli, gaidāmajās vēlēšanās pretendentam kvoruma gadījumā jāiegūst 50% klātesošo biedru atbalsts plus vienu balsi.

Atbilstoši noteiktajai kārtībai pieteikties vakantajām valdes locekļu pozīcijām varēja līdz pagājušajai pirmdienai. Pēc tam saņemtie pieteikumi tika izskatīti, izvērtējot to atbilstību LFF statūtos noteiktajām prasībām un pārbaudot, vai attiecīgajam kandidātam ir vismaz vienas divdesmitās daļas LFF biedru jeb septiņu organizāciju atbalsts. Kopumā atbalstu kandidātiem izteikuši 75 dažādi LFF biedri.

Pieteikumu valdes locekļa amatam, kas atbild par infrastruktūras un reģionālo attīstību, iesniedza arī Aleksandrs Kiseļovs, tomēr viņš nesaņēma nepieciešamo LFF biedru atbalstu un tādējādi dalībai vēlēšanās netiek virzīts.

Zīmīgi, ka šodien notiek arī Latvijas nacionālās valstsvienības spēle 2020.gada Eiropas čempionāta kvalifikācijas turnīra ietvaros pret Slovēniju.

Šis ir jau trešais LFF kongress šajā gadā, turklāt 27.septembrī paredzēts arī ceturtais, kurā biedriem būs jābalso par organizācijas jauno statūtu apstiprināšanu. Februāra beigās notika ārkārtas kongress, kurā LFF biedri izteica uzticību organizācijas vadītājam Kasparam Gorkšam, bet pāris mēnešus vēlāk norisinājās ikgadējais kongress.