Ceturtdiena, 25.aprīlis

redeem Bārbala, Līksma

arrow_right_alt Sports

Valdība aiz slēgtām durvīm lems par eksprezidentu apsardzes turpmāku nodrošināšanu

© F64 Photo Agency

Valdība otrdien, 21.maijā, aiz slēgtām durvīm lems par bijušo Valsts prezidentu apsardzes turpmāku nodrošināšanu, liecina valdības darbakārtība.

Aizsardzības ministrija (AM) ir sagatavojusi trīs rīkojuma projektus par Vairas Vīķes-Freibergas, Valda Zatlera un Andra Bērziņa apsardzi.

AM Preses nodaļā aģentūrai LETA skaidroja, ka šie rīkojumi sagatavoti atbilstoši likumam par Valsts prezidenta darbības nodrošināšanu. Šī likuma norma paredz, ka par apsardzes nepieciešamību pēc prezidentūras beigām katrā atsevišķā gadījumā lemj Ministru kabinets, ņemot vērā valsts drošības iestāžu sniegto informāciju un uzklausot personu, kura ieņēma prezidenta amatu.

Valdības lēmumi par apsardzi ir regulāra procedūra. Tas nozīmē, ka AM aktualizē un valdība ik pēc konkrēta laika perioda apstiprina drošības pasākumus bijušajiem prezidentiem. AM gan nekomentēja kādi drošības pasākumi iekļauti jaunajos sagatavotajos rīkojuma projektos.

Jau ziņots, ka Valsts prezidenta kancelejas vadītājs Arnis Salnājs šonedēļ Saeimas Publisko izdevumu un revīzijas komisijas sēdē norādīja, ka pērn eksprezidentu dzīvesvietas un transporta izdevumi sasnieguši 380 000 eiro gadā.