Sestdiena, 18.maijs

redeem Ēriks, Inese, Inesis

arrow_right_alt Sports

Pārbaudes spēļu cikls pabeigts ar sauso zaudējumu Šveicei

© f64

Latvijas izlase aizvadījusi pēdējo pārbaudes spēli un tajā ar 0:2 atkārtoti zaudēja Šveicei. Sešās aizvadītajās pārbaudes spēlēs izcīnītas divas uzvaras un piedzīvoti četri zaudējumi.

Abām izlasēm šogad ir pa sešām pārbaudes spēlēm un pa piecām jau ir aizvadīts ar vieniem un tiem pašiem pretiniekiem. Latvijas izlase vispirms pēcspēles metienos ar 3:2 pārspēja Franciju, bet nākamajā spēlē piedzīvoja zaudējumu ar 0:2. Pēc tam divās spēlēs Rīgā vispirms ar 2:4 zaudēts krieviem, bet otrajā spēlē izcīnīta uzvara pagarinājumā ar 2:1. Savukārt Šveices izlase vispirms divreiz zaudēja Krievijai (2:5 un 1:5), bet pirmajā spēlē pret Franciju 6:0 uzvara. Otrajā zaudējums papildlaikā (3:4). Vakar abas komandas tikās pirmo reizi un tajā uzvarēja Šveice (4:1).

Esošais Latvijas izlases sastāvs komplektēts no desmit dažādu līgu spēlētājiem. Visvairāk (13) ir no Krievijas čempionāta, četri no Čehijas, pa diviem no NHL un NCAA, pa vienam no Šveices augstākās līgas un no pirmās līgas, no Latvijas čempionāta, no Krievijas augstākās līgas, no Zviedrijas un Vācijas. Savukārt Šveices izlase komplektēta tikai no četrās līgās spēlējošajiem. Pa vienam no AHL un QMJHL, četri no NHL, bet pārējie no vietējās augstākās līgas komandām.

Pirmajā spēlē savainojuma dēļ šodien nespēlēs Teodors Bļugers. Par laimi, sasistā potīte nav nopietni cietusi. Ir sasitums, taču līdz čempionātam Bļugers paspēs atlabt. Tāpat spēlei nav pieteikts arī Miks Indrašis. Toties Guntim Galviņam šī būs pirmā pārbaudes spēle šajā pavasarī.

Latvijas izlases sastāvs:

Grigals; Cibuļskis - Galviņš, Sotnieks - Freibergs, Balinskis - Kulda, Siksna - Zīle, Jaks; Balcers - Ābols - Ķēniņš, Ro. Bukarts - Dārziņš - Ri. Bukarts, Andersons - Batņa - Marenis, Dzierkals - Meija - Ģēģeris.

1. trešdaļa

Latvijas izlases vārtos Gustavs Grigals. Kā otrais vārtsargs pieteikts Jānis Auziņš.

Kapteiņa pienākumi šoreiz uzticēti Robertam Bukartam.

Nospēlētas trīs minūtes un laukumā nekas ievērības cienīgs tā arī nav noticis.

5:58. Pēc nelielas pabakstīšanās pie apmales, ieguvumu no tā visa iegūst Latvijas izlase - vairākums.

Vairākums nekāds. Tikai pēdējās 15 sekundes bijām pretinieku zonā.

9:29. Roberts Bukarts laukuma centrā nogulda uz ledus pretinieku un jāspēlē mazākumā.

Abas minūtes šveicieši dzīvoja Latvijas izlases zonā, bija arī vairāki metieni, pāris metienus vajadzēja atvairīt arī Grigalam, taču kopumā vārtu gūšanas iespēju nebija.

13:06. Vēl viens noraidījums Latvijai (A. Kulda).

14:12. Ģēģeris aizskrien mazākumā līdz pretinieku zonai un... nopelna divas minūtes. Paliekam 3 pret 5 (45 sekundes).

1:0 (14:51). Lielajā mazākumā zaudējam vārtus.

Minūti spēlējot 4 pret 5, Grigalam bija ko norauties. Pāris epizodēs šveicieši varēja tikt arī pie otrā vārtu guvuma.

Ja trešdaļas pirmajā pusē bija muļāšanās no abu komandu puses, tad otrajā laukumā notika tieši tas pats, kas vakardienas otrajā un trešajā periodā - izteikts Šveices pārsvars.

2. trešdaļa.

Metieni pirmajā periodā - 15:4.

Pirmajās piecās minūtēs Latvijas izlase noteikti spēlēja aktīvāk kā pirmajā trešdaļā, taču ne tik, lai tiktu līdz vārtu gūšanas iespējām.

29:13. Divas minūtes nopelna Marenis.

Lai arī vārti vairākumā netika gūti, tas nedaudz atdzīvināja spēli. Grigalam pāris reizes bija krietni jāiesvīst lai paglābtu komandu no otrā vārtu zaudējuma.

35. min. Tad beidzot arī Latvijas izlase tiek pie pirmās iespējas gūt vārtus. Mājinieki paši kļūdās savā zonā un Meija paliek viens pret vārtsargu. Metiens bija, bet nekā.

Tuvāk trešdaļas izskaņai mūsējiem izdodas savērpt pāris sakarīgus uzbrukumus, taču izdarīt trāpīgus metienus allaž patraucēja kāds pretspēlētājs.

Kopumā garlaicīga trešdaļa. Spēka spēle kā tāda pamazām ir pazudusi, arī provokāciju vairāk nav. Acīmredzot abas komandas saprot, ka pēdējā pārbaudes spēlē nav vērts riskēt ar savainojumiem.

3. trešdaļa.

Metieni otrajā periodā - 5:9.

45. min. Turpinās vienmuļa spēle, kurā laiku pa laikam vienai vai otrai komandai uznāk kāds pārdesmit sekunžu uzplaiksnījums. Vienā no šādām epizodēm pie laba metiena tika Ābols, taču virsū vārtsargam. Arī Grigalam pāris reizes vajadzēja iespringt...

2:0 (49:25). Mājiniekiem izdodas tikt līdz Grigala vārtiem, šķīliens no pāris metru attāluma, Grigals atsit ripu, bet neviens no mūsējiem to nesavāca un trāpīt tukšos vārtos nebija nekādu problēmu.

50:24. 2+2 minūtes Andersonam.

Visas četras minūtes noteikti nē, bet savas trīs minūtes noteikti ripa atradās mūsu zonā. Ne tikai atradās, bet itin bieži lidoja vārtu virzienā, bet tur priekšā jaunais latviešu mūris Grigals.

55:52. Vēlreiz paliekam mazākumā un tas nozīmē, ka par atspēlēšanos varam aizmirst. Jāsēž Balinskim.

Ilgāku laiku pētot videoatkārtojumu, trešie vārti tomēr netiek ieskaitīti.

Divas minūtes pirms pamatlaika beigām Grigals tiek nomainīts pret sesto spēlētāju. Vakar līdzīgā situācijā tika zaudēti trešie vārtie, bet šoreiz nē.