Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Sports

Anglijā futbola treneris netikli pavedinājis 23 zēnus

© Pixabay

Anglijā bijušais jauniešu futbola vecuma komandu treneris atzīts par vainīgu 45 apsūdzībās, kurās viņš netikli pavedinājis 23 pusaudža vecuma zēnus.

Bobs Higinss savulaik vadījis jauniešu vecuma komandas Anglijas Sauthemptonas un Pīterboro pilsētās. Viņš iepriekš strādāja arī par Maltas jauniešu izlases treneri.

Zvērinātie Bornmutas tiesā 66 gadus veco Higinsu atzina par vainīgu seksuāla rakstura darbībās 25 gadu periodā.

Bijušais treneris, kurš jau iepriekšējā gadā tika apsūdzēts līdzīgos nodarījumos, pasludinot spriedumu, neizrādīja nekādas emocijas un tika aizturēts, lai drīzumā sagaidītu soda izciešanu.

Deviņas nedēļas ilgušajā tiesvedībā vairāki Higinsa audzēkņi viņu raksturoja kā savu mentoru un tēvu. Tāpat jaunieši iepriekš baidījušies par šo runāt, jo, viņuprāt, tas varētu ietekmēt jauno futbolistu turpmāko karjeru.

Higinss jauniešiem uzmācies gan pēc treniņiem, gan savā auto, bet līdzīgos nodarījumos viņš tika apsūdzēts jau 1990.gadā.

Atkārtota lieta par seksuālā rakstura darbībām pret bijušo treneri uzsākta, kad britu raidsabiedrība BBC 2016.gada novembrī publicējusi paziņojumus par uzmākšanos. Pēc tam tika izveidota palīdzības līnija, kurai tieši par Higinsu ziņots 87 reizes.

Bijušais treneris nu jau pievienojies citiem pēdējā laikā apsūdzētajiem treneriem, kuri notiesāti par jauniešu pavedināšanu. Par līdzīga rakstura apsūdzībām 2018.gada februārī Berijs Benels, kurš savulaik strādājis Mančestras "City" un citu jauniešu vecuma komandās, saņēma 30 gadu cietumsodu.

Savukārt Džordžs Ormonds, kurš strādāja ar Ņūkāslas "United" jauniešu komandu saņēma 20 gadu cietumsodu 2018.gada jūlijā par pusaudžu pavedināšanu 25 gadu garumā.

Tāpat starp notiesātajiem atrodams arī Skotija kluba "Celtic" ekipējuma menedžeris Džeims Makafertijs, kurš par pedofiliju notiesāts uz nepilniem septiņiem gadiem.

Seksuālās uzmākšanās tēma Anglijas futbolā kļuva aktuāla pēc tam, kad 2016.gadā vairāki bijušie futbolisti, tostarp kādreizējie Anglijas izlases spēlētāji, atklāja, ka viņi jaunībā tikuši izmantoti.