Sestdiena, 20.aprīlis

redeem Mirta, Ziedīte

arrow_right_alt Sports

Lietuvas olimpiskais vicečempions Šuklins dopinga dēļ, visticamāk, zaudēs medaļu

© AFP/Scanpix

Lietuviešu kanoe airētājs Jevgēņijs Šuklins, kurš 2012. gada Londonas Olimpiādē izcīnīja sudraba godalgu, visticamāk, zaudēs gūto medaļu un tiks diskvalificēts.

Jau iepriekš tika ziņots, ka Šuklins šī gada sākumā tika apsūdzēts dopinga lietošanā. 33 gadus vecais sportists par pieķeršanas faktu paziņoja savā "Facebook" profilā.

Tikmēr Lietuvas portāls "Delfi.lt" trešdien ziņo, ka arī airētāja B prove ir izrādījusies pozitīva. Savukārt Starptautiskā Olimpiskā komiteja (SOK) noraidījusi Šuklina atgriešanos sportā, sakot, ka ar šo situāciju ir jātiek galā nacionālajai olimpiskajai komitejai Lietuvā.

Pats airētājs medijiem pastāstīja, ka viņam galvenais bija sasniegt savu mērķi - izcīnīt olimpisko medaļu. "Savu mērķi es sasniedzu un izcīnīju medaļu. Pati godalga man nav svarīga, jo pēc Olimpiādes es tāpat to varēju paturēt vien divas reizes," sacīja Šuklins.

Lietuvietis arī neslēpa, ka pagaidām nav saņēmis detalizētu informāciju no olimpiskās komitejas. "Esmu saņēmis vēstuli, kurā teikts, ka B proves rezultāts ir tāds pats kā A provei. Tāpat tur teikts, ka, iespējams, tiks pieņemti kādi soda mēri, tomēr galējais lēmums sekos tuvākajās dienās," pastāstīja sportists.

Tāpat airētājam bija izvēles iespējas - aizstāvēt sevi Spora arbitrāžas tiesā (CAS), kopā samaksājot ap 50 000 eiro, vai Šuklins varēja doties uz SOK Disciplinārkomitejas sēdi, kurā par viņa nākotni tiktu lemts pēc iegūtajiem laboratorijas rezultātiem. Lietuvietis izvēlējās otro iespēju, piedaloties sēdē attālināti.

Pats Šuklins iepriekš noliedzis jebkādu saistību ar dopingu.

Lietuvietis savu karjeru noslēdza 2016.gadā, bet Londonā viņš sudrabu guva 200 metru vieninieku distancē.