Ceturtdiena, 28.marts

redeem Ginta, Gunda, Gunta

arrow_right_alt Sports

Latvijas futbola izlases kandidātu sarakstā iekļauts "Bayern" sistēmā esošais Ontužāns

© Romāns Kokšarovs/F64 Photo Agency

Latvijas futbola izlases kandidātu sarakstā pirms 2020.gada Eiropas čempionāta kvalifikācijas spēlēm iekļauts arī talantīgais pussargs Daniels Ontužāns, kurš skolojas slavenā Vācijas kluba Minhenes "Bayern" sistēmā.

Vien 19 gadus vecais Ontužāns līdz šim nav spēlējis nevienā Latvijas jaunatnes izlasē, bet viņš bijis izsaukts uz Vācijas U-16 valstsvienību. Šajā pavasarī Latvijas Futbola federācijas (LFF) prezidents Kaspars Gorkšs un izlases galvenais treneris Slaviša Stojanovičs viesojās pie talantīgā spēlētāja, kā rezultātā viņš tagad iekļauts kandidātu sarakstā.

Ontužānam ir arī Vācijas pavalstniecība. Vēl pērn viņš ar "Bayern" parakstīja trīs gadu līgumu, bet līdz šim viņš spēlējis Minhenes kluba jaunatnes komandas.

Jau pērn tā brīža Latvijas izlases galvenais treneris Miksu Pātelainens neslēpa, ka Ontužāns vēlas pārstāvēt tieši šo valstsvienību.

Kopumā komandas kandidātu sarakstā iekļauti 26 futbolisti. Pirmo reizi tajā ir pašmāju kluba "Liepāja" pussargs Mārtiņš Ķigurs, bet otro reizi izsaukts debiju vēl nepiedzīvojušais aizsargs Antonijs Černomordijs no "Riga" kluba.

Tāpat izsaukumu uz valstsvienību izpelnījies arī pavasarī tajā debitējušais "Liepāja" pussargs Kristers Tobers.

Latvijas nacionālā izlase pēc pirmajām divām 2020. gada Eiropas čempionāta kvalifikācijas cikla spēlēm martā atkal vienkopus pulcēsies jūnijā, lai savu skatītāju priekšā 7. un 10.jūnijā Daugavas stadionā spēkotos ar Izraēlu un Slovēniju.

Aģentūra LETA jau ziņoja, ka Latvijas izlase martā pirmajā spēlē, pie valstsvienības stūres debitējot Stojanovičam, viesos ar rezultātu 1:3 zaudēja Ziemeļmaķedonijai, bet pēc tam ar 0:2 atzina Polijas izlases pārākumu.

Pēc divām kārtām grupas līdere ar sešiem punktiem ir Polija, bet pa četriem punktiem guvušas Izraēla un Ziemeļmaķedonija. Divi punkti ir Slovēnijai, kamēr bez punktiem ir Austrija un Latvija.

Latvijas futbola valstsvienība 2020.gada Eiropas čempionāta kvalifikācijā iekļuvusi G grupā, izvairoties no vairākiem futbola grandiem. Kvalifikācijas turnīrs sākās martā un noslēgsies novembrī.

Eiropas čempionāta finālturnīram kvalificēsies divas labākās izlases.

Latvijas izlases kandidātu saraksts:

vārtsargi - Andris Vaņins ("Zurich", Šveice), Pāvels Šteinbors (Gdiņas "Arka", Polija), Kaspars Ikstens (RFS);

aizsargi - Vadims Žuļevs ("Liepāja"), Roberts Savaļnieks, Vitālijs Jagodinskis, Aleksandrs Solovjovs (visi - RFS), Kaspars Dubra (Pavlodaras "Irtiš", Kazahstāna), Mārcis Ošs (Neišateles "Xamax", Šveice), Antonijs Černomordijs ("Riga"), Vitālijs Maksimenko (Ļubļanas "Olimpija", Slovēnija);

pussargi - Oļegs Laizāns, Ritvars Rugins (abi - "Riga"), Kristers Tobers, Mārtiņš Ķigurs, Jānis Ikaunieks (visi - "Liepāja"), Vjačeslavs Isajevs (RFS), Daniels Ontužāns (Minhenes "Bayern", Vācija), Andrejs Cigaņiks (Leuvardenas "Cambuur", Nīderlande);

uzbrucēji - Artūrs Karašausks ("Riga"), Deniss Rakels ("Pafos", Kipra), Dāvis Ikaunieks ("Jablonec", Čehija), Vladimirs Kamešs (Habarovskas SKA, Krievija), Roberts Uldriķis ("Sion", Šveice), Vladislavs Gutkovskis (Ņidzicas "Termalica", Polija), Valērijs Šabala (Belsko-Bjalas "Podbeskidzie", Polija).