Svētdiena, 19.maijs

redeem Lita, Sibilla, Teika

arrow_right_alt Sports

Latvija iztur tikai vienu trešdaļu un zaudē ar 1:4

© f64

Pirmo no divām pārbaudes spēlēm ar Šveices izlasi mūsējie zaudēja ar 1:4. Vienīgos vārtus mūsējo labā pirmajā trešdaļā guva Miks Indrašis. Sestdien abas izlases tiksies vēl vienu reizi un tā abām izlasēm būs pēdējā pārbaude pirms čempionāta.

Abām izlasēm šogad ir pa sešām pārbaudes spēlēm un pa četrām jau ir aizvadīts ar vieniem un tiem pašiem pretiniekiem. Latvijas izlase vispirms pēcspēles metienos ar 3:2 pārspēja Franciju, bet nākamajā spēlē piedzīvoja zaudējumu ar 0:2. Pēc tam divās spēlēs Rīgā vispirms ar 2:4 zaudēts krieviem, bet otrajā spēlē izcīnīta uzvara pagarinājumā ar 2:1. Savukārt Šveices izlase vispirms divreiz zaudēja Krievijai (2:5 un 1:5), bet pirmajā spēlē pret Franciju 6:0 uzvara. Otrajā zaudējums papildlaikā (3:4).

Esošais Latvijas izlases sastāvs komplektēts no desmit dažādu līgu spēlētājiem. Visvairāk (13) ir no Krievijas čempionāta, četri no Čehijas, pa diviem no NHL un NCAA, pa vienam no Šveices augstākās līgas un no pirmās līgas, no Latvijas čempionāta, no Krievijas augstākās līgas, no Zviedrijas un Vācijas. Savukārt Šveices izlase komplektēta tikai no četrās līgās spēlējošajiem. Pa vienam no AHL un QMJHL, četri no NHL, bet pārējie no vietējās augstākās līgas komandām.

Latvijas izlases sastāvs:

Gudļevskis; Freibergs - Sotnieks, Balinskis - Cibuļskis, Zīle - Siksna, A. Kulda - Jaks; Ri. Bukarts - Indrašis - Dārziņš, Balcers - Ābols - Ķēniņš, Dzierkals - Bļugers - Ro. Bukarts, Meija - Batņa - Ģēģeris, Andersons, Marenis.

1. trešdaļa

Latvijas izlases vārtos Kristers Gudļevskis.

Kapteinis šajā spēlē - Lauris Dārziņš.

5. min. Tikai piektās minūtes izskaņā tiek izveidots pirmais puslīdz sakarīgais uzbrukums, kad Rihards Bukarts pa kreiso malu tiek līdz metiena pozīcijai, taču bez variantiem gūt vārtus.

0:1 (8:21). Šveiciešiem izdodas kārtīgs metiens no zilās līnijas, ripa trāpa pa vārtu stabu un uzreiz seko ātrs mūsējo pretubrukums, kuru ar neērtu metienu pabeidz Indrašis. Rezultatīvas piespēles Ri.Bukartam un Dārziņam.

12. min. Pēc gūtajiem vārtiem spēles ritējums atkal kļuvis rāms, līdz brīdim, kad Indrašis pie pretinieku vārtiem ar bakstīšanu cenšas iemānīt otro reizi ripu vārtos.

11:23. Pēc iemetiena Indrašis tiek vēl pie viena ļoti izdevīga metiena, taču gola nav, bet ir nopelnīts vairākums.

12:49. Vairākums nekāds un paši nopelnām divas minūtes. Bļugers laukuma centrā atzīmējas ar bloķēšanu.

Arī Šveices vairākums pašķidrs.

19. min. Pateicoties pretinieka paklupšanai savā zonā, Ģēēgris tiek līdz randiņam ar vārtsargu, taču Berra glābj savējos.

Pēc pirmā perioda rezultāts ir taisnīgs. Ja Latvijas izlasei bija kādi 3-4 pieklājīgi momenti, tad šveiciešiem varbūt pusotrs sanāca.

2. trešdaļa.

Metieni pēc pirmā perioda - 6:10.

22:04. Divas minūtes Cibuļskim. Nav īsti laikā, jo pirmās minūtes šveicieši aizvadīja krietni aktīvāk nekā pirmo trešdaļu.

Vienu reālu iespēju gūt vārtus mājinieki izveidoja, taču vietā bija Gudļevskis.

27. min. Mājinieki atkal tiek līdz ērtam metienam no vārtu priekšas, taču uzmet virsū Gudļevskim.

Dotajā brīdī metieni otrajā trešdaļā - 7:0!

31. min. Beidzot arī Latvijas izlasei izdodas kaut ko sameistarot pie Berras vārtiem, taču Rihardam Bukartam neizdodas trāpīt pa ripu.

31:51. Divas minūtes Sotniekam. Par bloķēšanu.

1:1 (32:04). Ātri tiek realizēts šis vairākums. Tiesa, ar veiksmes palīdzību - metiena līnijā atrodas Cibuļska kāja, ripa maina virzienu un gols. Ja būtu vinnēts iemetiens, nebūtu šī negadījuma... Vārtu guvums pierakstīts Hofmanam.

2:1 (35:52). Kamēr mūsējie mainās, aizsardzībā paliek viens pats Zīle un divi šveicieši nokārto otro vārtu guvumu. Neilgi pirms šī vārtu zaudējuma mājiniekiem bija vēl viena ideāla iespēja izcelties... Šveices pārsvars sāk kļūt nomācošs.

39:25. Rupjš pārkāpums pret Sotnieku. Labi, ka bez nopietnām sekām, taču vairākums ir nopelnīts. Pārkāpums novērtēts ar 2+10 minūtēm.

40:00. Vēl viens noraidījums pretiniekam.

3. trešdaļa.

Metieni otrajā periodā - 13:4.

Pēdējā trešdaļa tiek iesākta ar 1:35 minūšu lielo skaitlisko vairākumu.

Lielajā vairākumā izdodas iekārtoties zonā, kādu reizi arī uzmest pa vārtiem, bet jau mazajā vairākumā izlaižam pretuzbrukumu un mūsējos no trešā vārtu zaudējuma glābj vārtu stabs.

42:29. Uzreiz pēc pašu vairākuma divas minūtes nopelna Batņa.

43:24. Vēl viens noraidījums. Šoreiz Kuldam un nu lielais vairākums Šveicei. Vairāk par minūti jāspēlē 3 pret 5.

Jau trešo reizi Latviju glābj vārtu stabs, bet mazākums ir izturēts.

47. min. Pēc ilgiem laikiem tiekam pie reālas vārtu gūšanas iespējas. To pats sev izkārto Ābols, taču metiens ir tieši kājsargos.

48:58. Noraidījums Balinskim.

51:43. Marenis nopelna Latvijas izlasi vairākumu.

Vienlaikus arī abpusējais noraidījums. Mums sēž Batņa.

56:14. Kādu minūti mūsējie aktīvi meklē iespējas izlīdzināt rezultātu, taču divas minūtes nopelna Ābols.

Tikai pēdējās 30 sekundes šveicieši dzīvojās pa mūsu zonu.

3:1 (58:44). Uzreiz pēc mazākuma Gudļevskis tiek nomainīts pret sesto spēlētāju un ļoti ātri mājinieki gūst vārtus un nokārto sev uzvaru.

58:44. Kaut kādā brīdī Balcers pamanījās nopelnīt 10 minūšu noraidījumu.

4:1 (59:21). Bez ceturtā vārtu guvuma jau nu gan varēja iztikt. Aizturētā soda laikā šveicietis iziet viens pret Gudļevski un savu darbu izdara nevainojami.

Metieni trešajā periodā - 8:6.

Abas komandas vienojās par papildlaiku un tajā vārti netika gūti.

Arī par pēcspēles metieniem abas komandas vienojās un Latvijas izlases vārtos stājās Grigalis.

Latvijas izlasē metienus izpildīja:

Andersons - vārti!

Ģēģeris - vārti!

Ri. Bukarts - nav.

Marenis - nav.

Batņa - nav.

Šveices izlase nerealizēja nevienu metienu.