Piektdiena, 19.aprīlis

redeem Fanija, Vēsma

arrow_right_alt Sports

Latvija paņem sev pienākošos trīs punktus

© f646

Latvijas izlase pasaules čempionātu turpina ar 3:0 (0:0, 2:0, 1:0) uzvaru pār Itāliju. Rīt izlasei ir brīvdiena, bet ceturtdien cīņa par ceturtdaļfinālu ar Čehijas izlasi.

Šobrīd Itālijas izlase ir pārliecinoši vājākā komanda čempionātā. Ne tāpēc, ka zaudēts abās iepriekšējās spēlēs. Abos mačos itāļi tā arī nav spējuši gūt kaut vienus vārtus - 0:9 pret Šveici un 0:8 pret Zviedriju. Zinot, ka Latvijas izlasei ir spēcīgi vārtsargi, šodien ir lieliska iespēja izcīnīt uzvaru pretiniekam neļaujot gūt vārtus arī trešajā spēlē pēc kārtas.

Spēlē pret Šveici mūsu izlasei vēl viens robs sastāvā - lauztā pirksta dēļ čempionāts ir beidzies Rodrigo Ābolam. Vieta tukša nav palikusi un viņa vietā pieteikts Māris Bičevskis. Saskaitot kopā visus dažādu iemeslu dēļ uz čempionātu netikušos, sanāk solīds saraksts: Zemgus Girgensons, Mārtiņš Karsums, Kaspars Daugaviņš, Andris Džeriņš, Miķelis Rēdlihs un tagad arī Ābols. Divu uzbrukuma virknējumi sanāk…

Latvijas izlases sastāvs:

Gudļevskis; Sotnieks - Freibergs, Ro. Bukarts - Bļugers - Dārziņš; Cibuļskis - Balinskis, Ri. Bukarts - Bičevskis - Balcers; Kulda - Galviņš, Ģēģeris - Batņa - Ķēniņš; Zīle, Meija - Indrašis - Dzierkals, Marenis.

1. trešdaļa

Pirmās minūtes laikā abām izlasēm izdodas tikt līdz pretinieku vārtiem un pabiedēt vārtsargus.

4. min. Tie, kuri pirmajās minūtēs cerēja itāļu vārtos ieraudzīt vismaz vienu ripu, būs vīlušies. Tikai ceturtās minūtes izskaņā tiek izdarīts metiens pa Itālijas vārtiem (Galviņš).

8. min. Nav šaubu, ka Latvijai ir nomācošs pārsvars (metieni tobrīd ir jau 6:1), taču īstu vārtu gūšanas iespēju nemaz nav.

9. min. Pirmā iespēja Bļugeram, kurš paliekot viens pret vārtsargu, cenšas palaist ripu starp kājsargiem.

9:10. Pāris minūšu ilgā ofensīva beidzas ar nopelnītu vairākumu. Vārti briest.

10. min. 40 sekundes masējam itāļu, bet, skat, šie pārķer ripu, tiek līdz zonai un izdara pat divus metienus pēc kārtas. Gudļevskim bija ko iespringt...

Godīgi sakot, ļoti šķidrs vairākums, ļoti...

13. min. Latvija izdarījusi jau 16 metienus (Itālija 2), bet, lai kādu nosauktu par ļoti bīstamu, tā nevar. Tādi pusmetieni vien bijuši...

18. min. Ar dažu sekunžu intervālu abiem Bukartiem izdodas pa bīstamiem metieniem...

17:40. Skaties un brīnies! Kaut kāds metiens pa Gudļevska vārtiem, ceļā patrāpās Galviņa kāja un pirmie prieki itāļiem!

Hārtlijs gan pieprasa videoatkārtojumu, jo esot bijusi zona un atkārtojums nepieviļ - vārti netiek ieskaitīti.

19:31. Vēl viens vairākums Latvijai! Vai nu tagad, vai otrajā periodā ir jāiemet beidzot.

2. trešdaļa.

Metieni pirmajā periodā - 21:2!!!

Kādas trīs reālas iespējas beidzot gūt vārtus (Ķēniņš, Bļugers, Dzierkals), taču, kā nav tā nav..

4. min. Latvijas izlases pārsvars kļūst jau nepieklājīgi liels. Metieni trešdaļā ir jau 9:0. Atsevišķās epizodēs radās iespaids, ka mūsējie grib gūt vārtus raidot ripu tukšos vārtos. Pārāk jau eleganti grib to izdarīt, bet rezultāts ir 0:0...

1:0 (29:11). Nu tad beidzot. Lai arī iebakstīta tā ripa vārtos, gols ir un paliek gols. Roberts Bukarts ir tas, kas to izdara. Rezultatīvas piespēles brālim Rihardam un Meijam.

35. min. Trešdaļas liekākās intrigas: vai būs otrais gols un, vai būs jau 50. metienu pa Itālijas vārtiem.

Paralēlajā spēlē dāņi izdarījuši 27 metienus pa britu vārtiem un tur rezultāts ir 8:0. Latvijai jau 50 metini, bet gols tikai viens...

2:0 (38:14). Atkal jāsaka - beidzot! Cik tad var lādēt pa vārtiem pa tukšo! Arī Rihards Marenis uzlādēja un trāpīja! Rezultatīvas piespēles Ģēģerim un Freibergam.

3. trešdaļa.

Metieni pēc otrās trešdaļas - 52:8!

41:50. Vairākums Latvijai. Trīs lietas labas lietas!

Ļoti slinks vairākums, ļoti!

47. min. Kaut kā laiski mūsējie palikuši. Jau pāris reizes ļauts itāliem tikt līdz mūsu zonai un izdarīt diezgan sakarīgus metienus. Nevajadzētu šādi paļauties uz Gudļevski, kurš tomēr visu laiku ir garlaikojies un te, bāc, divi metieni pēc kārtas!

56:13. Pie noraidījuma tiek arī Latvija - vaininieks ir Rihards Bukarts.

Itāļi ir sadomājušies, ka var glābt spēli un pusotra minūti pirms spēles beigām nomaina vārtsargu pret sesto spēlētāju.

3:0 (59:04). Ilgi nebija jāgaida līdz trešajam golam, kuru guva Teodors Bļugers. Piespēles Balceram un Ķēniņam.