Ceturtdiena, 28.marts

redeem Ginta, Gunda, Gunta

arrow_right_alt Sports

Masaļskis pirms šīvakara spēles ar Itāliju: Esam favorīti, bet viegli nebūs

© Romāns Kokšarovs/F64 Photo Agency

Latvijas hokeja izlasei otrdien pret Itāliju gaidāma grūta cīņa, pēc spēles diena rīta treniņa atzina viens no valstsvienības treneriem Edgars Masaļskis.

B apakšgrupas mačs sāksies plkst.17.15 pēc Latvijas laika, tiešraidē to translējot Latvijas Televīzijas 7.kanālam (LTV 7).

Jau ziņots, ka pēc pēdējās spēles pirksta lūzuma dēļ čempionāts beidzās centra uzbrucējam Rodrigo Ābolam, kura vietā meistarsacīkstēm tika pieteikts uzbrucējs Māris Bičevskis.

Tikmēr no vārtsargiem otrdienas rīta treniņā piedalījās tikai Gustavs Grigals, tādējādi Latvijas izlases cietoksnis tiks uzticēts Elvim Merzļikinam vai Kristeram Gudļevskism.

Neteikšu, bet būs labs vārtsargs," par to, kurš sargās vārtus, teica Masaļskis. "Izmaiņas būs, visticamāk, arī spēles laikā ko mainīsim, jo centra uzbrucēji ir tik, cik viņi ir."

"Tuvākajām spēlēm ir izveidota stratēģija, ar kuriem vārtsargiem spēlēsim. Kā būs grupu turnīra beigās - to vēl skatīsimies," pauda vārtsargu treneris.

Sestdien savā pirmajā mačā Latvijas hokejisti ar 5:2 apspēlēja Austriju, bet otrajā duelī ar 1:3 piekāpās Šveicei. Tikmēr Itālija cietusi divus smagus "sausos" zaudējumus - 0:9 pret Šveici un 0:8 pret Zviedriju.

"Katra spēle sākas ar 0:0. Ja viņi ir šeit, tad noteikti nav zemē metami. Esam favorīti, bet viegli nebūs. Viņi centīsies iekost un mums ko atņemt. Jāspēlē maksimāli labi un būs rezultāts. Itāļi pārāk daudz nespēlē pretinieku zonā un savā zonā spēlē vidū. Jācenšas dabūt ripa starp viņu spēlētājiem," skaidroja Masaļskis.

Nākamo maču Latvijas izlase aizvadīs ceturtdien, kad plkst.21.15 gaidāma cīņa ar Čehijas valstsvienību, bet pēc tam sekos spēles ar Krieviju (18.maijs plkst.13.15), Zviedriju (20.maijs plkst.17.15) un Norvēģiju (21.maijs plkst.17.15).

B grupas kopvērtējumā Krievija ir maksimāli iespējamie deviņi punkti trīs spēlēs, Čehijai, Šveicei un Zviedrijai ir seši punkti, trīs punktus guvusi Latvija, bet bez punktiem ir Austrija, Norvēģija un Itālija.

Turnīrā startējošās 16 komandas sadalītas divās grupās, pa astoņām vienībām katrā, kas katrai izlasei apakšgrupas sacensībās garantē septiņas spēles. Pēc viena apļa grupu spēlēm, kas ilgs no 10. līdz 21.maijam, katras apakšgrupas četras labākās komandas ceturtdaļfinālā turpinās cīņu par medaļām, bet turnīra divas vājākās komandas būs spiestas pamest augstāko divīziju.