Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Sports

Lietuvas peldēšanas zvaigznei dopinga pārbaužu izlaišanas dēļ draud diskvalifikācija

© RIA/Scanpix

Lietuvas peldēšanas zvaigznei Rūtei Meilutītei dopinga pārbaužu izlaišanas dēļ draud diskvalifikācija, ziņo Lietuvas mediji.

Kā vēsta portāls "15min.lt", 22 gadus vecā Meilutīte pēdējā gada laikā trīs reizes nav bijusi norādītajā vietā brīžos, kad viņu vēlējušies apmeklēt dopinga pārbaužu veicēji. Lietuvas peldētāja šajā laikā lielākoties uzturējusies Losandželosā.

"Šādās lietās var draudēt viena vai divu gadu diskvalifikācija," portāls citē Lietuvas Antidopinga aģentūras pārstāvi Rūtu Banuti. Šobrīd gan Lietuvas antidopinga uzraugs nav saņēmis informāciju Meilutītes lietā.

Meilutīte nav bijusi sasniedzama pērnā gada 22.aprīlī un 19.augustā, kā arī šī gada 28.martā. Sportistiem ir jāatzīmējas Pasaules Antidopinga aģentūras (WADA) datubāzē ADAMS par to, kurā vietā un laikā viņi ir sasniedzami dopinga pārbaudēm.

Lēmumu Meilutītes lietā pieņems Starptautiskās Peldēšanas federācijas (FINA) Disciplinārā komisija.

Meilutīte 2012.gadā 15 gadu vecumā triumfēja Londonas olimpisko spēļu sacensībās 100 metros brasā. Gadu vēlāk viņa kļuva par pasaules čempioni šajā distancē. Tāpat lietuviete ir divkārtēja Eiropas čempione.