Ceturtdiena, 18.aprīlis

redeem Jadviga, Laura

arrow_right_alt Sports

Latvijas izlase čempionātu pabeidz ar uzvaru un 10. vietu

© Reuters/Scanpix

2019. gada pasaules čempionātu Latvijas izlase pabeidza ar pārliecinošu uzvaru pār Norvēģiju (4:1) un kopvērtējumā mūsējiem šajā turnīrā 10. vieta.

Pirms šodienas spēles abām komandām ir pa sešiem punktiem un komanda, kura uzvarēs, savā apakšgrupā ieņems piekto vietu, bet čempionāta kopvērtējumā - desmito. Abas izlases savus sešus punktus sakrāja pret vieniem un tiem pašiem pretiniekiem - pret Itāliju un Austriju. Latvijai pret šīm komandām 3:0 un 5:2, bet Norvēģijai - 7:1 un 5:3. Pret grupas spēcīgāko kvartetu (Zviedriju, Krieviju, Čehiju un Šveici) attiecīgi šādi rezultāti. Latvijai - 4:5, 0:3, 3:6 un 1:3, Norvēģijai - 1:9, 2:5, 2:7 un 1:4.

Latvijas izlases sastāvs:

Merzļikins; Cibuļskis - Freibergs, Dārziņš - Bļugers - Balcers; Jaks - Balinskis, Ķēniņš - Indrašis - Ro. Bukarts; Sotnieks - Kulda, Ri. Bukarts - Bičevskis - Meija; Zīle, Marenis - Batņa - Ģēģeris, Dzierkals.

1. trešdaļa

Kā otrais vārtsargs šai spēlei ir pieteikts Gustavs Grigals.

5. min. Neizskatās, ka abas komandas šo maču grasās aizvadīt pa roku galam. Abas ir gana aktīvas, arī azarts ir pamanāms un tā ir cerība, ka mačs patiešām būs nopietns.

10. min. Abas komandas joprojām ir dzīvas, taču uz aci izskatšs, ka nedaudz bīstamās situācijas ir izveidojusi Norvēģija. Tiesa, bet ļoti reālām iespējām gūt vārtus.

13:49. Latvijas izlasei noraidījums - divas minūtes Batņam.

0:1 (15:18). Praktiski visu laiku norvēģi dzīvojās pa Latvijas zonu un savu iespēju sagaidīja - ļoti precīzs metiens vārtu augšējā stūrī uz kuru Merzļikins noreaģēja maķenīt par vēlu.

2. trešdaļa.

Metieni pirmajā periodā - 17:8.

20:45. Arī Latvijas izlase tiek pie vairākuma.

1:1 (22:43). Praktiski nekāds vairākums, taču viss ir labs, kas labi beidzas - Balcers tomēr atrod Indraši un uzliek viņam ripu uz nūjas! Rezultatīva piespēle arī Bļugeram.

24:57. Tagad kārta vairākumam norvēģiem. Mums sēž Roberts Bukarts.

29. min. Izskatās, ka Latvijas izlasi ir atmodinājis vārtu guvums. Pirmo reizi mačā izdodas uz pāris minūtēm iespiest norvēģus viņu zonā un ir arī iespējas gūt vārtus. Varētu pat teikt, ka briest vārtu guvums.

29:17. Drusku uzspiedām un paši nopelnam noraidījumu - Uvis Balinskis.

Kaut kas līdzīgs vairākumam, kad norvēģi guva vārtus. It kā nekas nenotiek, bet pēdējās sekundēs tomēr kaut kas izveidojas un šoreiz Latviju paglāba vārtu pārliktnis.

34:48. Tiekam pie vēl viena vairākuma.

Praktiski visas divas minūtes spēle ir norvēģu zonā un vienā epizodē mums patraucēja arī vārtu stabiņš.

3. trešdaļa.

Metieni pēc diviem periodiem - 31:10.

45. min. Tomēr mača ievada pirmās piecas minūtes bija manīgas. Jo tuvāk spēles izskaņai, jo garlaicīgāka tā kļūst. Neviena no komandām pat nedomā uzspēlēt fiziskāku hokeju ar spēka paņēmieniem un tas ir tikai loģiski, jo kuram gan gribas sezonas pēdējā mačā iedzīvoties savainojumā?

2:1 (46:59). Var teikt, ka nedaudz paveicās, taču gols ir un paliek gols. Jaks uzmet vārtu virzienā, ripa trāpa pa norvēģa roku un ir! Rezultatīvas piespēles Balinskim un Indrašim.

3:1 (47:55). Uzreiz norvēģiem ir iespēja izlīdzināt rezultātu, taču seko ātrs Latvijas pretuzbrukums un Marenis izmanto izgājienu 1:1. Rezultatīvas piespēles Balceram un Kuldam.

4:1 (54:13). Ronalds Ķēniņš novaktē īsto brīdi, kad ripa izslīd no vārtsarga kājsargu apakšas un trāpīt tukšos vārtos nebija nekādu problēmu. Rezultatīva piespēle Indrašim.