Tāllēcējai Radēvičai par izcīnīto uzvaru pienākas līdz 10 000 latu naudas prēmija

Par izcīnīto zelta medaļu Eiropas čempionātā Latvijas tāllēcējai Inetai Radēvičai pienākas līdz 10 000 latu liela naudas prēmija, aģentūru LETA informēja izglītības un zinātnes ministres Tatjanas Koķes (ZZS) padomniece komunikācijas jautājumos Agnese Korbe.

Kā paskaidroja Korbe, tā ir maksimālā summa, kuru par sasniegtajiem rezultātiem var piešķirt sportistam. Turpretī sportista trenerim piešķir līdz 5000 latu naudas prēmiju.

Korbe arī pastāstīja, ka saskaņā ar valstī noteikto kārtību Vieglatlētu savienībai Izglītības un zinātnes ministrijā jāiesniedz pieprasījums par naudas summas piešķiršanu. Vēlāk šis jautājums tiks izskatīts Nacionālajā sporta padomē.

Pēc tam Izglītības un zinātnes ministrija jautājumu virza skatīšanai valdības sēdē.

Kā ziņots, augstākās Latvijas amatpersonas apsveikušas Radēviču ar izcīnīto uzvaru Eiropas čempionātā.

Apsveikuma vēstuli Radēvičai nosūtījis Valsts prezidents Valdis Zatlers, sveicot viņu gan ar izcīnīto uzvaru, gan ar jauna Latvijas rekorda sasniegšanu, aģentūru LETA informēja Prezidenta preses dienestā.

Apsveikuma vārdus Radēvičai velta arī Koķe.

Koķe vēl Radēvičai un ikvienam Latvijas sportistam sekmīgus turpmākos startus Eiropas čempionātā, kā arī ir pateicīga par sportistu, īpaši par Radēvičas, treneru, ārstu un atbalstītāju ieguldīto darbu, kura rezultāti rada kopīgu prieku un lepnumu par saviem atlētiem un par Latviju.

Ministre uzsver, ka līdz šim Latvijai sportā šis ir viens no sekmīgākajiem gadiem - gan iegūtās medaļas Vankūveras olimpiskajās spēlēs, gan lielisks apliecinājums Latvijas sportistu meistarībai bija pagājušajā nedēļā Eiropas U20 basketbola čempionātā sievietēm izcīnītās bronzas medaļas, gan daudzi citi panākumi.

LETA jau ziņoja, ka Latvijas tāllēcēja Radēviča trešdien ar jaunu Latvijas rekordu kļuva par Eiropas čempioni.

Savā labākajā mēģinājumā Barselonā notiekošajā Eiropas čempionātā vieglatlētikā Radēviča aizlēca 6,92 metru tālumā.

Otro vietu ar tādu pašu rezultātu kā Radēvičai izcīnīja portugāliete Naide Gomeša, bet, lai noteiktu uzvarētāju, tika ņemts vērā nākamais labākais rezultāts, un tas Latvijas sportistei bija par 19 centimetriem labāks.

Savukārt pie bronzas godalgas šoreiz tika Krievijas sportiste Olga Kučerenko ar rezultātu 6,84 metri.

Svarīgākais