Sestdiena, 20.aprīlis

redeem Mirta, Ziedīte

arrow_right_alt Sports

Latvija cīnās, bet paliek bez ceturtdaļfināla

© f64

Diemžēl, bet Latvijas izlasei šogad jāpaliek bez ceturtdaļfināla. Pret pasaules čempioniem pēdējā trešdaļā bijām vadībā ar 3:2, tomēr nācās piedzīvot zaudējumu ar 4:5. Tāda ir dzīve! Rīt mūsējiem pēdējā spēle, kurā jātiekas ar Norvēģiju.

Latvijai ir ne tikai jāuzvar, bet jāuzvar pamatlaikā. Uzvara papildlaikā vai pēcspēles metienus būs sirdij tīkami, taču ar to būs par maz. Arī ar pamatlaika uzvaru var izrādīties par maz, jo tad rīt pašiem vajadzēs paņemt trīs punktus no norvēģiem un apakšgrupas pēdējā spēlē zviedriem pamatlaikā vajadzēs zaudēt krieviem.

Beidzoties pamatturnīram var gadīties tā, ka uzreiz trim izlasēm būs pa 12 punktiem - Latvijai, Zviedrijai un Šveicei. Pieņemot, ka Latvija uzvar zviedrus pamatlaikā, noteikti vajadzīga uzvara ar divu vārtu pārsvaru lai nodzēstu -2 deficītu (1:3) pret Šveici. Savukārt Zviedrijai tad būtu -1 - 4:3 pret Šveici un potenciālais -2 pret Latviju. Ar piebildi, ja Šveice pēdējā kārtā zaudēs Čehijai.

Latvijas izlases sastāvs:

Gudļevskis; Cibuļskis - Freibergs, Dārziņš - Indrašis - Ro. Bukarts; Sotnieks - Kulda, Balcers - Bļugers - Ķēniņš; Jaks - Balinskis, Ri. Bukarts - Batņa - Meija; Zīle, Marenis - Bičevskis - Ģēģeris, Dzierkals.

1. trešdaļa.

3. min. Ļoti rāms spēles sākums. Uzbrukt cenšas kā vieni tā otri, bet līdz nopietniem metieniem neviens vēl nav ticis.

4. min. Pēc rāmā sākuma pirmie "uzsprāga" zviedri - ātrs uzbrukums un mūs no paglābj vārtu stabs. Un tūlīt seko mūsējo atbilde - Balcers viens pats iepretī vārtiem, taču netrāpa brīvajā stūrī.

8:41. Divas minūtes Batņam. Būs nopietns pārbaudījums.

0:1 (10:15). Pirmajā vairākuma minūtē zviedri pat lāgā zonā nespēja ieiet, arī turpinājumā nekā tāda, taču viss vienkāršais ir ģeniāls - metiens augšējā stūrī un gols.

Uzreiz pēc zaudētiem vārtiem Balceram un Bļugeram neizdodas izmantot 2:1 izgājienu. Pēdējā metienu atvaira Lundkvists.

13:22. Vēl viens noraidījums Latvijai - šoreiz divas minūtes Cibuļskim.

Mazākums izturēts. Zviedriem varbūt viens metiens bija...

Tā vien šķiet, ka pirmās trešdaļas moto ir aptuveni šāds: vieni grib, bet nevar, otrie var, bet īsti negrib.

Metieni pirmajā trešdaļā - 4:11.

2. trešdaļa.

Pirmāa pusotra minūtes aizrit Latvijas zonā. Zviedri griež karuseli un vienreiz trāpa arī pa vārtu stabu.

26. min. Spēle kļūst vienveidīga. Uzbrūk tikai un vienīgi zviedri. Mūsējie pat lāgā netiek pie ripas un, ja arī tiek, tad tūlīt to arī zaudē. Ripas kontrole ir apmēram tāda pati, it kā šī būtu futbola spēle un viena no komandām ir "Barcelona".

27:47. Praktiski ne no kā Latvija tiek pie skaitliskā vairākuma.

1:1 (29:35). It kā nekāds vairākums, bet labs, kas labi beidzas. Kad vairākums tuvojas izskaņai, izdodas brāļu Bukartu saspēle, kas beidzas ar Roberta metienu vārtu augšējā stūrī. Rezultatīvas piespēles Freibergam un Rihardam Bukartam.

1:2 (33:38). Zviedri pirmo reizi mačā tā pa īstam uzskrēja un šis skrējiens beidzās ar ātrām saspēlēm un precīzu metienu devītniekā...

39:24. Latvijai vēl viena iespēja - vēl viens vairākums. Ja ne šajā, tad trešajā trešdaļā.

3. trešdaļa.

Metieni pēc divām trešdaļām - 17:23.

2:2 (41:11). Vairākums nekāds, taču rezultāts kļūst 2:2! Ja paši nevar, tad piepalīdz zviedri pašiem netīšām ieraidot ripu savos vārtos! Vārtu guvums pierakstīts Robertam Bukartam.

3:2 (43:42). Kaut kas neticams - Latvija ir vadībā! Un kāds vārtu guvums. Bukarts izlaužas līdz vārtu priekšai, palaiž ripu paralēli vārtu līnijai un tur pamatīgi ieskrējies aizsargs Jaks, kurš ietriec ripu tukšos vārtos! Rezultatīvas piespēles Rihardam Bukartam un Dārziņam.

3:3 (49:00). Zviedriem vēl viena no retajām reizēm, kad izdodas uzskriet un ātri saspēlēties. Var jau vainot Gudļevski, taču zviedrs meta ripu neapstādinot un noķēra Gudiju pretkustībā.

3:4 (50:09). Kaut kā ātri izsējām vadību un ļāvām zviedriem ne tikai izlīdzināt rezultātu, bet pat atgūt vadību. Ar nelielu pāsu palīdzību - no Bičevska kājas ripa slīdēja vārtos un tikai tad Hornkvists to tālāk iebīdīja vārtos.

52:10. Nedaudz izdodas uzspiest zviedriem savu spēli un tā beidzas ar padumju Dārziņa noraidījumu.

Mazākums izturēts.

4:4!!! (56:36). Lai arī ar zviedru palīdzību, Robertam Bukartam trešais vārtu guvums jeb hat trick. Tiesa, soģi vēl skatās video, vai vārti nav gūti ar augstu paceltu nūju. Rezultatīvas piespēles Sotniekam un Indrašim. Pirmajā variantā viss ir OK, bet tiek pieprasīts vēl viens video - bija vai nebija zona? Arī šis video apliecina vārtu guvuma pareizību! Un par to visu zviedriem divas minūtes jeb Latvijai vairākums.

4:5 (59:26). Viss beidzies! Merzļikins, kurš stājās Gudļevska vietā, tika nomainīts pret sesto spēlētāju un ripa ielido mūsu tukšajos vārtos. Diemžēlmbet tāda ir dzīve un Latvijai šogad jāiztiek bez ceturtdaļfināla!