Otrdiena, 16.aprīlis

redeem Alfs, Bernadeta, Mintauts

arrow_right_alt Sports

Timma savainojuma dēļ nevarēs palīdzēt "Himki" komandai Vienotās līgas finālsērijā

© Romāns Kokšarovs/F64 Photo Agency

Latviešu basketbolists Jānis Timma savainojuma dēļ nevarēs palīdzēt Maskavas apgabala "Himki" komandai VTB Vienotās līgas finālsērijā, paziņoja klubs.

Timma pusfināla sērijā pret Kazaņas "Unics" salauz labās kājas pēdas īkšķi, kā rezultātā sezona viņam noslēgusies priekšlaicīgi.

Timma, kuram pašlaik ir 26 gadi, "Himki" vienībai tiek izīrēts no Grieķijas granda Pirejas "Olympiakos", kur viņam neizdevās atrast vietu rotācijā. Krievijas komandai viņš pievienojās martā un jau ātri vien kļuvis par vienu no tās līderiem.

Krāslavietis "Himki" sastāvā šosezon piedalījās 13 spēlēs, kurās caurmērā guva 16,1 punktu, izcīnīja 3,5 atlēkušās bumbas un veica 1,8 rezultatīvas piespēles.

"Himki" komanda finālsērijā tiksies ar Maskavas CSKA. Līdz ar fināla sasniegšanu, Timmas pārstāvētā komanda nodrošināja dalību nākamās sezonas ULEB Eirolīgas turnīrā.

Iepriekš Krievijas mediji ziņoja, ka "Himki" labprāt paturētu Timmu savā komandā.

Timma bija vienīgais latvietis Vienotās līgas izslēgšanas turnīrā, jo pirms tam ārpus tā palika Mārtiņa Meiera pārstāvētā Krasnojarskas "Jeņisej", Jāņa Blūma pārstāvētā Permas "Parma" un Latvijas vicečempione "VEF Rīga".

Šajā Vienotās līgas sezonā regulārajā turnīrā startēja 14 komandas, aizvadot divu apļu turnīru un pēc tam astoņām labākajām kvalificējoties "play-off" cīņām. Turnīrā startēja deviņas Krievijas komandas, kā arī pa vienai vienībai no Latvijas, Igaunijas, Baltkrievijas, Kazahstānas un Polijas.

Iepriekšējā sezonā par čempioniem tika kronēti Maskavas CSKA basketbolisti, kuri finālsērijā ar 3-0 pārspēja "Himki" vienību.